Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Warta - likwidacja szkód, miał ktoś styczność

Featured Replies

Napisano

czy ktoś z Państwa miał do czynienia z tym ubezpieczycielem?

Jakieś problemy w przypadku AC lub assistance? Kończy mi się ubezpieczenie i zastanawiam się czy nie przejść pod ich skrzydła. Miałem do tej pory Hestię, ale po ostatniej wycenie szkody to mnie tak trochę na dudka wystrychnęli.

Siakieś Uwagi?? Sugestię hmm.gif

Napisano

> Siakieś Uwagi?? Sugestię

Miałem jedną całkę z warty, moja matka co chwilę robi jakieś szkody. Ogólnie bez problemu, kilka dni i kasa na koncie.

Napisano

Likwidowalem z OC w wielu firmach, najszybciej poszło w Allianz, a najdluzej i najwiecej problemow stwarzala Warta.

Napisano

> Likwidowalem z OC w wielu firmach, najszybciej poszło w Allianz, a najdluzej i najwiecej problemow

> stwarzala Warta.

Bierz tylko pod uwagę, że firma jak firma, ważniejszy jest likwidator, a ci różni są nie tyle w firmach co w oddziałach. W tym samym TU możesz mieć niebo ziemię w różnych miastach.

Napisano

> Bierz tylko pod uwagę, że firma jak firma, ważniejszy jest likwidator, a ci różni są nie tyle w

> firmach co w oddziałach. W tym samym TU możesz mieć niebo ziemię w różnych miastach.

Wiem wiem ok.gif

Napisano

U mnie sprawa czeka na sąd. W zeszłym roku dostali 2,4 mln zł kary za stosowanie niedozwolonych praktyk i nic sobie z tego nie robią, bo im się dalej opłaca.

Jak najdalej od nich.

Napisano

Kolega właśnie dostał wycenę szkody całkowitej z OC w Warcie. Wartość auta przed szkodą wycenili w zasadzie OK, za to wartość wraku zawyżyli więc właśnie jest w trakcie załatwiania opinii rzeczoznawcy i będzie się odwoływał.

Napisano

> czy ktoś z Państwa miał do czynienia z tym ubezpieczycielem?

> Jakieś problemy w przypadku AC lub assistance? Kończy mi się ubezpieczenie i zastanawiam się czy

> nie przejść pod ich skrzydła. Miałem do tej pory Hestię, ale po ostatniej wycenie szkody to

> mnie tak trochę na dudka wystrychnęli.

Likwiodowalem drobna szkode z OC i poszlo bardzo sprawnieok.gif

Nawet nie ogladali auta, a zaproponowana przez nich kwota w pelni mnie satysfakcjonowala.

Napisano

> czy ktoś z Państwa miał do czynienia z tym ubezpieczycielem?

> Jakieś problemy w przypadku AC lub assistance? Kończy mi się ubezpieczenie i zastanawiam się czy

> nie przejść pod ich skrzydła. Miałem do tej pory Hestię, ale po ostatniej wycenie szkody to

> mnie tak trochę na dudka wystrychnęli.

Znajomy dwa razy likwidował u nich szkodę, dwa razy się na sądzie skończyło. Już nawet z litości nie pytałem jak ostatecznie wyszło. Do tego to policjant biegly w procedurach a miał z nimi straszne przeboje. Lokalny likwidator to już była tragedia narodowa. Sprawy sprzed ok. 3 lat (jedno z OC, jedno z AC), może teraz już jest lepiej grinser006.gif

Napisano

Maciej, czyli nie zastosowali nielegalnej amortyzacji w postaci "urealnienia" ileś tam procent, zwrócili za oryginalne elementy lub takie które producent dopuszcza na naprawy w autoryzowanym serwisie oraz za naprawę zgodną z technologią producenta? Jeśli tak to wręcz niesamowite, jeśli nie - jesteś kolejną osoba spośród 99% które niewiedza, co im się zgodnie z polskim prawem należy, na czym ubezpieczyciele pokroju Warty żerują, bo jak im jedna osoba na sto wytoczy proces to i tak im się opłaca, nawet zapłacić 2,4 mln zł kary.

Polecam lektury:

http://rzu.gov.pl/czesto-zadawane-pytani...iadajaca__20298

http://rzu.gov.pl/czesto-zadawane-pytani...ch_na_no__20294

http://rzu.gov.pl/czesto-zadawane-pytani..._czesci___20295

http://rzu.gov.pl/czesto-zadawane-pytani...na_warto__20299

Jest tylko jeden problem. Te instytucje pokroju RZU są tylko po to, żeby swoje istnienie uzasadniać mądrą gadką w mediach. W praktyce jedyna pomoc jaką się otrzymuje to wiedza jak wyżej.

Napisano

> Maciej, czyli nie zastosowali nielegalnej amortyzacji w postaci "urealnienia" ileś tam procent,

> zwrócili za oryginalne elementy lub takie które producent dopuszcza na naprawy w autoryzowanym

> serwisie oraz za naprawę zgodną z technologią producenta? Jeśli tak to wręcz niesamowite,

> jeśli nie - jesteś kolejną osoba spośród 99% które niewiedza, co im się zgodnie z polskim

> prawem należy, na czym ubezpieczyciele pokroju Warty żerują, bo jak im jedna osoba na sto

> wytoczy proces to i tak im się opłaca, nawet zapłacić 2,4 mln zł kary.

NIe wiem co zastosowali bo nie wnikalem.

Juz na wstepnie zaproponowali kwote, ktora mnie w zupelnosci satysfakcjonowalaok.gif

Ale tak jak napisalem, szkoda byla naprawde niewielka...