Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bezawaryjne auto do 15k

Featured Replies

Napisano

> 150-170km/h na tempomacie - łódź -

> auto peugeot 208

> spalanie przy tej prędkości to minimum 8,5 l (a srednie chwilowe do 12l)

> za to ok 90-100 - 4,5l max.

> dla mnie to co opisujesz to naciągane historie jakimi to oh i ah autami jeździłeś przy >150km/h

> robi się wir w baku i tyle.

No to teraz zastanów się tak na spokojnie, weź oddech i pomyśl-co to miałoby na celu?Za stary jestem by przedłużać sobie interes chwaleniem się o spalaniu, z resztą nie ma czym się chwalić jak widać jedne spalały więcej inne mniej. niewiem.gif A wierzyć nie musisz, wiara ma to do siebie, że wierzy się w to co chce się wierzyć, natomiast fakty są takie jak opisałem, bez potrzeby koloryzowania.

Teraz inna sprawa-ja o spalaniu z takiej trasy, a Ty 12 podajesz jako "chwilowe", wiesz mi na chwilowym i 35l/100 pokazuje hehe.gif Jeszcze raz powtórzę, jak to Twoje 208 pali faktycznie 12 litrów przy 150km/h to zajedź do dobrego dieslowca.

Napisano

>ze średnią z postojami

> powyżej 100-105km/h czyli non stop jazda 140-150,

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif miszcz.

no to ma sens, bo jak ja lece max autostradą 160, ze średnią 210, moim 4.4 no Pb, to spalanie wychodzi 3,5 oleju napędowego... to by sie zgadzało i potwierdzało powyższe wyliczenia:)

100-105 to sie robi srednią na drodze krajowej nr 7 i wtedy wychodzi ładne spalanie, ok. ale nie pisz, że lecisz non stop 150 ze średnią 100, bo troche w ten sposób naginasz rzecywistość. no chyba że do 140 z postoju rozpedzasz sie przez 15 km i stoisz co 50 km.

Napisano

> ja polecam kombajn Bizon i koparkę Caterpillar.

ale to tak z przekąsem, czy masz cos do takiego sprzętu? zlosnik.gif

Napisano

> miszcz.

> no to ma sens, bo jak ja lece max autostradą 160, ze średnią 210, moim 4.4 no Pb, to spalanie

> wychodzi 3,5 oleju napędowego... to by sie zgadzało i potwierdzało powyższe wyliczenia:)

> 100-105 to sie robi srednią na drodze krajowej nr 7 i wtedy wychodzi ładne spalanie, ok. ale nie

> pisz, że lecisz non stop 150 ze średnią 100, bo troche w ten sposób naginasz rzecywistość. no

> chyba że do 140 z postoju rozpedzasz sie przez 15 km i stoisz co 50 km.

Przeczytałeś co napisałem?Ale tak ze zrozumieniem?Czy tylko szyderę ciągniesz nie rozróżniając średniej od średniej z postojami?Po grudniowej trasie miałem w 1 stronę 2 godziny postojów/10 przystanków, w powrotnej 5 przystanków, na nieco ponad godzinę-Efekt podróżowania z bąblem 1.5 rocznym, którego trzeba przewinąć, nakarmić. Więc nie wiem gdzie tu naginanie? niewiem.gif

Jeszcze raz Wam (niedowiarkom) napiszę-wierzyć nie musicie...

Tak wyglądało to po prawie tysiącu przejechanych kilometrów, po 200km zresetowałem navi bo się zwiesiła, więc nie mam konkretnie z całej trasy, w drodze tam (wolniej) było 105km średniej (mowa o średniej z postojami), zrzut jest z drogi powrotnej.

7531624800_1389642588.png

Napisano

> ładne to

> Jak tam w focusach 2 z rdzą ? i LPG ?

wujo ma 1

2004r

generalnie rudej nie znalazłem ok.gif

nie wiem jak z LPG, ale naczytałem się, ze te silniki nie mają problemu z gazem...

Sam nie dawno na takim myślałem ok.gif

Napisano

> Przeczytałeś co napisałem?Ale tak ze zrozumieniem?Po grudniowej trasie miałem w 1 stronę 2 godziny

> postojów/10 przystanków, w powrotnej 5 przystanków, na nieco ponad godzinę-Efekt podróżowania

> z bąblem 1.5 rocznym, którego trzeba przewinąć, nakarmić. Więc nie wiem gdzie tu naginanie?

dziękuję za wyjaśnienie. podróżuję z 13 miesięcznym bąblem. i częstotliwość postojów i tak dyktuje pęcherz żony smile.gif

> Jeszcze raz Wan napiszę-wierzyć nie musicie...

czary panie!

