Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wszystko OK a stuka

Featured Replies

Napisano

Jest sobie passat B5 z przebiegiem 140 kkm (tylko bez dyskusji na ten temat poproszę - bo nie). Luzów absolutny brak, wszystko wygląda w porządku, a potrafi stukać przy prawym przednim kole. Szczególnie potrafi odezwać się po szybko przejechanym łuku w lewo, ale to nie jest reguła. Stukanie z gatunku głuchych, nie przenosi się na kierownicę ani na pedały czy nadwozie. Jeśli stuka, a nacisnę hamulec delikatnie - stuki cichną, jeśli nacisnę mocno - pojawia się odgłos ocierania, tarcia i dodatkowo te nasilone stuki. Auto postoi dwie minuty, ruszam - cisza zarówno podczas jazdy i hamowania. Stuka powiedzmy raz na 30 kilometrów w mieście, na trasie potrafi się nie odezwać. Więc co, bo ja swoje typy mam ale nie będę podpowiadać i sugerować - potrzebuję coś na kształt burzy mózgów.

Napisano

Może z wyjątkiem szurania ale podobne objawy typu losowe stuki i tępe odgłosy z prawej stronydaje rozwalony w środku katalizator, gdy latają wewnątrz luźne elementy. Ale to sie zwykle odzywa nawet w czasie postoju, czasami nawet na wolnych obrotach tyle że wtedy jest to bardziej dzwonienie.

Napisano

Identyczne objawy i kompletny brak diagnozy ze strony fachowców mechaników miałem przy zużytych amortyzatorach. Strzelam - 99% że tu też jest to problem grinser006.gif.

Napisano

> Identyczne objawy i kompletny brak diagnozy ze strony fachowców mechaników miałem przy zużytych

> amortyzatorach. Strzelam - 99% że tu też jest to problem .

dasz gwarancje?? zlosnik.gif

Napisano

> dasz gwarancje??

przy 140kkm w B5 z dieslem pod maska to calkiem prawdopodobne ok.gifzlosnik.gif

Napisano

Amorki w tych autach rzadko padają ( to nie macpherson)

Miałem podobny objaw jak padła poduszka silnika ( przy skręcie w lewo i wychodzeniu na prostą stukniecie jedno głuche )

zobacz czy poduszki nie sa ubrudzone takim czerwonym (rudobrązowym ) nalotem od dołu