Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sytuacja taka....

Featured Replies

Napisano

Witam. Drobne zapytanie - wiem (albo wydaje mi się że wiem), ale gdybym nie miał cienia wątpliwości to bym nie pytał. Krakusy powinni znać to miejsce, mniej lub bardziej - mowa o skrzyżowaniu dróg przy porcie lotniczym w Balicach.

Droga nr 1 - to droga jednokierunkowa (kierunek jazdy - w dół zdjęcia), zakończona znakiem "Stop".

Droga nr 2 i nr 3 to droga główna (znak inforumujący o przebiegu drogi z pierwszeństwem

Droga nr 4 - droga wewnętrzna oznaczona znakiem (można wejść w google maps i "desantować" ludzika i sprawdzić to miejsce na fotkach) zlosnik.gif

Pytanie: Ja najczęściej jeżdżę z drogi jednokierunkowej w lewo, czyli w drogę nr 2, często ludzie przepuszczają pojazdy z drogi nr 4, często te pojazdy też wpychają się przed pojazdy jadące z kierunku nr 1, kto ma pierwszeństwo gdy mamy pojazdy na drodze nr 1 i 4 ?

Z góry dzięki 20.GIF20.GIF

ps. mam nadzieję że będziecie jednomyślni w werdykcie grinser006.gif20.GIF

287178464-balicekrzy%BF%F3wka.jpg

Napisano

Jaki znak jest na drodze głównej, tzn. czy droga wewnętrzna jest ujęta na tabliczce T-6x?

Napisano

Wyjeżdżając z drogi wewnętrznej wyjeżdża się tak jak ze swojego podwórka czyli trzeba ustąpić wszystkim pojazdom bez względu na to jaki jest układ na skrzyżowaniu.

W związku z tym samochody wyjeżdżające z ulicy jednokierunkowej ze znakiem STOP mają pierwszeństwo przed tymi wyjeżdżającymi z drogi wewnętrznej.

Napisano
  • Autor

> Jaki znak jest na drodze głównej, tzn. czy droga wewnętrzna jest ujęta na tabliczce T-6x?

Pomoc:

Widok osoby nadjeżdżającej z drogi nr 3

287178484-balice2.jpg

post-55697-14352521691853_thumb.jpg

Napisano

> Pomoc:

> Widok osoby nadjeżdżające z drogi nr 3

Czyli jest dobrze oznakowane ok.gif Wyjeżdżający z drogi wewnętrznej jest włączającym się do ruchu, więc ruszający spod STOPu ma przed nim pierwszeństwo.

Napisano

> Droga nr 4 - droga wewnętrzna oznaczona znakiem (można wejść w google maps i "desantować"

A jak jest oznakowana droga nr 4? Czy wyjeżdżający z tejże ulicy ma świadomość, że jest na drodze wewnętrznej?

Napisano

Z tego co pamiętam jest tam znak D-47.

Napisano

Na tym skrzyzowaniu zawsze pojazd z drogi 1 bedzie mial pierwszenstwo przed tym z drogi 4.

Napisano

> Z tego co pamiętam jest tam znak D-47.

W takim razie nie ma dyskusji co do pierwszeństwa wink.gif. Pojazdy z drogi 4 przepuszczają pozostałych uczestników ruchu.

Napisano
  • Autor

> W takim razie nie ma dyskusji co do pierwszeństwa . Pojazdy z drogi 4 przepuszczają pozostałych

> uczestników ruchu.

Czyli tak jak myślałem zlosnik.gifok.gif - jednak wstrzymałem się z napisaniem tego po poście freda bo jak widać wątpliwości były. Dzięki za utwierdzenie mnie w słusznym ok.gif20.GIF

Napisano

Wychodzi na to ,że piękne miejsce jak się chce naprawić auto , szczególnie z prawej strony grinser006.gif