Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Najtańsze ubezpieczenie ?

Featured Replies

Napisano

Poradźcie gdzie najtaniej ubezpieczyć leciwy samochód ?

Wyszukiwarki ubezpieczeń są fajne ale rozmijają mi się z prawdą gdy dzwonię do agentów ubezpieczeniowych.

Wszelkie Linki i tego typu wynalazki pomijam.

Samochodu nie chcę się pozbywać, jest na dożywociu i tak ma być. clown.gif

Najlepiej chciałbym cały pakiet dla takiego emeryta wykupić i mieć spokój.

Podobno TU nie chcą już takiego rocznika brać do siebie ze wszystkimi opcjami ubezpieczenia, bo się im to nie kalkuluje.

Ile w tym prawdy, a ile mitu ?

Pacjent: Nubira, 99, 1.6, wszystkie zniżki.

Napisano

> Poradźcie gdzie najtaniej ubezpieczyć leciwy samochód ?

> Wyszukiwarki ubezpieczeń są fajne ale rozmijają mi się z prawdą gdy dzwonię do agentów

> ubezpieczeniowych.

> Wszelkie Linki i tego typu wynalazki pomijam.

> Samochodu nie chcę się pozbywać, jest na dożywociu i tak ma być.

> Najlepiej chciałbym cały pakiet dla takiego emeryta wykupić i mieć spokój.

> Podobno TU nie chcą już takiego rocznika brać do siebie ze wszystkimi opcjami ubezpieczenia, bo się

> im to nie kalkuluje.

> Ile w tym prawdy, a ile mitu ?

> Pacjent: Nubira, 99, 1.6, wszystkie zniżki.

Wykupic samo OC, bo AC nie ma niestety zadnego sensu przy takim aucie.

Ewentualne odszkodowanie to beda grosze, a szkoda calkowita przy najmniejszej kolizji.

Zapytaj sie 1-2 agentow, gdzie bedzie najtaniej bo to zalezy od wielu czynnikow.

Napisano

AC to raczej nie ma sensu ubezpieczać żadnego. Czasem ktoś ma opcję np. kradzieżową za 15 zł do 3000 zł jak się boisz że ukradną smile.gif może np. ubezpieczenie szyb by się opłaciło.

Najlepiej przejdź się osobiście do jakiegoś agenta który ma w ofercie dużo towarzystw. O dziwo jest taniej niż przez neta i nie trzeba tyle formularzy wypełniać. Ja w necie jakoś nie dałem rady agent to zrobił raz dwa i taniej niż miałem oferty z neta.

Napisano

Sprawdź MTU (spółka ergo hestii). kupiłem przez telefon OC na autko z 1992 r. taniej niz w wyszukiwarce netowej.

Pozdrawiam.

Napisano

> Wyszukiwarki ubezpieczeń są fajne ale rozmijają mi się z prawdą gdy dzwonię do agentów

> ubezpieczeniowych.

> Wszelkie Linki i tego typu wynalazki pomijam.

> Samochodu nie chcę się pozbywać, jest na dożywociu i tak ma być.

> Najlepiej chciałbym cały pakiet dla takiego emeryta wykupić i mieć spokój.

> Podobno TU nie chcą już takiego rocznika brać do siebie ze wszystkimi opcjami ubezpieczenia, bo się

> im to nie kalkuluje.

> Ile w tym prawdy, a ile mitu ?

OC plus mini casco (kradzież, szkoda całkowita). Zwykłe AC nie ma sensu bo składka będzie równa odszkodowaniu.

Napisano

Mi najtaniej policzyła Proama (samo OC).

Napisano
  • Autor

> Sprawdź MTU (spółka ergo hestii). kupiłem przez telefon OC na autko z 1992 r. taniej niz w

> wyszukiwarce netowej.

> Pozdrawiam.

Właśnie w tej chwili jest ubezpieczony w Hestii.

Wartość 3300 zł, składka OC, AC... 900 zł.

Napisano
  • Autor

> Wykupic samo OC, bo AC nie ma niestety zadnego sensu przy takim aucie.

> Ewentualne odszkodowanie to beda grosze, a szkoda calkowita przy najmniejszej kolizji.

> Zapytaj sie 1-2 agentow, gdzie bedzie najtaniej bo to zalezy od wielu czynnikow.

