Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Styczeń - do spamu, gotowi, start !! ;)

Featured Replies

Napisano

coby nie zaśmiecać nowego ....

jako że wiosna za pasem a opony letnie zdarte zamierzam zakup nowych Nokianów V 215/45 17, opona już nie produkowana ale w sklepach jeszcze występuje - są z rocznika 2012, co myślicie o takim zakupie cena dość atrakcyjna 320 szt

Napisano

> coby nie zaśmiecać nowego ....

> jako że wiosna za pasem a opony letnie zdarte zamierzam zakup nowych Nokianów V 215/45 17, opona

> już nie produkowana ale w sklepach jeszcze występuje - są z rocznika 2012, co myślicie o takim

> zakupie cena dość atrakcyjna 320 szt

Nie wiem co jest warta ta opona, bazując na samej etykiecie to fajerwerków nie ma http://mixoponki.pl/opona/nokian_nokian_v_20866.html

W podobnej cenie możesz wyrwać Kumho Ecsta LE Sport KU39

http://www.inopony.pl/opony,0,32303/kumho-ku39-ecsta-le-sport-215-45-r17-91-y-xl.html

Osobiście ich nie mam ale w samochodzie kuzyna są założone (w innym rozmiarze) i bardzo sobie je chwali...

Napisano

> coby nie zaśmiecać nowego ....

> jako że wiosna za pasem a opony letnie zdarte zamierzam zakup nowych Nokianów V 215/45 17, opona

ale to nie jest rozmiar homologowany do Cromy - prawidłowy 215/50/17

Napisano

dzięki za przypomnienie yikes.gif

Napisano

> dzięki za przypomnienie

nie ma za co:) sam szukam i patrząc na ceny mam dylemat czy nie wziąć 225/45/17...

Napisano

> nie ma za co:) sam szukam i patrząc na ceny mam dylemat czy nie wziąć 225/45/17...

Iron taki rozmiar ma wink.gif

Napisano

najlepsze jest to że 30 min wcześniej zamówiłem w rozmiarze 45 panic.gif bf goodrige, na szczęście zmieniłem zamówienie, jako że budżet ograniczony na felgi trafią Falken

ZE 914

215/50 R17 91 W

Napisano

> najlepsze jest to że 30 min wcześniej zamówiłem w rozmiarze 45 bf goodrige, na szczęście zmieniłem

> zamówienie, jako że budżet ograniczony na felgi trafią Falken

> ZE 914

> 215/50 R17 91 W

Nie wiem jak teraz Falken sie sprawuje, ale 2 lata temu kolega nowki kupil i po roku sprzedal, bo powyzej 120km/h nie dalo w aucie wysiedziec sick.gifsick.gif

tak hałasowały.

Napisano

to tak jak z autami włoskimi jedni chwalą inni krytykują - poczytałem trochę opinii na polskich i brytyjskich stronach i generalnie nie było do czego się przyczepić, było kilka osób co rzeczywiście sygnalizowały że opona według nich jest głośna, co ciekawe zimówki bf godrich g-force winter które mam są cichsze od letnich michelin

Napisano

> nie ma za co:) sam szukam i patrząc na ceny mam dylemat czy nie wziąć 225/45/17...

a taki rozmiar jest homologowany???

Pytam bo roznica to jakies 50 zl sztuka, niby nic ale zawsze to np filtr paliwa za free:)

Napisano

bf godrich

> g-force winter które mam są cichsze od letnich michelin

bo nie wszystko zloto co sie swieci.

Ja z racjonalnej rozrzutnosci nie ulegam czarowi marki.

Chociaz mam Pirelli Sotozero Winter i slychac do letnich Nankang, no ale to inna guma.

Pewne jest ze nie bede celowal w gorne polki markowe w razie potrzeby

Napisano

> a taki rozmiar jest homologowany???

> Pytam bo roznica to jakies 50 zl sztuka, niby nic ale zawsze to np filtr paliwa za free:)

nie jest homologowany.

Napisano

> nie jest homologowany.

no i po oszczedosci:)

na zimne lepiej dmuchac

Napisano

przy bfgodrich między profilem 45 a 50 różnica to 100 angryfire.gif tak samo przy nokian line, mulher.gif ładniejsza połowa nie chciała sponsorować droższych zona.gif

Napisano

> no i po oszczedosci:)

> na zimne lepiej dmuchac

kończy mi się ubezpieczenie więc zamierzam przetestować klauzulę do ubezpieczenia że pojazd jeździ na oponach o rozmiarze.... jak przyjmą nie powinno być problemu z ewentualnym AC....

co do opon ja narazie waham się między sprawdzonymi używkami a nówkami typu Accelera/Nankang/Kumho/Falken....

