Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alfa 159 sportwagon opinie

Featured Replies

Napisano

Witam, ma ktoś?? Tak przymierzam się do kupna w tym roku i chciałbym usłyszeć jakieś opinie czy zacząć się rozglądać albo zmienić gust zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No właśnie wpisałem w szukajkę i nic nie wypluło pochodnego crazy.gif

Napisano

> No właśnie wpisałem w szukajkę i nic nie wypluło pochodnego

poszukaj na kąciku Alfy zlosnik.gif

Napisano

Z rozmów na AK wynikało, że w końcu udana konstrukcja Alfy.

Napisano

Jeżeli rozważasz klekota to ma swoje drobne wady jak padające klapy wirowe w kol. dolotowym, zapychające się dpf i egr - sprzęgło i dwumas raczej standard

Dodatkowo zdarzają się problemy z układem wspomagania - na forum widziałem też info o problemach z elektryką szyb

Poza tym całkiem udane i bardzo ładne auto.

Napisano

> Dodatkowo zdarzają się problemy z układem wspomagania - na forum widziałem też info o problemach z

O ile mi wiadomo, to tam był jakiś problem z przekładnią kierowniczą i zostało to wyeliminowane po lifcie.

Nie jestem pewny, czy tego nie wymieniali w trakcie gwarancji w egzemplarzach przedzmianowych, na przekładnie bez wady. hmm.gif

Napisano

> Witam, ma ktoś?? Tak przymierzam się do kupna w tym roku i chciałbym usłyszeć jakieś opinie czy

> zacząć się rozglądać albo zmienić gust

P ok.gifogadaj z Marcinem z cinsoftu, ogarnia te auta smile.gif

Napisano

> Witam, ma ktoś?? Tak przymierzam się do kupna w tym roku i chciałbym usłyszeć jakieś opinie czy

> zacząć się rozglądać albo zmienić gust

W ile osób jeździsz?

Używam od lipca alfę sedan, jeśli jeździsz w więcej niż 2 osoby naprawdę odradzam, z tyłu wygoda nie istnieje smile.gif

Sam na początku myślałem ze gadają pierdoły 270751858-jezyk.gif Ale po kilku m-c jazdy. Wiem jedno to jest 2 osobowe auto grinser006.gif

Ja używam autko sam, czasem 2 osoby wink.gif

Auto jest naprawdę ciężkie, więc nawet 2,4 jest jako tako dające radę w tej budzie oslabiony.gif

Ostatnio jechałem w 5 osób zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif waga z pasażerami grubo ponad 2 tony, więc nie ma szaleństw wink.gif

Napisano

> poszukaj na kąciku Alfy

Na AK się świat nie kończy. 2162 tematów dot. 159/Brera/Brera Spider na alfaholicy.org powinno wystarczyć grinser006.gif

Napisano

> Na AK się świat nie kończy. 2162 tematów dot. 159/Brera/Brera Spider na alfaholicy.org powinno

> wystarczyć

Trochę info tam jest, ale użytkownicy specyficzni wink.gif

Generalnie, szukać zadbanego, jak kupi trupa to pozamiatane frown.gif

Napisano

Napiszę tak...miałem do porównania BMW E91 318d 2008`, Forda Mondeo 2.0d 2010, i Alfę 159 1.9 JTD 2008` i....Jak bym mial z tych wybierać tak dla siebie ( nie mam dzieci jezdze zazwyczaj sam) to bezapelacyjnie Alfa...

Napisano

> Napiszę tak...miałem do porównania BMW E91 318d 2008`, Forda Mondeo 2.0d 2010, i Alfę 159 1.9 JTD

> 2008` i....Jak bym mial z tych wybierać tak dla siebie ( nie mam dzieci jezdze zazwyczaj sam)

> to bezapelacyjnie Alfa...

A dlaczego Alfa?

Napisano

> Trochę info tam jest, ale użytkownicy specyficzni

> Generalnie, szukać zadbanego, jak kupi trupa to pozamiatane

co masz na myśli mówiąc specyficzni ?

Napisano

> co masz na myśli mówiąc specyficzni ?

Bedą mało obiektywni.. fanatyzm to dobre słowo.. grinser006.gif

Napisano

> W ile osób jeździsz?

> Używam od lipca alfę sedan, jeśli jeździsz w więcej niż 2 osoby naprawdę odradzam, z tyłu wygoda

> nie istnieje

> Sam na początku myślałem ze gadają pierdoły Ale po kilku m-c jazdy. Wiem jedno to jest 2 osobowe

> auto

Tez sie przymierzałem do 159 ale jak sie okazalo, ze po ustawieniu fotela kierowcy pod siebie miedzy oparcie a kanapa jest 5cm to odpuscilem no.gif

Nie wiem jak wlosi to zrobili, ze auto duze z zewnatrz jest tak ciasne w srodku no.gif

Napisano

> Bedą mało obiektywni.. fanatyzm to dobre słowo..

nie przesadzaj , są też osoby na AH podchodzące obiektywnie do tematu,

a fanatyków znajdziesz na wszystkich forach danej marki , zwłaszcza bmw

Napisano

> co masz na myśli mówiąc specyficzni ?

Poczytaj troszkę forum wink.gif

Ja nikogo nie oceniam wink.gif

Napisano

> Tez sie przymierzałem do 159 ale jak sie okazalo, ze po ustawieniu fotela kierowcy pod siebie

> miedzy oparcie a kanapa jest 5cm to odpuscilem

> Nie wiem jak wlosi to zrobili, ze auto duze z zewnatrz jest tak ciasne w srodku

Tak niestety jest frown.gif

Widać coś im się źle obliczyło wink.gif

Napisano

> Tak niestety jest

> Widać coś im się źle obliczyło

Z zewnatrz lapie za serce, w srodku ladnie ale kurteczka no niewygodny ten srodek frown.gif(( odpuscilem sobie 159...

Napisano

> Z zewnatrz lapie za serce, w srodku ladnie ale kurteczka no niewygodny ten srodek (( odpuscilem

> sobie 159...

Ja pomykam sam więc jeszcze luz wink.gif

Tylko czasem boli jak w zimowej kurtce ciężko zapiąć pasy hehe.gifhehe.gifhehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ja pomykam sam więc jeszcze luz

> Tylko czasem boli jak w zimowej kurtce ciężko zapiąć pasy

A ja jestem duuzyymmm kolesiem i wzdluz i wszerz to w sierpniu bylo mi niezbyt w tej 159 sick.gif