Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trasa Katowice - Toruń

Featured Replies

Napisano

Dziś miałem nieprzyjemnośc jechać tą trasą w obie strony. Nieprzyjemność bo musiałem jechać przez Uć. Gdzie wszystkie 30 skrzyżowań ze światłami świeciły się na czerwono a tym samym przejazd przez tą mieścinę zajoł mi ponad 1h. Czy jest jakaś alternatywan trasa aby ominąć w tej strasie Łodź - nadłożenie 40-50km nie stanowi dla mnie problemu byle tylko przez Łódź nie jechać

Napisano

> Dziś miałem nieprzyjemnośc jechać tą trasą w obie strony. Nieprzyjemność bo musiałem jechać przez

> Uć. Gdzie wszystkie 30 skrzyżowań ze światłami świeciły się na czerwono a tym samym przejazd

> przez tą mieścinę zajoł mi ponad 1h. Czy jest jakaś alternatywan trasa aby ominąć w tej

> strasie Łodź - nadłożenie 40-50km nie stanowi dla mnie problemu byle tylko przez Łódź nie

> jechać

link

Napisano

> link

Interesująca alternatywa... a jak z jakością tej drogi?

Napisano

> Interesująca alternatywa... a jak z jakością tej drogi?

brzeziny-strykow - chyba po remoncie

piotrkow-brzeziny - nie wiem

Napisano

> brzeziny-strykow - chyba po remoncie

> piotrkow-brzeziny - nie wiem

Rokiciny - Stryków droga ok.gif

Napisano

> brzeziny-strykow - chyba po remoncie

> piotrkow-brzeziny - nie wiem

Jakoś drogi jest w porządku, przynajmniej na balonowych 195/65 R15 było dobrze :-)

Napisano

> Jakoś drogi jest w porządku, przynajmniej na balonowych 195/65 R15 było dobrze :-)

ale jak tą Uć objechałeś przez Zgierz czy przez Stryków-ja ostatnio dwa razy miałem okazję przez Stryków i znośnie było (jakieś 40minut)

Napisano

> ale jak tą Uć objechałeś przez Zgierz czy przez Stryków-ja ostatnio dwa razy miałem okazję przez

> Stryków i znośnie było (jakieś 40minut)

Ostatnio tylko Stryków ok.gif

Wcześniej różne kombinacje żeby ominąć Łódź.

Poczekamy aż wreszcie będzie węzeł drogowy żeby wjeżdżać na autostradę przed Łodzią jadąc od Krakowa w stronę Gdańska.

Napisano

> Ostatnio tylko Stryków

> Wcześniej różne kombinacje żeby ominąć Łódź.

No ja swego czasu jeździłem na Zgierz - czyli lewą stroną, potem przetestowałem jazdę na prawo i jest trochę lepiej. Przynajmniej w moim przypadku.

> Poczekamy aż wreszcie będzie węzeł drogowy żeby wjeżdżać na autostradę przed Łodzią jadąc od

> Krakowa w stronę Gdańska.

A są jakieś konkretne terminy? Wiem, że grzebią dość ostro - jak przejeżdżałem parę tygodni temu to widziałem że walczą ale to jeszcze chyba trochę czasu upłynie?

Napisano

> A są jakieś konkretne terminy? Wiem, że grzebią dość ostro - jak przejeżdżałem parę tygodni temu to

> widziałem że walczą ale to jeszcze chyba trochę czasu upłynie?

Według GDDKiA 31 grudnia 2013: źródło a w rzeczywistości - zobaczymy :-)

Napisano

> Według GDDKiA 31 grudnia 2013: źródło a w rzeczywistości - zobaczymy :-)

Byłoby cudownie - to z KR na północ już by się leciało całkiem przyzwoicie ok.gif Wprawdzie zostaje jeszcze newralgiczny punkt czyli Częstochowa no ale nie można mieć wszystkiego zlosnik.gif

Napisano

> Byłoby cudownie - to z KR na północ już by się leciało całkiem przyzwoicie Wprawdzie zostaje

> jeszcze newralgiczny punkt czyli Częstochowa no ale nie można mieć wszystkiego

Nie zapominaj o odcinku Toruń - Kowal zlosnik.gif

Napisano

> Nie zapominaj o odcinku Toruń - Kowal

Pamiętam, pamiętam zlosnik.gif No ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma 270751858-jezyk.gif

Ten odcinek Kowal - Toruń jakoś można przeżyć - nie jest jakiś strasznie długi...

Napisano

> Pamiętam, pamiętam No ale jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma

> Ten odcinek Kowal - Toruń jakoś można przeżyć - nie jest jakiś strasznie długi...

Na pocieszenie dodam że ponad miesiąc temu podpisano umowę na dokończenie.

I na razie wystarczy grinser006.gif

Napisano

> Na pocieszenie dodam że ponad miesiąc temu podpisano umowę na dokończenie.

> I na razie wystarczy

No... czyli idzie ku lepszemu hehe.gif

Napisano

> Dziś miałem nieprzyjemnośc jechać tą trasą w obie strony. Nieprzyjemność bo musiałem jechać przez

> Uć. Gdzie wszystkie 30 skrzyżowań ze światłami świeciły się na czerwono a tym samym przejazd

> przez tą mieścinę zajoł mi ponad 1h. Czy jest jakaś alternatywan trasa aby ominąć w tej

> strasie Łodź - nadłożenie 40-50km nie stanowi dla mnie problemu byle tylko przez Łódź nie

> jechać

Ja 2 tyg temu to przerabiałem , szalę goryczy przelał stan torowisk pad.gif

P.S Jak w ogóle jest z A1 od Strykowa do Gdańska , czynna jest całość ?

Napisano

> Ja 2 tyg temu to przerabiałem , szalę goryczy przelał stan torowisk

Te torowiska to by ich ... strzelił angryfire.gif

> P.S Jak w ogóle jest z A1 od Strykowa do Gdańska , czynna jest całość ?

No przecież napisałem Kowal - Toruń nie ma zlosnik.gif

Napisano

> Te torowiska to by ich ... strzelił

Nawet nie mów - nie mogę tego zrozumieć jakim cudem wyremontowana ulica ma w poprzek torowisko takie, że ja po prostu daję po hamulcach i przetaczam się max 5 km/h. Większa prędkość grozi urwaniem wszystkiego co tylko jest pod spodem samochodu crazy.gif

Czy ktoś z Łodzi może wytłumaczyć fenomen tych torowisk?

Napisano

> Czy ktoś z Łodzi może wytłumaczyć fenomen tych torowisk?

Normalnie, kto inny odpowiada za drogę a kto inny za torowisko i asfalt 50cm bo jego bokach. W tym mieście najpierw robi się drogę, potem może torowisko a na koniec kanalizację.

Napisano

> Normalnie, kto inny odpowiada za drogę a kto inny za torowisko i asfalt 50cm bo jego bokach. W tym

> mieście najpierw robi się drogę, potem może torowisko a na koniec kanalizację.

Ok - no tak właśnie myślałem icon_rolleyes.gif No cóż chyba nie trzeba tego więcej komentować tongue.gif