Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] quickheat, mam a nie działa

Featured Replies

Napisano

W mojej aśce jest zamontowany quickheat, jednak nie działa. Czy to coś wyłącza się opcomem, czy może jest jakiś inny patent. Chciałbym wypróbować jak się to sprawdza w chłodne poranki.

Napisano

> W mojej aśce jest zamontowany quickheat, jednak nie działa. Czy to coś wyłącza się opcomem, czy

> może jest jakiś inny patent. Chciałbym wypróbować jak się to sprawdza w chłodne poranki.

a próbowałeś różne ustawienia pokręteł ?

Napisano
  • Autor

Według instrukcji włącza się automatycznie, ogrzewanie na maxa. Ale poprzedniej zimy nie działało, myślałem że nie mam, ale przy wymianie filtra pyłkowego organoleptycznie stwierdziłem, że jest. Podejrzewam, że poprzedni właściciel jakoś to wyłączył aby zaoszczędzić ampery w zimie, ale czasami by się przydało.

Napisano

> Podejrzewam, że poprzedni właściciel jakoś to wyłączył aby zaoszczędzić ampery w zimie,

> ale czasami by się przydało.

najprostszy sposób "dezaktywacji" wg części polaków to poprostu odłączenie wtyczki

tylko nie wiem czy jakiś błąd by nie był wtedy wywalony hmm.gif

Napisano
  • Autor

Też się zastanawiałem. W zasadzie opcomem nie znalazłem nic co by mnie naprowadziło. Bezpieczniki mam wszystkie i sprawne, przekaźniki też. Może sama grzałka padła confused.gif

Napisano

Ten duży 100-amperowy (pierwszy od prawej patrząc na silnik za UEC-em) też?

Quickheat ma połączenie CANem z resztą gratów. Powinno się dać wejść do niego opcomem. Szukaj w nadwoziu EHS-a.

Napisano
  • Autor

Tak, ten 100A też sprawny. Jutro popatrzę raz jeszcze.

Napisano

Mi gdzieś mignęło w modułach to Quickheat. Poszukaj dobrze w konfiguracji wariantów.

PS. A to, że ktoś wyłączył to badziewie, wcale się nie dziwię. W zimę QH pożera ogromne ilości prądu.

Alternatory Hitachi jak wiadomo nie są najwyższych lotów, do tego jest obciążony świecami żarowymi (dogrzewanie), czasem ktoś włączy ogrzewanie tylnej szyby i lusterek i po kilku dniach jazdy na krótkich odcinkach auto nie odpala.

Bezpiecznik nr 27 też zasila Quickheat.

fusebox_front.jpg

Napisano
  • Autor

Jednak działa. Aby odczuć efekt trzeba włączyć obieg wewnętrzny, wtedy od razu po uruchomieniu silnika leci ciepłe powietrze. Jednak spodziewałem się czegoś bardziej wydajnego.

Napisano

> Jednak działa. Aby odczuć efekt trzeba włączyć obieg wewnętrzny, wtedy od razu po uruchomieniu

> silnika leci ciepłe powietrze. Jednak spodziewałem się czegoś bardziej wydajnego.

zaczekaj na chłodne dni a poczujesz wieksza roznice

Napisano

Czyli co, żeby wiedzieć czy się go ma, należy dostać się do filtra i sprawdzić wzrokowo? Nie ma innej opcji? A jeśli już się go ma to zawsze się sam załącza, czy jakoś inaczej hmm.gif

Napisano

> Gdzie w VIN będzie o tym?

nie na 100% ale

C32 - Dla systemu szybkiego ogrzewania

Napisano

> nie na 100% ale

> C32 - Dla systemu szybkiego ogrzewania

No to u mnie nie ma klnie.gif

Napisano

> Alternator 140A

To chyba nie wyznacznik. Na zafiraclub jest o tym, że quickheat są też w autach z aku 60ah i alternatorami 100A.

Napisano

> O ile dobrze pamiętam to mam 140A alternator, a QH nie ma.

To tylko potwierdza regułę, że nie ma to nic wspólnego.

Swoją drogą ciekawe, od czego zależało wyposażanie w alternaltor 100 lub 140A hmm.gif

Bo na pewno nie od zamontowania QH niewiem.gif

Napisano
  • Autor

A zobacz mój VIN, zobaczymy co wyjdzie: W0L0AHL3592027317

Napisano

> A zobacz mój VIN, zobaczymy co wyjdzie: W0L0AHL3592027317

Oczywiście jest

Quote:

C32 = DLA SYSTEMU SZYBKIEGO OGRZEWANIA

Alternator 110A.

W częściach jest grzałka od QH.

Napisano
  • Autor

To, że jest nie miałem wątpliwości bo sam widziałem jak filtr p.pyłkowy zmieniałem, ciekawił mnie altek.

• 1 miesiąc później...
Napisano

Powiedzcie jak można łatwo wyłaczyć to urządzonko czyli Quickheat ? Który z bezpieczników wyciągnąć, aby wyłączyć tylko ten dogrzewacz ? No chyba że najprościej będzie rozłączyć wtyczkę pod schowkiem?

Mam to coś w swojej astrze, ale robię krótkie odcinki i ciągle mam niedoładowany aku. W auie mam też webasto, więc bardziej komfortową wersją dla mnie jest włączyć wcześniej ogrzewanie postojowe i wsiadać do ciepłego auta, niż przyjść do zimnego zamarzniętego i mieć po 10 sek lekki przypływ ciepła, który na krótką metę i tak nic nie daje. Na chwile obecną quikheat zjada mi tyle prądu że webasto już się nie uruchomi, bo jest za słaby aku.

Napisano

> Powiedzcie jak można łatwo wyłaczyć to urządzonko czyli Quickheat ? Który z bezpieczników

> wyciągnąć, aby wyłączyć tylko ten dogrzewacz ? No chyba że najprościej będzie rozłączyć

> wtyczkę pod schowkiem?

> Mam to coś w swojej astrze, ale robię krótkie odcinki i ciągle mam niedoładowany aku. W auie mam

> też webasto, więc bardziej komfortową wersją dla mnie jest włączyć wcześniej ogrzewanie

> postojowe i wsiadać do ciepłego auta, niż przyjść do zimnego zamarzniętego i mieć po 10 sek

> lekki przypływ ciepła, który na krótką metę i tak nic nie daje. Na chwile obecną quikheat

> zjada mi tyle prądu że webasto już się nie uruchomi, bo jest za słaby aku.

a ktos moze napisac ktore dokladnie bezpieczniki odpowiadają za ten system? ten 27 i jeszcze jakis?

teraz doczytalem ze 27 odpowiada za wspomaganie kierowajki 270751858-jezyk.gif

Napisano

Jak masz REC to bezpiecznik nr 14 (duża skrzynka bezpieczników). Bez REC bezpiecznik nr 27 w przedniej skrzynce.

Napisano

> Jak masz REC to bezpiecznik nr 14 (duża skrzynka bezpieczników). Bez REC bezpiecznik nr 27 w

> przedniej skrzynce.

po vinie widzę że mam ten system u siebie ale działa jak by nie chciał, chyba że te ochłapy ciepła to ma być to grinser006.gif

• 3 lata później...
Napisano

Odgrzeję dinozaura. Mam QH w z18xer. Jak uruchamia się w końcu tę grzałkę? Przez włączenie przyciskiem szybkiego nawiewu na szybę czy może przez ustawienie temp na HI czy samo się to uruchamia w chłodniejsze dni? W climatronicu mam ustawione ciągle 20'C w trybie auto.

Edytowane przez Lukass186

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.