Do tej pory płaciłem wszystko.

Zastanawiam się właśnie czy z AC nie zrezygnować.

Do tej pory nie korzystałem, ale złośliwość losu może być taka, ze zrezygnuję a zaraz potem coś się stanie.

Dlatego pytam czy jest jakiś ubezpieczyciel desperat, który przy pełnej stawce nie podwoi wartości auta. hehe.gif

Napisano

> Właśnie w tej chwili jest ubezpieczony w Hestii.

> Wartość 3300 zł, składka OC, AC... 900 zł.

Odwiedź punkt firmy "CUK".

Wyliczą ubezpieczenie w kilku towarzystwach, i wybierzesz najtańsze.

AFAIK da się jeszcze taniej wykupić ubezpieczenie "direct" ale mi się nigdy nie chce szukać.

Napisano
  • Autor

> Odwiedź punkt firmy "CUK".

> Wyliczą ubezpieczenie w kilku towarzystwach, i wybierzesz najtańsze.

> AFAIK da się jeszcze taniej wykupić ubezpieczenie "direct" ale mi się nigdy nie chce szukać.

Szału nie ma...

e9e4.jpg

blush.gif

Napisano

Wartos auta pewnie ze 2-3 tysie, skladka AC to pewnie z 700-800 zl, byle szkoda i calka, szkoda kasy.

mam podobnie z Lanosem 2000r, od 2 lat bez AC bo skladka AC to bylo 35% wartosci auta wink.gif

AC+OC+NW za lanosa krzykneli 1200zl - wartosc 2400zl, a za drugie auto o wartosci 35 tys w FULL opcji 1800zl:) skladka

Napisano

> Szału nie ma...

No to jak widzisz AC raczej Ci się nie opłaca. Ile jest warta ta Nubira?

Napisano

Odpuść AC. Nie ma sensu. Najtaniej powinno być w Proama od wyliczonej stawki dostaniesz jeszcze 5% zniżki jeśli zapłacisz kartą kredytową przez telefon. Podobna pferta będzie w Axa z tym że jeśli podasz numer polisy kogoś z AXA to dostaneisz dodatkowe 5 dych rabatu. Taniej raczej OC nie znajdziesz. Temat ćwiczony od 3 lat i zawsze mi wychodzilo przy max zniżkach najtaniej w tych 2 TU

Napisano

Ja sprawdzałem wszędzie i najtaniej mi wyszło w AXA Direct ok.gif

I w dobrej cenie mieli ubezpieczenie od kradzieży ok.gif

Napisano

> Do tej pory płaciłem wszystko.

> Zastanawiam się właśnie czy z AC nie zrezygnować.

> Do tej pory nie korzystałem, ale złośliwość losu może być taka, ze zrezygnuję a zaraz potem coś się

> stanie.

> Dlatego pytam czy jest jakiś ubezpieczyciel desperat, który przy pełnej stawce nie podwoi wartości

> auta.

Nawet jak coś się stanie to z AC będziesz miał szkodę całkowitą i mizerne odszkodowanie albo nawet brak odszkodowania. Bardziej opłaca ci się odkładać to 200 czy 300 zł na fundusz "na wypadek".

Natomiast jak się boisz kradzieży to te 15 zetów można wydać.

Jest jeden sens ubezpieczania AC - jeżeli masz duże zniżki i planujesz za niedługo kupić nowe auto.

Napisano

Warto trafić dobrego agenta.

Ja ostatnio zapłaciłem za OC bmw 1.8 323 zł za rok OC plus NNW do kwoty 12 tysięcy. Wszędzie gdzie sprawdzałem (internet, agencje, oraz pojedynczy agenci) liczyli mi po około 400 zł. Później szwagier polecił mi żebym odwiedził jego sąsiada, który zajmuje się ubezpieczeniami. Poszedłem bez większego przekonania, ale 73 PLN w kieszeni piechotą nie chodzi smile.gif.

Na drugim aucie żony, fiat brava 1.9 TD z 2000 roku oszczędziłem ponad 150 zł. Teraz płace 490 zł, a od lutego zapłacę 340.

Polise sam opłaciłem przez internet, przyszła pocztą po 3 dniach.