> Tak wyglądało to po prawie tysiącu przejechanych kilometrów, po 200km zresetowałem navi bo się

> zwiesiła, więc nie mam konkretnie z całej trasy, w drodze tam (wolniej) było 105km średniej

> (mowa o średniej z postojami), zrzut jest z drogi powrotnej.

oooo screen jest nawet! mega. zawsze robisz fotki średniego spalania? a potem piszesz cos o przedłużaniu sobie?

pisz poprostu o średniej, a nie że lecisz 150 i pali Ci 5 bo takie cuda to na lawecie.

Napisano

> oooo screen jest nawet! mega. zawsze robisz fotki średniego spalania? a potem piszesz cos o

> przedłużaniu sobie?

Widzisz, jednak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem...średnie wyliczam ze zbiornika i z wydanych pieniędzy, a fotkę cyknąłem z navi która nie liczy spalania, ale naginaj sobie fakty w którą Ci się rzewnie podoba lizak.gif

> pisz poprostu o średniej, a nie że lecisz 150 i pali Ci 5 bo takie cuda to na lawecie.

Z tego co na screenie wyszło spalanie 6.8, ale ciężko się czyta ze zrozumieniem polska język, oj ciężko...bo to trudna język.

hehe.gif30.GIF

Napisano

> Jako osoba "dotykająca" problemu od drugiej strony mogę tylko napisać, że bardzo zdecydowana

> większość ZZ'ów do 2004 roku (czyli do modernizacji) miała problem olejowy. W zależności od

> konsumpcji oleju samochody regularnie serwisowane w ASO miały albo wymieniane pierścienie albo

> wymieniany "short block" na zmodernizowany. O ile drugie rozwiązanie dawało 100% gwarancji, że

> problem nie wróci, o tyle pierwsze dawało 90% pewności, że wróci. Zdarzały się egzemplarze

> niezmodernizowane, gdzie zużycie było na poziomie 1,5-2 litry na 15000 km i nic się więcej nie

> działo i nikt nie wiedział dlaczego. Pewne oleje przyczyniały się do tego, że problem

> występował wcześniej, dodatkowo problem pojawiał się wcześniej w PL niż na zachodzie EU

> prawdopodobnie z powodu odrobinę innego składu paliwa (ale wszystko w granicach normy).

> Pisanie, że którykolwiek z trójki 4 3 1 ZZ był bardziej lub mniej pijący jest nadużyciem, bo

> wszystkie robiły to równo.

OK. Poprzedni właściciel wymieniał shortblock w ASO z powodu awarii. Silnik z 2006 r.

dranio

Napisano

> Widzisz, jednak nie potrafisz czytać ze zrozumieniem...średnie wyliczam ze zbiornika i z wydanych

> pieniędzy, a fotkę cyknąłem z navi która nie liczy spalania, ale naginaj sobie fakty w którą

> Ci się rzewnie podoba

za przeproszeniem, nie interesuje mnie jak wyliczasz srednią. a cykanie fotki navi, szacun! ceny na stacjach i telebimy przy drodze też cykasz?

> Z tego co na screenie wyszło spalanie 6.8,

fascynujące. a wiesz ze w polskim języka używa się przecinka do podziału l. całkowitej od ułamka ? a nie kropki?

> ale ciężko się czyta ze zrozumieniem polska język, oj

> ciężko...bo to trudna język.

to fakt. nie ma to jak zwrócić uwagę na mieszanie pojęcia max i srednia, a dostac w odpowiedzi sposób wyliczania średniej. mój Ty interlokutorze polonisto.

Napisano

> No tak, CC 700ccm to przecież segment E.

przecież MIAŁ CC a nie że chce mieć coś jak CC zlosnik.gif

Napisano

> Diagnoza to zapieczone 3

> pierścienie olejowe.

jest bardzo dobry środek firmy TUNAP który radzi sobie z zapieczonymi pierścieniami olejowymi ok.gif

Napisano

> fascynujące. a wiesz ze w polskim języka używa się przecinka do podziału l. całkowitej od ułamka ?

