Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

1,4 T-jet włóż se sam

Featured Replies

Napisano

Jestem na etapie uzbrajania T-jeta w osprzęt i potrzebuję porady osób które już to mają za sobą i mogą podzielic się swoją wiedzą smile.gif

Czy jest możliwa zamiana przepustnicy elektronicznej na manualną (na linkę) ?

Napisano

> Jestem na etapie uzbrajania T-jeta w osprzęt i potrzebuję porady osób które już to mają za sobą i

> mogą podzielic się swoją wiedzą

> Czy jest możliwa zamiana przepustnicy elektronicznej na manualną (na linkę) ?

kolektor ssacy z p1 , przepustnica z 1.2 16V lub 1.6 16V z plastikowym kolektorem ssacym.

Napisano

> Jestem na etapie uzbrajania T-jeta w osprzęt i potrzebuję porady osób które już to mają za sobą i

Rozumiem że będziesz przedłużał pas przedni. Bo tjet raczej nie wejdzie bez problemowo bo komora za mała w cc

Napisano
  • Autor

> Rozumiem że będziesz przedłużał pas przedni. Bo tjet raczej nie wejdzie bez problemowo bo komora za

> mała w cc

No silnik już siedzi w budzie i po pierwszej przymiarce przedniego pasa wychodzi na to że braknie 1cm smile.gif ale to nie ma tragedii dobry ślusarz, godzina roboty i bedzie git smile.gif

Napisano

> Rozumiem że będziesz przedłużał pas przedni. Bo tjet raczej nie wejdzie bez problemowo bo komora za

> mała w cc

Po czym to stwierdziłeś ? hehe.gif

Napisano

> mała w cc

Co ty gadasz? Zastanów się czasem, czy udzielasz wiarygodnych informacji.

576893_471973679509135_1968345708_n.jpg

Napisano
  • Autor

> Po czym to stwierdziłeś ?

Zrobie to pokarze

Napisano
  • Autor

a jeśli bym zostawił przepustnice elektroniczną to jak wyglada przełozenie tego potencjometru co jest pod pedałem gazu? smile.gif

Napisano

> a jeśli bym zostawił przepustnice elektroniczną to jak wyglada przełozenie tego potencjometru co

> jest pod pedałem gazu?

Przełożyć przełożysz, od Punto 2 1.9 JTD pasuje całkiem ładnie, pytanie tylko czym to wysterujesz?

Napisano
  • Autor

> Przełożyć przełożysz, od Punto 2 1.9 JTD pasuje całkiem ładnie, pytanie tylko czym to wysterujesz?

Mam u siebie całego Fiata Linea z którego przełożyłem silnik więc mam dostęp do prawie wszystkich potrzebnych części. Jest jakiś osobny sterownik odpowiadajacy za otwarcie przupustnicy?

Napisano

> Co ty gadasz? Zastanów się czasem, czy udzielasz wiarygodnych informacji.

folgi, znajomy próbował wsadzić tjet'a i coś musiał pas przedłużyć w cc, chyba że coś zj3boł zlosnik.gif

Napisano

> a musiał go przedłużyć wszerz czy wzdłuż ?

wzdłuż zlosnik.gif wyciągnąć trochę do przodu

Napisano
  • Autor

a wie ktoś jak przerobić i z czego skrzenie biegów pod licznik elektroniczny ? smile.gif

Napisano

> mała w cc

Odejdz, twoja wiedza tuningowa konczy sie na walku 866 ktorego nie umiesz sprzedac i do tego jakies durne rady dajesz.

Napisano

> Odejdz, twoja wiedza tuningowa konczy sie na walku 866 ktorego nie umiesz sprzedac i do tego jakies

> durne rady dajesz.

Szoupas skończ, napisałem tak, bo tak myślałem, znajomemu nie weszło. Widocznie coś nie tak zrobił.

Napisano

> Szoupas skończ, napisałem tak, bo tak myślałem, znajomemu nie weszło. Widocznie coś nie tak zrobił.

To nie mysl tylko czasem sie 5 razy zastanow zanim cos napiszesz

Napisano

> To nie mysl tylko czasem sie 5 razy zastanow zanim cos napiszesz

Przyjmę twoje rady do serce.gifcool.gif

Napisano

a ten kolega, to upychał z seryjnym kolektorem wydechowym i pitorynką z T-jet'a do CC? Bo jeśli tak, to rzeczywiście mogło być ciasno...

Napisano

> kolektor ssacy z p1 , przepustnica z 1.2 16V lub 1.6 16V z plastikowym kolektorem ssacym.

bzdura no.gif

Napisano

Jest możliwa , p z 1.6 , kol 1.4 Tjet + flansza ok.gif

Napisano

> a ten kolega, to upychał z seryjnym kolektorem wydechowym i pitorynką z T-jet'a do CC? Bo jeśli

> tak, to rzeczywiście mogło być ciasno...

oj nie wiem teraz

Napisano

wszystko jest możliwe zlosnik.gif no prawie wszystko 270751858-jezyk.gif

5f7a6e7de20ef501.jpg

Napisano

> wszystko jest możliwe no prawie wszystko

no można, ale po co? Skoro ori ssak jest lepszy, mniejszy, ma krótsze kanały ITP. A z przepustnicą z 1.6 16v też da się go połączyć

201104051596.jpg

Napisano

> no można, ale po co? Skoro ori ssak jest lepszy, mniejszy, ma krótsze kanały ITP. A z przepustnicą

> z 1.6 16v też da się go połączyć

dokładnie ok.gif Ty pakuj sie i dawaj na centozlot !

