Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaka osłona środkowa pod silnik ?

Featured Replies

Napisano

Witam

Kolejne szybkie pytanie, ostatnia osłona była tania i w lato miała prześwit rzędu 2cm, co prawda była na tyle elastyczna że urwała się dopiero teraz (z 3 lata?).

Chcę teraz kupić coś co będzie płaskie a nie obwisłe i nie będzie się rozciągać w lato jakoś nadmiernie....

Pytanie co polecacie? Miło jakieś linki do allegro

Czym się różnią następujące tworzywa i które najlepiej wybrać ?

1.ABS+PCV

2.HDPE (to jakiś lepszy polietylen?)

3. PE (polietylen)

Napisano

> Witam

> Kolejne szybkie pytanie, ostatnia osłona była tania i w lato miała prześwit rzędu 2cm, co prawda

> była na tyle elastyczna że urwała się dopiero teraz (z 3 lata?).

> Chcę teraz kupić coś co będzie płaskie a nie obwisłe i nie będzie się rozciągać w lato jakoś

> nadmiernie....

> Pytanie co polecacie? Miło jakieś linki do allegro

> Czym się różnią następujące tworzywa i które najlepiej wybrać ?

> 1.ABS+PCV

> 2.HDPE (to jakiś lepszy polietylen?)

> 3. PE (polietylen)

weż kup byle jaką i zrób sobie wieszak na rurę wydechową w kształcie odwróconego "U" z zagieciami na końcach, w osłonie na brzegu nawierć dwie dziurki pasujące rozstawem i średnicą pod wieszak i podepnij osłone do wieszaka. jak długie zrobisz ramiona tak będzie Ci zwisać yikes.giffacepalm%5B1%5D.gifhehe.gifoink.gif (ale mi wyszło hehe.gif)

ja tak mam już z 10 lat i tylko raz zgubiłem w snieżną zimę, na materiał nadaje sie szprycha rowerowa, druciany wieszak na ubrania, drut z parasola, etc.

Napisano

Ja wywierciłem dziurkę i idąc po najmniejszej linii oporu podwiązałem na drucie do rury. Nic nie zwisa a i z ściągnięciem nie ma najmniejszych problemów.

Pzd

Napisano

W ubiegłym tygodniu zrobiłem sobie osłonę samemu. Miałem kawałek płyty po "koziołku" reklamowym, coś w rodzaju miękkiego pcv, grubości 3-4 mm. Wyciąłem prostokąt o wymiarach 62cm x 57cm. Włożyłem to nad boczne osłony i podciągnąłem pod dolną podporę chłodnicy tak, że nie ma szans na zerwanie, nawet w zaspie. Otwory zrobiłem i przykręciłem z przodu pod dwie śruby, które były w podporze chłodnicy, z tyłu na otworach bocznych osłon.

Plusy są takie, że nic nie wisi i środkowa osłona jest wyżej od oryginalnych bocznych osłon.

Napisano
  • Autor

> weż kup byle jaką i zrób sobie wieszak na rurę wydechową w kształcie odwróconego "U" z zagieciami

> na końcach, w osłonie na brzegu nawierć dwie dziurki pasujące rozstawem i średnicą pod wieszak

> i podepnij osłone do wieszaka. jak długie zrobisz ramiona tak będzie Ci zwisać (ale mi

> wyszło )

> ja tak mam już z 10 lat i tylko raz zgubiłem w snieżną zimę, na materiał nadaje sie szprycha

> rowerowa, druciany wieszak na ubrania, drut z parasola, etc.

No poprzednią osłonę podwieszam od 3 lata, aż w końcu się zerwała... w sumie nie miałem jakies logicznej koncepcji jak to zrobić, a jakiekolwiek uchwyty do rury wydechowej odpadały, jakim cudem ten uchwyt nie przekazuje temperatury na osłonę i nie wytapia mocowania ? Nie ma tam na tyle wysokiej temperatury ?

Napisano

> jakim cudem ten uchwyt nie przekazuje temperatury na osłonę i nie wytapia mocowania ? Nie ma tam na

> tyle wysokiej temperatury ?

świeży luft opływa i chłodzi, drut na tyle chudy, że nie przeniesie na tyle ciepła żeby wytopić osłonę

Napisano

> Pytanie co polecacie?

zapytaj tomtomci grinser006.gif

powinna umieć Ci opisać jak wyglądało wzmocnienie i usztywnienie płyty biglaugh.gifgrinser006.gif

Napisano
  • Autor

> świeży luft opływa i chłodzi, drut na tyle chudy, że nie przeniesie na tyle ciepła żeby wytopić

> osłonę

Dzięki za info, przyjdzie nowa osłona to wytestuję patent wink.gif