> a nie kropki?

Serio? smile.gif

> to fakt. nie ma to jak zwrócić uwagę na mieszanie pojęcia max i srednia, a dostac w odpowiedzi

> sposób wyliczania średniej. mój Ty interlokutorze polonisto.

Pomieszałeś to chyba Ty sam, bo nawet nie raczyłeś przeczytać ze zrozumieniem, ale ok. Tak na koniec mój Ty interlokutorze, jak kogoś zaczynasz pouczać na temat zasad języka polskiego to zacznij waść od siebie samego, bo się ośmieszasz tylko

Quote:

> pisz
poprostu
o średniej

hehe.gifhehe.gif Dlatego ucinam z Tobą dyskusję w tym wątku, bo to kolejny wątek, gdzie zamiast dyskusji robisz podjazdy osobiste, w które ja nie wchodzę banana-wave.gif

Napisano

> Przeczytałeś co napisałem?Ale tak ze zrozumieniem?Czy tylko szyderę ciągniesz nie rozróżniając

> średniej od średniej z postojami?Po grudniowej trasie miałem w 1 stronę 2 godziny postojów/10

> przystanków, w powrotnej 5 przystanków, na nieco ponad godzinę-Efekt podróżowania z bąblem 1.5

> rocznym, którego trzeba przewinąć, nakarmić. Więc nie wiem gdzie tu naginanie?

> Jeszcze raz Wam (niedowiarkom) napiszę-wierzyć nie musicie...

> Tak wyglądało to po prawie tysiącu przejechanych kilometrów, po 200km zresetowałem navi bo się

> zwiesiła, więc nie mam konkretnie z całej trasy, w drodze tam (wolniej) było 105km średniej

> (mowa o średniej z postojami), zrzut jest z drogi powrotnej.

chłopie ale kręcisz ja pierdzielę, dla Ciebie spalanie przy 150-160 km/h to 6,2 gdzie poźniej dopiero piszesz ze średnia to 100-105 km/h facepalm%5B1%5D.gif

Quote:

Co do spalania-trasa w Alpy, 3 dorosłe+ dziecko i bagaże=załadowany na maxa, spalanie 6.2-jazda po autostradach bez zamulania 140-150km/h, jeśli 1.6 spali tyle samo, to można przyjąć, że palą jednakowo, choć sądzę, że wynik byłby deko inny

przy średniej 105 km/h na trasie wawa - łódź 1.6 hdi pali mi max 5,0

Ty piszesz brednie że jadąc 150-160 pali ci 6,2 hehe.gifrotfl.gifrotfl.gif

Quote:

Meganką kombi tą czarną co stoi na giełdzie AK, 1.5 dci w grudniu 1200km w jedną i za 2 tyg z powrotem + parę km tam na miejscu, praktycznie po autostradach tylko, ze
średnią z postojami powyżej 100-105km/h
czyli non stop jazda 140-150
, z powrotem szybciej, załadowana po dach i 2+2 osób. Spalanie w deszczu w tamtą stronę (trochę wolniej, praktycznie całą trasę padało) 6.5l/100, powrót w słońcu więc szybciej-6.8l/100km.

żenuła hahaha.gif

teorie rodem zza wschodniej granicy screwy.gif

Napisano

> jest bardzo dobry środek firmy TUNAP który radzi sobie z zapieczonymi pierścieniami olejowymi

Możliwe. Byłem zdesperowany.

dranio

Napisano

> chłopie ale kręcisz ja pierdzielę, dla Ciebie spalanie przy 150-160 km/h to 6,2 gdzie piszesz ze

> średnia to 115km/h

> przy średniej 115km/h na trasie wawa - łódź 1.6 hdi pali mi max 5,5 litra

> Ty piszesz brednie że jadąc 150-160 pali ci 6,2

> żenuła

> teorie rodem zza wschodniej granicy

hehe.gifzlosnik2.gifrotfl.gif To teraz jeszcze raz powolutku, PO_WO_LU_TKU czytamy, jakie 6.2???Rozróżniamy co to jest średnia z postojami i odszczekujemy grzecznie pyskóweczkę hehe.gif

A tak na poważnie to nudny jesteś, bo nie chce Ci się dobrze przeczytać a się czepiasz i to jest właśnie żenua wpysk.gif

Napisano

> OK. Poprzedni właściciel wymieniał shortblock w ASO z powodu awarii. Silnik z 2006 r.

