Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

fotka z fotoradaru Straży Gminnej - Słynny Człuchów

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> jaki? i czy sie pod niego załapauje?

maja 180dni na wystawienie mandatu.

Napisano
  • Autor

> jest ale tak samo ITD jak i SG/SM interpretują ujawnienie jako odczytanie zdjęcia, a nie datę

> wykroczenia...

> jeżeli nie masz dowodu, na to że od odczytania minęło 6mcy, to nic nie ugrasz.

ja kto nie ugrasz, masz pierwszy list polecony z datą i stemplem, w piśmie masz date wykroczenia i juz wtedy kilka dni po wykroczeniu pierwsze odc zytanie zdjęcia, jak ci później za 5 miesięcy wyślą przypomnienie a tamten list masz no to masz podstawy że juz było odczytane zdjęcie wcześniej.

Napisano

> ja kto nie ugrasz, masz pierwszy list polecony z datą i stemplem, w piśmie masz date wykroczenia i

> juz wtedy kilka dni po wykroczeniu pierwsze odc zytanie zdjęcia, jak ci później za 5 miesięcy

> wyślą przypomnienie a tamten list masz no to masz podstawy że juz było odczytane zdjęcie

> wcześniej.

mylisz dwie sprawy;

przedawnienie ujawnienia wykroczenia

z przedawnieniem postępowania mandatowego

Napisano

Nie czytałem całego wątku, ale zxauważyłem, że ponoć miejsce ustawienia radaru się nie zgadza. Jeśli to prawda walcz, niedawno SG/SM dostały po tyłeczku za nielegalnie postawione radary w pow. człuchowskim, dokładnie w Cierzniach, nie wiem jak się potoczyły losy, ale nie od dziś tu wiadomo, że ta formacja na tym terenie ładną kasę z foto sobie nabija. W każdej pobocznej małej wiosce stoi śmietnik, lub stacjonarka, przejżyj trasę Człuchów - Debrzno smile.gif

Napisano

> napisz, że prowadził alibaba i z głowy , jazda testowa przy sprzedaży

Mój kolega tak zrobił, zaliczył 2 sprawy w sądzie - wyjazdowe i na trzeciej już wiedział, że koszty dojazdów przekroczyły koszt mandatu. Ostatecznie prosił sąd o ukaranie, bo więcej nie opłaciło mu się jeździć.

Napisano

> Mój kolega tak zrobił, zaliczył 2 sprawy w sądzie - wyjazdowe i na trzeciej już wiedział, że koszty

> dojazdów przekroczyły koszt mandatu. Ostatecznie prosił sąd o ukaranie, bo więcej nie opłaciło

> mu się jeździć.

Jak mu udowodnili, że nie jechał Urmew Mirzajew z Uzbekistanu, który chciał kupić jego Nexię?

BTW. Mój ojciec sprzedał właśnie swoją Nexię parę lat temu obywatelowi z Uzbekistanu. Normalna umowa K-S, dane kupującego z jego paszportu...

Napisano

> Dałeś się złapać to zapłać i nie lamentuj.

A po co płacić, skoro można nie płacić? Tym bardziej, że - znając mentalność SM - chodzi o zapłacenie myta, a nie o bezpieczeństwo?

Napisano

mijałem ten fotoradar własnie w Człuchowie...

wstawiony był do przydroznego żywopłotu smirk.gif

Napisano

A czy SM, mająca zamontowany fotoradar w starej, strasznie pordzewiałej skodzie felicji, nie oznakowanej w żaden sposób jako radiowóz SM, może prowadzić pomiary i wystawiać mandaty ?

• 3 tygodnie później...
Napisano

> A czy SM, mająca zamontowany fotoradar w starej, strasznie pordzewiałej skodzie felicji, nie

> oznakowanej w żaden sposób jako radiowóz SM, może prowadzić pomiary i wystawiać mandaty ?

radarsystem.pl tez musi z czegos zyc wink.gifpalacz.gif

Napisano

> radarsystem.pl tez musi z czegos zyc

i żyje dobrze, właściciel radarsystem pomyka srebrną X5 smile.gif