Napisano

Na kumho chyba jezdzi cacus, i sobie chwalil, i costam000 tez.

Napisano

> Na kumho chyba jezdzi cacus, i sobie chwalil, i costam000 tez.

Wiedziałem że z tej 4 wybierzesz najdroższe cool.gif

Napisano

> kończy mi się ubezpieczenie więc zamierzam przetestować klauzulę do ubezpieczenia że pojazd jeździ

> na oponach o rozmiarze.... jak przyjmą nie powinno być problemu z ewentualnym AC....

> co do opon ja narazie waham się między sprawdzonymi używkami a nówkami typu

> Accelera/Nankang/Kumho/Falken....

Podobno na Accelera phi fabrycznie wychodziła Alfa 159 na rynek UK

Napisano

> Wiedziałem że z tej 4 wybierzesz najdroższe

ja tylko mowie kto z kacikowiczow smiga na nich zlosnik.gifzlosnik.gif

ja bym bral 225/45/17 zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> ja bym bral 225/45/17

Ja ponownie również , no chyba że byłyby porządne opony "książkowe" w tej samej cenie , na co się nie zanosi smirk.gif

Napisano

> Ja ponownie również , no chyba że byłyby porządne opony "książkowe" w tej samej cenie , na co się

> nie zanosi

ok.gifok.gifok.gif

Napisano

> Na kumho chyba jezdzi cacus, i sobie chwalil, i costam000 tez.

dokładnie

mam Kumho KU 39 i jestem z nich bardzo zadowolony

kumho-ecsta-le-sport-ku39.jpg

Napisano
  • Autor

turbosprężarka za 145 USD wink.gif

ciekawe co to warte ?

chyba nie opłaca się regenerować swojej w razie potrzeby ?

Napisano

> turbosprężarka za 145 USD

A bez przesyłki nawet za 100$ wink.gif

Ciekawe tylko jak długo taki chiński rdzeń wytrzyma ...

Napisano

> A bez przesyłki nawet za 100$

> Ciekawe tylko jak długo taki chiński rdzeń wytrzyma ...

Biorąc pod uwagę, że pewnie większość obecnie regenerowanych turbawek ze zmienna geometrią, jest oparta o takie podzespoły, może wytrzymać całkiem sporo.

Napisano

Było w nocy -16 -17

Jak wam croma odpalała przez te parę dni??

U mnie mimo nowych świec żarowych za trzecim razem??!!

I trzeba było sporo przytrzymać na rozruszniku.

Chyba sprawdzę czy i na jak długo prąd dochodzi do świec.

Napisano

> Było w nocy -16 -17

> Jak wam croma odpalała przez te parę dni??

> U mnie mimo nowych świec żarowych za trzecim razem??!!

> I trzeba było sporo przytrzymać na rozruszniku.

> Chyba sprawdzę czy i na jak długo prąd dochodzi do świec.

pali elegancko, świece troche dłużej grzeją. Rozruch szybki i płynny. Po zastosowaniu oleju 2T i dodatku milersa samochód ma bardzo miękki dźwięk. Rok temu podczas mrozów strasznie ciężko i głośno klepał, teraz jest dużo kulturalniej. Olej bez zmian Motul

Napisano

> Było w nocy -16 -17

Świece sa zasilane około 30 sekund ... nawet po zgaszeniu kontrolki grzania ciągle są podgrzewane i w trakcie rozruchu również ... Po odpaleniu grzeją sie w zależności od temperatury silnika i powietrza nawet kilka minut..

Napisano

> Świece sa zasilane około 30 sekund ... nawet po zgaszeniu kontrolki grzania ciągle są podgrzewane i

> w trakcie rozruchu również ... Po odpaleniu grzeją sie w zależności od temperatury silnika i

> powietrza nawet kilka minut..

No właśnie jutro sprawdze sobie ile grzeją się świece po tym jak zgaśnie kontrolka.

Napisano

U mnie było -23 i odpalenie bez problemu , ale aku świeżynka

Pozdr

> Było w nocy -16 -17

Napisano

Panowie powiedzcie prosze jak to jest z oznaczeniem wyposażenia auta. Podobno mam wersje emotion ale w ubezpieczalni dowiedziałem się że taka wersja z moim silnikiem nie występowała (120 KM). Auto pochodzi z Włoch , czy tam były inne wersje-wyposażenia . Da się to jakoś sprawdzić po VIN czy po wyposażeniu ? Nie ma to żadnego znaczenia ale tak z czystej ciekawości.