Jeśli SB był z 2006r to na 100% nie ma tej wszystkim znanej wady fabrycznej. Możliwe, że ktoś go delikatnie przegrzał/przytarł i stad zapieczony pierścień, ewentualnie była to po prostu inna jednostkowa wada dająca efekt zapieczonych pierścieni - np. zatkane "zmodyfikowane" kanały olejowe

Napisano

> Serio?

nie, kłamię. nie stresuj się.

> Pomieszałeś to chyba Ty sam, bo nawet nie raczyłeś przeczytać ze zrozumieniem, ale ok.

jeszcze raz: zwracam tylko uwagę, że większość ludzi pisząc o spalaniu podaje jakąś tam chwilową prędkość jako referencję do tego spalania.

ja np. jak testowałem raz przez moment VMax mojego szrota, a potem jadąc kapeluszowato za tirami 90, nie piszę, że "leciałem 220 a spalił mi 5,4"...

tak jak Ty zrobiłeś. napisałeś o 140-150 absurdalną wartość i kilka osób się przyczepiło (słusznie), a Ty się produkujesz i zdjęcia GPS wklejasz... taka retoryka, jakbyś trochę myślał, powoduje konkretną reakcję, jak to zwykle bywa - robi się kolejny hit wątek o spalaniu...

no ale Ty wiesz lepiej...

> Tak na

> koniec mój Ty interlokutorze, jak kogoś zaczynasz pouczać na temat zasad języka polskiego to

> zacznij waść od siebie samego, bo się ośmieszasz tylko

ja jestem leniwy, mam w nosie polskie znaki i niuanse. a Ty się powołujesz na czytanie ze zrozumieniem w co 3ciej wypowiedzi... to chyba nie czytelnicy mają problem co nie?

> Quote:

> Dlatego ucinam z Tobą dyskusję w tym wątku, bo to kolejny wątek, gdzie zamiast dyskusji robisz

> podjazdy osobiste, w które ja nie wchodzę

o Twój drugi najpopularniejszy tekst. w tym wątku już 2gi czy 3ci raz?

teraz są 2 opcje.

1. będzie to prawdziwy EOT z Twojej strony - i wygrywam, jakem rasowy trol... bo mam ostanie słowo

2. nie będzie to eot, bo się nie powstrzymasz. chęć odpisania kilkoma akapitami jest silniejsza... i wygrywam, bo pokazujesz, że Ty musisz mieć ostatnie słowo... rotfl.gifrotfl.gif

to jak będzie? smile.gif

Napisano

> Tu już chyba nie ma co dywagować ile komu spali bo się zrobi spam wątek na 35 stron. Wiadomo, że

> między 1.4 a 1.6 różnic w spalaniu ogromnych nie będzie. Poleciłem 1.4 z prostego powodu, nie

> jest tak olejożerny, jest to stary, poczciwy japoński silnik, dynamika wystarczająca, zadowoli

> się każdą instalacją gazową, jest tego więcej na rynku i części więcej, z resztą silnik na

> łańcuchu, znosi dzielnie duże kilometraże. Jedyna usterka jaka trapi ten silnik to lekko

> podciekające uszczelki pod deklami, nawet w samochodach z małymi przebiegami, już przy 30 tys

> km potrafi podciekać. Nie jest to wyciek duży, że się leje a po prostu widać na bloku że ślad

> jest, więc jak się ogląda takie auto, to nie ma co rezygnować z egzemplarza jeśli to

> zauważymy. Nie ma tego nawet co robić bo nie potrzebuje przez to dolewek, nie śmierdzi itd. Po

> prostu TTTM.

> Co do spalania-trasa w Alpy, 3 dorosłe+ dziecko i bagaże=załadowany na maxa, spalanie 6.2-jazda po

> autostradach bez zamulania 140-150km/h, jeśli 1.6 spali tyle samo, to można przyjąć, że palą

> jednakowo, choć sądzę, że wynik byłby deko inny

tutaj krętaczu nie pisałeś o żadnej średniej (a nawet średniej z postojami) tylko cytuję:

Quote:

Co do spalania-trasa w Alpy, 3 dorosłe+ dziecko i bagaże=załadowany na maxa, spalanie 6.2-jazda po autostradach bez zamulania 140-150km/h, jeśli 1.6 spali tyle samo, to można przyjąć, że palą jednakowo, choć sądzę, że wynik byłby deko inny

dopiero pożniej wypaliłeś o jakiejś średniej jak zauważyłeś że ludzie wyśmiewają Twoje zmyślone teorie z_lol1.gif

i Ty odszczekaj bo zachowujesz się poniżej krytki, nie dość, że krótki siurek to jeszcze problemy ze zrozumieniem hahaha.gif

Napisano

> Astra II 1.6 8V lub 1.4 16V.

ale ten slabszy 8v (75KM) bo ten mocniejszy to poracha.

