Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LISTOPAD - czyli zima coraz bliżej ... ;-)

Featured Replies

Napisano

> odpowiedź w twoim nicku "cośtam"

very funny bokser.gifwink.gif

obok stała alfa z 2.4 silnikiem, zobaczcie na obudowę rozrządu wink.gif

Foto-AMVFHOVD.jpg

Napisano

Widzę, że cromy ostatnią cierpią na syndrom drgawek wink.gif . Ja w przyszłym tygodniu prawdopodobnie będę oddawał do Bielska cromę z reklamacją odbarwienia lakieru na tylnej klapie i przy okazji właśnie też będą musieli dojść czemu w zakresie 90-120 pojawiają się drgania najpierw delikatne tylko na kierownicy a potem przenoszą się na całe auto. Przy czym podczas przyspieszania efektu telepania nie ma. Koła były wyważane w dwóch różnych zakładach wulkanizacyjnych.

Napisano

> Widzę, że cromy ostatnią cierpią na syndrom drgawek . Ja w przyszłym tygodniu prawdopodobnie będę

> oddawał do Bielska cromę z reklamacją odbarwienia lakieru na tylnej klapie i przy okazji

> właśnie też będą musieli dojść czemu w zakresie 90-120 pojawiają się drgania najpierw

> delikatne tylko na kierownicy a potem przenoszą się na całe auto. Przy czym podczas

> przyspieszania efektu telepania nie ma. Koła były wyważane w dwóch różnych zakładach

> wulkanizacyjnych.

MOze polos nie domaga nieco?

jakas podpora wyrobiona?

Tak dumam na chlopski rozum i wg mnie predkosc obrotowa i obciazenie moga w okreslonych zakresach powodowac takie nierownowazenie sil...hmmm

Napisano

> MOze polos nie domaga nieco?

> jakas podpora wyrobiona?

> Tak dumam na chlopski rozum i wg mnie predkosc obrotowa i obciazenie moga w okreslonych zakresach

> powodowac takie nierownowazenie sil...hmmm

jeżeli półoś to która ? jak to sprawdzić ? a jak sprawdzić podporę ? kojarzę chyba że Pepcio się w tym 'specjalizował' ale teraz rzadko bywa na tym forum frown.gif

Napisano

od 4h uwazam za rozpoczety yay.gifyay.gifyay.gifyay.gifyay.gif

Napisano

> Wcześnie wstajesz

Dzis akurat budzi mnie obudzil do pracy 5:15 zlosnik.gifzlosnik.gif

Dzieki za spostrzezenie ok.gif

Napisano

> Dzis akurat budzi mnie obudzil do pracy 5:15

> Dzieki za spostrzezenie

Rany, to Ty w jakimś obozie pracy robisz icon_eek.gif

Napisano

> Dzis akurat budzi mnie obudzil do pracy 5:15

> Dzieki za spostrzezenie

ciuuu to ja już godzine na nogach byłem, od 4 tyg ranna zmiana, wiec pobudka 4-15:P

Napisano

> ciuuu to ja już godzine na nogach byłem, od 4 tyg ranna zmiana, wiec pobudka 4-15:P

Toż to nie ludzkie panic.gif

Napisano

> Rany, to Ty w jakimś obozie pracy robisz

Eeee tam Panie, 6-14 wink.gif

Napisano

> ciuuu to ja już godzine na nogach byłem, od 4 tyg ranna zmiana, wiec pobudka 4-15:P

Ktos musi wstawac o 4:15 zeby ktos mogl miec pobudke o 5:15 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> Ktos musi wstawac o 4:15 zeby ktos mogl miec pobudke o 5:15

Żeby ktoś mógł spać do 4.15 to inni muszą wstać o 3.00. Jak mam ranną zmianę to o czwartej jestem już w autobusie.

Napisano

> Żeby ktoś mógł spać do 4.15 to inni muszą wstać o 3.00. Jak mam ranną zmianę to o czwartej jestem

> już w autobusie.

no dobra, 1-0 wygrałeś licytacje. Gdzie pracujesz?

Napisano

Wymieniał ktoś może żarówkę w trzecim świetle stopu?

Chodzi mi oto jaka jest tam żarówka bo instrukcja i eLearn podaje W2,3W - 2,3 W, natomiast katalogi podają W5W.

Napisano

> Wymieniał ktoś może żarówkę w trzecim świetle stopu?

> Chodzi mi oto jaka jest tam żarówka bo instrukcja i eLearn podaje W2,3W - 2,3 W, natomiast

> katalogi podają W5W.