Pozdr

Napisano

mam tak samo, tlusta wersja, az w ASO sie dziwili ze 120KM taki wypasik ma.

Fakt w ubezpieczeniach EMOTION nie wystepuje z 120KM, wiec maja zagwozdke z wycena.

Mi wyszlo 1820zl na rok 2013 na max znizkach i zniesieniu udzialow itp

Pakiem OC,OC,NW

Ciekawe jak teraz bo za miesiac BMW (bede mial wydatki)

Napisano

> mam tak samo, tlusta wersja, az w ASO sie dziwili ze 120KM taki wypasik ma.

> Fakt w ubezpieczeniach EMOTION nie wystepuje z 120KM, wiec maja zagwozdke z wycena.

> Mi wyszlo 1820zl na rok 2013 na max znizkach i zniesieniu udzialow itp

> Pakiem OC,OC,NW

> Ciekawe jak teraz bo za miesiac BMW (bede mial wydatki)

Pewnie Fiat namieszał wypuszczając na każdy rynek inną konfiguracje wyposażenia

Napisano

> Kazu już?

Na 30 termin, ale młodej sie nie spieszy zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Panowie powiedzcie prosze jak to jest z oznaczeniem wyposażenia auta. Podobno mam wersje emotion

> ale w ubezpieczalni dowiedziałem się że taka wersja z moim silnikiem nie występowała (120 KM).

> Auto pochodzi z Włoch , czy tam były inne wersje-wyposażenia . Da się to jakoś sprawdzić po

> VIN czy po wyposażeniu ? Nie ma to żadnego znaczenia ale tak z czystej ciekawości.

> Pozdr

http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?FORCED=TRUE#

Można wklikać numer nadwozia i kilka informacji powinno sie pokazać.

Napisano
  • Autor

> Na 30 termin, ale młodej sie nie spieszy

Kazu na izbie już nocujesz czy jeszcze nie ?? wink.gif

Napisano

> Kazu na izbie już nocujesz czy jeszcze nie ??

'A gdzie tam zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> 'A gdzie tam

Troche aktywnosci i proces sie zacznie;)

Wazne aby odpowiednia porcja na wtryskiwacz poszla;)))

Napisano

> Troche aktywnosci i proces sie zacznie;)

> Wazne aby odpowiednia porcja na wtryskiwacz poszla;)))

Racja ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> a taki rozmiar jest homologowany???

> Pytam bo roznica to jakies 50 zl sztuka, niby nic ale zawsze to np filtr paliwa za free:)

Patrz instrukcja obsługi strona 219 , 1.9 Multijet 16V 6,5J x 16” - ET 41 205/55 R16 91V 205/55 R16 91 H (M+S)

6,5J x 16” - ET 41 215/55 R16 93W 215/55 R16 93 H (M+S)

7J x 17” - ET 41 215/50 R17 91W 215/50 R17 91 H (M+S) 4J R16 - ET 41 115/70 R16 92 M

7,5J x 18” - ET 41 225/45 R18 95Y (*) (Ô) 225/45 R18 95 H (M+S)

Ja na lato zakupiłem barumy po przystępnej cenie bo juz jesienią się za oponkami rozglądałem i po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw wyszły barumy ale jeszcze nie zakładałem czekają na wiosnę więc dopiero wtedy będę oceniał w praktyce

Napisano

> Patrz instrukcja obsługi strona 219 , 1.9 Multijet 16V 6,5J x 16” - ET 41 205/55 R16 91V

> 205/55 R16 91 H (M+S)

> 6,5J x 16” - ET 41 215/55 R16 93W 215/55 R16 93 H (M+S)

> 7J x 17” - ET 41 215/50 R17 91W 215/50 R17 91 H (M+S) 4J R16 - ET 41 115/70 R16 92 M

> 7,5J x 18” - ET 41 225/45 R18 95Y (*) (Ô) 225/45 R18 95 H (M+S)

> Ja na lato zakupiłem barumy po przystępnej cenie bo juz jesienią się za oponkami rozglądałem i po

> przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw wyszły barumy ale jeszcze nie zakładałem czekają na

> wiosnę więc dopiero wtedy będę oceniał w praktyce

no i jasnosc wiec musimy dla spokojnosci doplacic paredziesiat zl do sztuki.

Jak kupowalem to barumy byly kolo 400 za szt a ja placilem 300 za NS 20 nankanga.