Napisano

> jeszcze raz: zwracam tylko uwagę, że większość ludzi pisząc o spalaniu podaje jakąś tam chwilową

> prędkość jako referencję do tego spalania.

Tak, np 12l/100km z 1.6 HDI podane jako średnia, a potem wykręcone kota ogonem, że jednak nie średnia tylko właśnie chwilowa z komputera zlosnik.gif

> ja np. jak testowałem raz przez moment VMax mojego szrota, a potem jadąc kapeluszowato za tirami

> 90, nie piszę, że "leciałem 220 a spalił mi 5,4"...

Ja też tak nie napisałem.

> tak jak Ty zrobiłeś. napisałeś o 140-150 absurdalną wartość i kilka osób się przyczepiło

> (słusznie), a Ty się produkujesz i zdjęcia GPS wklejasz... taka retoryka, jakbyś trochę

> myślał, powoduje konkretną reakcję, jak to zwykle bywa - robi się kolejny hit wątek o

> spalaniu...

> no ale Ty wiesz lepiej...

To Ty wiesz lepiej...przecież napisałem o spalaniu z całej trasy na samym początku podałem odległość i jakie warunki, styl jazdy, ile dojazdu do autostrad było itd, potem niejako na potwierdzenie tylko wrzuciłem screena z którego jak byk można wyczytać że średnia z jazdy z prawie tysiaca km to 133km, siłą rzeczy chyba wiadome, że dojazd do autostrad, zjazd na postoje był wolniejszy, więc w którym momencie przyteoretyzowałem pisząc o jeździe autostradowej 140-150 i takim spalaniu?

> o Twój drugi najpopularniejszy tekst. w tym wątku już 2gi czy 3ci raz?

> teraz są 2 opcje.

Nie dziw się, MK a dzieci pyszczących pełno, więc lepiej nie wdawać się w bezsensowne dyskusje.

> i wygrywam, bo pokazujesz, że Ty musisz mieć ostatnie słowo...

> to jak będzie?

Wygrałeś, gratuluję-szczerze.

Napisano

> Tak, np 12l/100km z 1.6 HDI podane jako średnia, a potem wykręcone kota ogonem, że jednak nie

> średnia tylko właśnie chwilowa z komputera

nie pisałem równe 12l a 9-12l przy takich prędkościach jak podałeś TY przy nissanie Note więc 1.6hdi przy takich 150-160-170km/h pali właśnie w przedziale 9-12 l...Ty potrafisz czytać?? icon_eek.giffacepalm%5B1%5D.gifpanic.gif

Napisano

> tutaj krętaczu nie pisałeś o żadnej średniej (a nawet średniej z postojami) tylko cytuję:

> Quote:

> Co do spalania-trasa w Alpy, 3 dorosłe+ dziecko i bagaże=załadowany na maxa, spalanie 6.2-jazda

> po autostradach bez zamulania 140-150km/h, jeśli 1.6 spali tyle samo, to można przyjąć, że

> palą jednakowo, choć sądzę, że wynik byłby deko inny

> dopiero pożniej wypaliłeś o jakiejś średniej jak zauważyłeś że ludzie wyśmiewają Twoje zmyślone

> teorie

> i Ty odszczekaj bo zachowujesz się poniżej krytki, nie dość, że krótki siurek to jeszcze problemy

> ze zrozumieniem

Jesteś pewien że zrozumiałeś wątek? zlosnik.gif Jeśli tak to napisz skąd wziąłeś średnią 115km/h przy note.

Napisano

> nie pisałem równe 12l a 9-12l przy takich prędkościach jak podałeś TY przy nissanie Note więc

> 1.6hdi przy takich 150-160-170km/h pali właśnie w przedziale 9-12 l...Ty potrafisz czytać??

