Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czołowe zderzenie z małym offsetem = śmierć

Featured Replies

Napisano
  • Autor

> Dlatego autora wątku wzywam do tablicy i podlinkowanie danych z wartościami przeciążeń i

> przewidywanych obrażeń ciała w takim teście.

A ja wzywam do uważnego przeglądania tej amerykańskiej strony. Masz tam podane wartości deformacji elementów kabiny oraz siły przeciążeń działające na manekina.

Napisano

> A ja wzywam do uważnego przeglądania tej amerykańskiej strony. Masz tam podane wartości deformacji

> elementów kabiny oraz siły przeciążeń działające na manekina.

Nie zmienia to faktu, że założenia testu są z tyłka wzięte. Następnym razem zbadają zderzenie z przeszkodą 5% i żadne auto tego nie przejdzie hehe.gif Założenia EuroNCAP są całkiem sensowne - odzwierciedlają ponad połowę wypadków w Europie. Może w USA jest inaczej, ale dla mnie ten test jest bezsensowny.

Napisano
  • Autor

> Dwa przykłady:

> audi a4

> i

> moja fiesta

> Cieszę się z dobrego wyboru .

Jesteś głupi czy jesteś samobójcą? Bo A4 we wszystkich testowanych rocznikach (2009- ) w teście o którym tutaj piszemy uzyskało najgorszy możliwy wynik.

Napisano

> Jakbyś uważnie przeglądał stronę to byś zobaczył że wytrzymałość dachu również sprawdzają

jaką metodyką?:)

Napisano

> Dwa przykłady:

> audi a4

> i

> moja fiesta

a zwrociles uwage, ze każdy segment ma własne "normy" i to że fiesta jest good w jednej a audi ma poor, nie znaczy ze audi jest bardziej niebezpieczne...

Napisano

> Dwa przykłady:

> audi a4

> i

> moja fiesta

szkoda że nie ma Renówek oslabiony.gif

Napisano

> I w czym fiesta jest lepsza ?

W niczym, brak elementarnej umiejętności czytania ze zrozumieniem. Całkiem powszechne w naszym społeczeństwie.

Napisano

> Fajowska, akademicka dyskusja w tym wątku.

> A tu dzisiejszy przykład z życia zderzenia czołowego z małym offsetem:

> http://www.24opole.pl/13545,Wyprzedzal_k...,wiadomosc.html

Przecież widać że to ulep jakiś był, stare to Audi grinser006.gif

Napisano

> W niczym, brak elementarnej umiejętności czytania ze zrozumieniem. Całkiem powszechne w naszym

> społeczeństwie.

Tak podejrzewałem. Co prawda zastosowano nawet ładne kolory żeby ułatwić przekaz dla czytelnika, ale widać i to nie pomogło.

Napisano

> Tak podejrzewałem. Co prawda zastosowano nawet ładne kolory żeby ułatwić przekaz dla czytelnika,

> ale widać i to nie pomogło.

Za mało cycków. To musiało się tak skończyć.

Napisano

> a zwrociles uwage, ze każdy segment ma własne "normy" i to że fiesta jest good w jednej a audi ma

> poor, nie znaczy ze audi jest bardziej niebezpieczne...

Tyle, że Fiesta nie była akurat testowana w tej kategorii, w której Audi ma Poor wink.gif

Napisano

> Tyle, że Fiesta nie była akurat testowana w tej kategorii, w której Audi ma Poor

ok ok. ino zwracam uwage ze good u fiesty, to nie jest to samo co good u Audi smile.gif zresztą tak jak w NCAP.

Napisano

> ok ok. ino zwracam uwage ze good u fiesty, to nie jest to samo co good u Audi zresztą tak jak w NCAP.

Oczywiście smile.gif Zderzenie np. Seicento z Navarą (oba miały straszne wyniki w NCAP-ie) da raczej łatwy do przewidzenia rezultat smile.gif