Juz zes popsul 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif

Napisano

> Samo się popsuło

samo sie nic nie dzieje zlosnik.gifzlosnik.gif

pewno Croma brudna i sie buntuje 270751858-jezyk.gif

Napisano

> samo sie nic nie dzieje

> pewno Croma brudna i sie buntuje

trochę brudna biglaugh.gif ale żeby z tego powodu takie numery robiła hmm.gifpanic.gif

Napisano

> no dobra, 1-0 wygrałeś licytacje. Gdzie pracujesz?

Jeżdżę autobusem miejskim jako kierowca. I dziś mam właśnie pierwsza zmianę

Napisano

> Jeżdżę autobusem miejskim jako kierowca. I dziś mam właśnie pierwsza zmianę

no to nie zazdroszcze, ja na nocce siedze biglaugh.gif

Napisano

> no to nie zazdroszcze, ja na nocce siedze

Jak byłem mały dziadek mi mówił " kto rano wstaje temu Pan Bóg daje..." teraz wiem co miał na myśli...

"Kto rano wstaje temu Pan Bóg daje dużo roboty"

Napisano
  • Autor

> Wymieniał ktoś może żarówkę w trzecim świetle stopu?

Ja jeszcze nie wink.gif

> Chodzi mi oto jaka jest tam żarówka bo instrukcja i eLearn podaje W2,3W - 2,3 W

> natomiast katalogi podają W5W.

Przychylałbym się raczej do info z instrukcji zgodnych z elearnem , dla porównania w Punto też są W2,3W .

Zakup najwyżej po 1 szt. jednej i drugiej i będzie OK waytogo.gif

Napisano

> Zakup najwyżej po 1 szt. jednej i drugiej i będzie OK

Ja to myślę wymienić je wszystkie bo jak padła jedna to pewnie w niedługim czasie padnie jakaś inna tak jak miałem w Sienie, że padła jedna, a w ciągu dwóch miesięcy padły dwie kolejne. Więc jak raz wyciągnę panel to wymienię wszystkie żeby mieć spokój. grinser006.gif

Napisano

żeby nie okazało się tak jak w stllo - niby żarówka a siedzą diody tuk.gifyikes.gif

Napisano

> dzisiaj pojechałem sobie do Krakowa wymienić rozrząd i wywalić klapy

> podczas jazdy zauważyłem pewne niepokojące objawy

> w zakresie prędkości 55-70 podczas przyspieszania rzuca mi tak jakby prawym kołem, prawa strona się

> trzęsie. Powyżej tych prędkości bez zarzutu. Wyważyłem koła przednie, bez poprawy, nadal to

> samo. Czy ewentualnie tylne koła które nie były wyważane po ostatnim sezonie mogą coś takiego

> powodować ? Koła mam już zimówki, od jakiś 3 tygodni chyba i do tej pory wszystko było OK,

> stało się to wszystko dzisiaj podczas jazdy do Krk

> Nie wpadłem w żadną dziurę, jazda bardzo spokojna itd itp. Co się popsuło ??

Nie chce złowróżyć ale te objawy mogą wskazywać na problemy z prawą półosią-krzyżak , podpora bądź wyrobiony kielich -ale mam nadzieję ,że się mylę bo temat bardzo niewdzięczny i niestety drogi.Jeżeli się nie mylę to życzę żeby był to tylko krzyżak.Tak czy inaczej ostrożnie i nie pochopnie z diagnozowaniem bo zabawa nie jest tania. Pzdr.

Ps

Widze ,ze jesteś z KTW , na Roździeńskiego niedaleko Ikea -po przeciwnej stronie naprzeciw Forda wjeżdżasz jest Italauto ,robiłem parę rzeczy u nich -maja dobre opinie - specjalizują się w grupie Fiat,Alfa.Namierzysz ich w internecie -zadzwoń i umów się -myślę,że zdiagnozują.

Napisano

Swego czasu robiłem 3-cie światło stopu jak brakowało kilka punktów świetlnych. Są tam takie małe zaroweczki chyba 1.2W na wcisk - bez bagnetu. W moim przypadku okazało się że wszystkie żarówki były sprawne. Wyciągnąłem, pomierzylem i włożyłem spowrotem. I wszystkie się oswiecily:)

Napisano

> Swego czasu robiłem 3-cie światło stopu jak brakowało kilka punktów świetlnych. Są tam takie małe

> zaroweczki chyba 1.2W na wcisk - bez bagnetu. W moim przypadku okazało się że wszystkie

> żarówki były sprawne. Wyciągnąłem, pomierzylem i włożyłem spowrotem. I wszystkie się

> oswiecily:)

Czy tak wyglądały?

876386.jpg

Napisano

> Czy tak wyglądały?

Właśnie wymieniłem, bo 4 były spalone, u mnie są dokładnie takie.

