Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klasa D - duze wakacyjne auto

Featured Replies

Napisano

> no ale nie dziwne że mechanicy Fiata nie potrafią tego naprawiać skoro powstało to w USA i

> pierwotnie nazywało się Dodge Journey

> poza tym silnik diesla to nie MultiJet tylko raczej TDI od VW (2.0 na pompowtryskiwaczach) więc

> mechanicy Fjata obsługujący na cidzień Punto i Stilo mogą się trochę gubić

No właśnie o tym piszę. Mechanicy tego nie ogarniają i to skutkuje ponadprzeciętną awaryjnością, m.in. z powodu tychże mechaników. Dlatego nie kupiłbym tego.

> edit:

> we Freemoncie są dostępne benzynowe 3.6 V6 oraz 2.4 R4 i zdecydowanie taki silnik bym wolał

> a za 70k pln można kupić całkiem świeże auto LINK

3.6 V6 jest fajne, chociażby z racji V6 ok.gifgrinser006.gif

Napisano

> tak

sprawdź dokładniej ok.gif sugeruję rozpocząć od pojemnośći (dokładnej) 2.0tdi i 2.0mj

ale dodge miał 2.0tdi ok.gif

Napisano

> sprawdź dokładniej sugeruję rozpocząć od pojemnośći (dokładnej) 2.0tdi i 2.0mj

> ale dodge miał 2.0tdi

masz rację, moja pomyłka

w Journey był diesel od VW we Freemoncie jest silnik fiatowski

Quote:

Also through 2010 a Volkswagen-sourced diesel engine was available outside of North America with an automatically shifted dual clutch transmission. Chrysler performed primary engineering for the dual-clutch transmission with support from long-time partner Getrag, which was to build the transmission in the United States. Due to funding issues, this did not happen, and the factory, nearly finished, was sold and used for other purposes.[21] For the second generation in 2011 it was replaced by the Fiat 2.0-liter four-cylinder diesel engine with 140 hp (100 kW) or 170 hp (130 kW) and 258 lb·ft (350 N·m) of torque and a manual or optional automatic six-speed transmission.

2.0 CRD (diesel) I4 1968 cc 140 PS (103 kW; 138 hp) @4000 rpm 310 N·m (229 lb·ft) @1750-2500 rpm

2.0 Multijet (diesel) I4 1956 cc 140 PS (103 kW; 138 hp) @4000 rpm 350 N·m (258 lb·ft) @1750-2500 rpm

2.0 Multijet (diesel) I4 1956 cc 170 PS (125 kW; 168 hp) @4000 rpm 350 N·m (258 lb·ft) @1750-2500 rpm

źródło

Napisano

> Superb kombi 170KM CR DSG 4x4.

Wszystko na tak poza motorem... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Jeśli auto ma byc na trasę to tylko z silnikiem 3.6. Genialny motor, który na trasie naprawdę pali nie dużo jak na taką pojemność. Miałem okazję trochę kkm nabić i mogę śmiało polecić jako "auto w trasę".

Napisano

> (...)

> 3.6 V6 jest fajne, chociażby z racji V6

We Freemoncie nie jest zbyt fajne. Słabo to jeździ i skrzynia psuje efekt.

Napisano

> We Freemoncie nie jest zbyt fajne. Słabo to jeździ i skrzynia psuje efekt.

Nie jeździłem, ale nie wątpie, że Fiat jest w stanie zepsuć V6 hehe.gif

Napisano

> Jak to zmierzyłeś? Nie , że się czepiam, ale 180 km/h to już spora prędkość i trudno uwierzyć w te

> 10 litrów

10,5 pali Volvo V70 D5 16x KM, 2.4 litra pojemności. Wystarczy robić trasy po 1,5 tyś km, średnia sama wychodzi wink.gif

Napisano

> Nie jeździłem, ale nie wątpie, że Fiat jest w stanie zepsuć V6

Skrzynia reaguje ospale, nie ma dźwięku V6 i przyspiesza jakoś bez adrenaliny. Jednak IMO to nie wina Fiata tylko to jest takie V6 w amerykańskim stylu sprzed 10lat.

Tego samego dnia jeździłem Jeepem GC z dieslem i mimo niby podobnych osiągow to on tego Fiata miazdzyl wrażeniami zza kółka. Dużo w tym pomaga nowy, ośmiobiegowy automat.

ok.gif

Napisano

> Nie jeździłem, ale nie wątpie, że Fiat jest w stanie zepsuć V6

Z Fiata to tam nic nie ma. Jeżdziłem tym i jak dla mnie porażka ten automat, zabił ten samochód. Jeżdziłem później Superbem 2.0 w dizlu i DSG. Bez porównania.

Ten automat w Fiacie na prawde się nie nadaje do niczego

Napisano

> może taki wynalazek?

sądzisz, że te stołko-podobne siedzenia obciągnięte ekoskóra, zapewnią "wakacyjny komfort" grinser006.gif ?