Napisano

> dokładnie Ty pakuj sie i dawaj na centozlot !

pociągiem chyba 270751858-jezyk.gif

Napisano

> bzdura

powiadasz ? po co kombinowac z flanszami ? i nie pisz ze bzdura bo da sie na obydwa sposoby....

286857811-894766_443342462413836_1201513591_o.jpg

286857811-893773_443342435747172_1485747718_o.jpg

post-28025-14352520107216_thumb.jpg

Napisano

> powiadasz ? po co kombinowac z flanszami ? i nie pisz ze bzdura bo da sie na obydwa sposoby....

no taki wytwór jak dla mnie rewelacja , aż cieszy oko ok.gifzlosnik.gif

Ale ja sie nie znam smile.gif

Napisano

> pociągiem chyba

Ty to wogóle ściemniasz, pokazujesz cały czas to samo jedno foto swojej fury spod maski, które chyba ma z 10 lat zlosnik.gif i do tego nic nie mówisz na temat aktualnego projektu, a na koniec robisz prowokacje pod tytułem "czy ktoś ma coś do zaoferowania na 1/4 w tym sezonie" zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Proszę o porade jakie sprzegło założyć do T-jeta. czy tarcza z 1,2 da rade?

Napisano

> Proszę o porade jakie sprzegło założyć do T-jeta. czy tarcza z 1,2 da rade?

Oczywiście ,że da jak nie będziesz wciskać więcej jak połowę pantofla grinser006.gif 1.2 ma chyba 30mm mniejsze sprzęgło , a ch-ka 1.4tjet jest taka by takie małe sprzęgło szybko sfajczyć zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> Oczywiście ,że da jak nie będziesz wciskać więcej jak połowę pantofla 1.2 ma chyba 30mm mniejsze

> sprzęgło , a ch-ka 1.4tjet jest taka by takie małe sprzęgło szybko sfajczyć

no tak tez myslałem że za dużo to sie nie pokręci grinser006.gif a z czego sprzęgło podejdzie? t-jet--->skrzynia S ? smile.gif

Napisano
  • Autor

Ma ktoś na zbyciu zaciski lub same jarzma do tarcz 240 wentylowanych? chętnie przejme takie smile.gif

Napisano

Nie mam pojęcia o tjet i skrzyni S ,ale może podejdzie jakieś 215mm z alfy 2.0ts , punto2 hgt itp ? wink.gif

Przecież chyba już było parę takich projektów , poszukaj

Napisano

> Nie mam pojęcia o tjet i skrzyni S ,ale może podejdzie jakieś 215mm z alfy 2.0ts , punto2 hgt itp ?

> Przecież chyba już było parę takich projektów , poszukaj

A z jaka skrzynia to ozeni? Musi zalozyc 200mm z 1,4 16v i po robocie

Napisano

> A z jaka skrzynia to ozeni? Musi zalozyc 200mm z 1,4 16v i po robocie

tylko rozwiercic otwor na sruby na M9 zlosnik.gif

Napisano

> Roztoczyć, rozwiercić jest ciężko ;p

Ze niby co? Wiesz o czym piszemy wogole?

Napisano

> Odejdz, twoja wiedza tuningowa konczy sie na walku 866 ktorego nie umiesz sprzedac i do tego jakies

> durne rady dajesz.

Zostaw w spokoju tego wszechwiedzącego ,on wie duzo i najlepiej hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

po takich wpisach aż szkoda pisać ,doradzać

bo młodzieniec wie najlepiej sick.gifsick.gifsick.gifsick.gifsick.gifsick.gifsick.gifsick.gifsmirk.gif

Napisano

> Ze niby co? Wiesz o czym piszemy wogole?

Tak wink.gif otwory od zamachu z m8 na m9, przerabiałem to 2 tyg temu.

Napisano

> Tak otwory od zamachu z m8 na m9, przerabiałem to 2 tyg temu.

I toczyłeś je?

Napisano

> mała w cc

Pas to pikuś. T-jet ma głębsza miskę, i żeby ona nie wystawała za bardzo trzeba całą podłogę przespawać/opuścić kilka cm w dół grinser006.gif

Napisano

> Ty to wogóle ściemniasz, pokazujesz cały czas to samo jedno foto swojej fury spod maski, które

> chyba ma z 10 lat i do tego nic nie mówisz na temat aktualnego projektu, a na koniec robisz

> prowokacje pod tytułem "czy ktoś ma coś do zaoferowania na 1/4 w tym sezonie"

to na zdjęciu to silnik jeździ w innym CC, osprzęt typu kolektor w crewety. Z aktualnego setupu nie ma co pokazywać bo drut pod maską i jeszcze nie jeździ 270751858-jezyk.gif

Co do startów na 1/4 to może z raz albo ze dwa razy wystatuje w sezonie, jak nic nie wybuchnie oczywiście grinser006.gif