Jezdza jak to opony, czy Michelin, czy PIRELLI czy GY, mysle, ze roznice mozna ocenic na torze liczac jakies sladowe roznice.

Barumy zimowe jakie kiedys mialem 14" bardzo dobrze wspominam.

Napisano

> no i jasnosc wiec musimy dla spokojnosci doplacic paredziesiat zl do sztuki.

> Jak kupowalem to barumy byly kolo 400 za szt a ja placilem 300 za NS 20 nankanga.

> Jezdza jak to opony, czy Michelin, czy PIRELLI czy GY, mysle, ze roznice mozna ocenic na torze

> liczac jakies sladowe roznice.

> Barumy zimowe jakie kiedys mialem 14" bardzo dobrze wspominam.

Miałęm tak - znalazłem na oponeo barumki za 320 pln sztuka , zamówiłem a oni mi emaila że są tylko rok produkcji ich jest 2010 i proponują mi takie same z 2013 za 335 pln sztuka więc zmieniłem zamówienie na te z 2013 , kupowałem je w październiku . Nie wiem jak teraz może jeszcze można znaleźć coś w tej kwocie . generalni oglądałem się za oponkami od sierpnia i tu na forum też sporo opinii znalazłem o przeróżnych oponach , ale o barumach to dopiero na innych forach cokolwiek się dowiedziałem .

Napisano
  • Autor

'nadeszla wiekopomna chwila'....

niechlubny moment w karierze mojej Cromy...

pobiła dzisiaj rekordy spalania...

jak prowadzę skrupulatny dzienniczek od 70kkm, to jeszcze tyle nie wypiła... yikes.gif

otóż, liczone z dystrybutora: 8.56 l/100km !! średnia prędkość 35km/h, czas przejazdu 16h 25m crazy.gif

nigdy jeszcze nie miałem w niej spalania żebym miał '8' z przodu, nigdy ! No ale cóż - ten ostatni bak to jazda tylko w mieście, bardzo krótkie odcinki, 'odmrażanie' auta na postoju i już mamy taki wynik...

pozostaje czekać do wiosny... biglaugh.gif

PS. Lisek, nie odzywaj się wpysk.gif20.GIFhehe.gif

Napisano

> 'nadeszla wiekopomna chwila'....

> otóż, liczone z dystrybutora: 8.56 l/100km !! średnia prędkość na

Nie ma co dramatyzować, normalne spalanie jak na miasto i zimą. Jak jest w mieście tylko 8 z przodu, to się zaczynam martwić czy Croma się nie zepsuła zlosnik.gif

Napisano

> 'nadeszla wiekopomna chwila'....

> niechlubny moment w karierze mojej Cromy...

> pobiła dzisiaj rekordy spalania...

> jak prowadzę skrupulatny dzienniczek od 70kkm, to jeszcze tyle nie wypiła...

> otóż, liczone z dystrybutora: 8.56 l/100km !! średnia prędkość 35km/h, czas przejazdu 16h 25m

> nigdy jeszcze nie miałem w niej spalania żebym miał '8' z przodu, nigdy ! No ale cóż - ten ostatni

> bak to jazda tylko w mieście, bardzo krótkie odcinki, 'odmrażanie' auta na postoju i już mamy

> taki wynik...

No niestety tak jest jak jazda na krótkich odcinkach w mieście plus do tego czyszczenie auta na odpalonym silniku. Zeszłej zimy trafiła mi się nawet raz 9 z przodu, wtedy to się nawet wystraszyłem i zaraz na autostradę wyskoczyłem ale okazało się że wszystko w normie.

Napisano

kolejny rysunek kolegi Hipi w mojej kolekcji

wmpo.jpg

a zapoczątkowali to chlopaki z SSP, dajac prezent slubny

n2fr.jpg

drugi rysunek juz jest w ramie, a pierwszy bedzie jak dojdzie rysunek w przyszlym tygodniu yay.gif

Napisano

> kolejny rysunek kolegi Hipi w mojej kolekcji

> a zapoczątkowali to chlopaki z SSP, dajac prezent slubny

> drugi rysunek juz jest w ramie, a pierwszy bedzie jak dojdzie rysunek w przyszlym tygodniu

Po grze w tenisa na kortach trawiastych tak właśnie widzę auta, tylko bardziej kolorowe są. zlosnik.gif

Napisano

> Po grze w tenisa na kortach trawiastych tak właśnie widzę auta, tylko bardziej kolorowe są.

wpysk.gifwpysk.gif za duzo lubuskiego pijesz hehe.gifhehe.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.