Napisano

We Wrocławiu pada śnieg i pierwsza gwiazdka na wyświetlaczu mikolaj.gif

Napisano

> We Wrocławiu pada śnieg i pierwsza gwiazdka na wyświetlaczu

Panie jaki snieg, plus 7*C i bez opadow zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

A mi dzisiaj Croma nagrzała się do ponad 60 stopni zanim wyjechałem z osiedla (700 m). I nie jest to trudna zagadka, tylko odpowiedź taka niefajna...

Napisano

> A mi dzisiaj Croma nagrzała się do ponad 60 stopni zanim wyjechałem z osiedla (700 m). I nie jest

> to trudna zagadka, tylko odpowiedź taka niefajna...

Czyli termostat sprawny ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> A mi dzisiaj Croma nagrzała się do ponad 60 stopni zanim wyjechałem z osiedla (700 m). I nie jest

> to trudna zagadka, tylko odpowiedź taka niefajna...

No....napisz ile czasu jechales te 600m bo niektorzy to i z pol h moga wyjezdzac:))

Napisano

> No....napisz ile czasu jechales te 600m bo niektorzy to i z pol h moga wyjezdzac:))

Masakra.... 3-miasto sparaliżowane bo trochę śniegu spadło... obwodowa zakorkowana ... kilka godzin stracone a to przez auta na letnich oponach lub ludzi którym paliwa zabrakło facepalm%5B1%5D.gif

Napisano

> No....napisz ile czasu jechales te 600m bo niektorzy to i z pol h moga wyjezdzac:))

Jasne. Pół godziny to jechałem pierwsze 200 m. Kolejne 15 min - 400m. I przy całej tej "śnieżycy" okazało się, że problemem były światła wyłączone na wyjeździe z osiedla... Dopiero po kolejnym kilometrze spotkałem prawdziwie zimowy korek.

Ale przynajmniej wiem, że termostat i dogrzewanie działają wink.gif

Napisano

> Ale przynajmniej wiem, że termostat i dogrzewanie działają

I o to chodzi, wiedza nabyta, swiety spokoj jest.

A ja od soboty na zimowym obuwiu, jakos glosniej michalki sie tocza frown.gif myslalem, ze mi lozysko padlo, hehe

Napisano

> A ja od soboty na zimowym obuwiu, jakos glosniej michalki sie tocza myslalem, ze mi lozysko padlo,

> hehe

Mam zimowe już 3 tygodnie, jest teraz dużo ciszej niż na letnich i bardziej miękko ok.gif

Napisano

dobra pany, to kto pierwszy kupuje i prezentuje na Krowie ??

klik

food.gif

Napisano

> dobra pany, to kto pierwszy kupuje i prezentuje na Krowie ??

> klik

Przecież to do Bravo i pewnie jeszcze chińskie grinser006.gif

Napisano

> dobra pany, to kto pierwszy kupuje i prezentuje na Krowie ??

> klik

miałem czarne w GP, chińszczyzna, w dodatku bez dopuszczenia DRL

wydaje mi się czy ta krowa stoi na 15tkach?

Napisano

> Przecież to do Bravo i pewnie jeszcze chińskie

no i co z tego że do Bravo ? przecież lampy te same co Croma

a że chińskie, no cóż...

jedyne co to nie zauważyłem, że nie ma homologacji na DRL (kox zauważył) ale widziałem już kiedyś takie z homologacją

Napisano

> miałem czarne w GP, chińszczyzna, w dodatku bez dopuszczenia DRL

> wydaje mi się czy ta krowa stoi na 15tkach?

racja, nie zauważyłem że nie ma dopuszczenia DLR

ta Croma - chyba to 15-stki, nie wiem jak wlazły, ale na takie wyglądają; do tego skóry to tam nie ma smile.gif

Napisano

> no i co z tego że do Bravo ? przecież lampy te same co Croma

> a że chińskie, no cóż...

> jedyne co to nie zauważyłem, że nie ma homologacji na DRL (kox zauważył) ale widziałem już kiedyś

> takie z homologacją

Ale do mojej i tak nie podejdą grinser006.gif

Napisano

Kierunkowskazy w dziwnym miejscu, lampki jakieś takie małe, bez homologacji, pół samochodu trzeba rozebrać żeby takie coś wstawić....

to ja już wolę swoje DRL w drogowych zlosnik.gif

Napisano

> Kierunkowskazy w dziwnym miejscu, lampki jakieś takie małe, bez homologacji, pół samochodu trzeba

> rozebrać żeby takie coś wstawić....

> to ja już wolę swoje DRL w drogowych

w gp trzeba było zderzak zdemontować, jak wyglądało można zobaczyć;

grande kox

swieciły gorzej niż ori, ale nikt mnie nie zatrzymał jak na diodach jezdziłem. Te z homologacja do GP byly 2x droższe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.