Pewno że potrafię, nawet mam focusa z 1.6 czyli z tym samym co Ty i napisałem Ci już, że jak Ci spala 9-12 to jedź do dieslowca bo masz coś nie tak z układem wtryskowym. Chyba że masz tam tak krótką skrzynię że ponad 4,5 tyś obr jest przy tych 150, wtedy się zgodzę. W focusie przy ok 155-160 licznikowych mam 3 tyś obr i pisałem powyżej ile spalił przy szybkiej jeździe Wawa-Poznań-Wawa.

Napisano

> Jeśli SB był z 2006r to na 100% nie ma tej wszystkim znanej wady fabrycznej.

Nie wiem z jakiego roku był SB, wymiana miała miejsce w 2011 r.

> Możliwe, że ktoś go

> delikatnie przegrzał/przytarł i stad zapieczony pierścień, ewentualnie była to po prostu inna

> jednostkowa wada dająca efekt zapieczonych pierścieni - np. zatkane "zmodyfikowane" kanały

> olejowe

Calkiem możliwe. Na razie jeżdżę i obserwuję. zlosnik.gif

dranio

Napisano

> jest bardzo dobry środek firmy TUNAP który radzi sobie z zapieczonymi pierścieniami olejowymi

Nie jesteś pierwszym od którego słyszę superlatywy na temat tego środka. Kolega ratował tak lanosa, potem pluł w brodę bo robił wcześniej głowicę w sumie niepotrzebnie smile.gif

Napisano

> Tak, np 12l/100km z 1.6 HDI podane jako średnia, a potem wykręcone kota ogonem, że jednak nie

w odpowiedzi na Twoje rewelacje.

> Ja też tak nie napisałem.

ale w podobnym tonie i to jak widać nie tylko moje wrażenie.

> To Ty wiesz lepiej...przecież napisałem o spalaniu z całej trasy na samym początku podałem

> odległość i jakie warunki, styl jazdy, ile dojazdu do autostrad było itd, potem niejako na

> potwierdzenie tylko wrzuciłem screena z którego jak byk można wyczytać że średnia z jazdy z

> prawie tysiaca km to 133km, siłą rzeczy chyba wiadome, że dojazd do autostrad, zjazd na

> postoje był wolniejszy, więc w którym momencie przyteoretyzowałem pisząc o jeździe

> autostradowej 140-150 i takim spalaniu?

no tak zjazd na postoje obniża średnią o 50 km/h. dojazd do autostrad to rozumiem tą "większą połowę" trasy zajał?

> Nie dziw się, MK a dzieci pyszczących pełno,

ufff. dobrze, że są tacy porządkowi jak Ty, co wyjaśnią...

> więc lepiej nie wdawać się w bezsensowne dyskusje.

aa jednak...

> Wygrałeś, gratuluję-szczerze.

... wdajesz się pomimo obietnicy zakończenia.

Napisano

> Jesteś pewien że zrozumiałeś wątek? Jeśli tak to napisz skąd wziąłeś średnią 115km/h przy note.

nie bądz taki hop do przodu - wczesniej juz poprawiłem ze 100-105 średnia z postojami i nie odwracaj kota ogonem hahaha.gif

Napisano

> Pewno że potrafię, nawet mam focusa z 1.6 czyli z tym samym co Ty i napisałem Ci już, że jak Ci

> spala 9-12 to jedź do dieslowca bo masz coś nie tak z układem wtryskowym. Chyba że masz tam

> tak krótką skrzynię że ponad 4,5 tyś obr jest przy tych 150, wtedy się zgodzę. W focusie przy

> ok 155-160 licznikowych mam 3 tyś obr i pisałem powyżej ile spalił przy szybkiej jeździe

> Wawa-Poznań-Wawa.

Ty naprawdę nie czytasz i widać słabo u Ciebie ze zrozumieniem w dodatku wspaniale zmieniasz temat... rotfl.gifbeksa.gif

pogrubiłem Ci Twoje rewelacje o note, który spala 6,2 przy 140-150 i nawet nie raczyłeś poprzeć faktami swoich rewelacji hehe.gif

jesli chodzi o 1.6 hdi to gdybyś raczył czytać napisałem, że 9-12l pali w zależności od warunków ale powtarzał się nie będę mądralo od 7 boleści rotfl.gif zaraz pewnie napiszesz, ze Twoj ford 1.6 tdci pali przy 150 6,2 litra hahaha.gif

zdecydowanie dalej się ośmieszaj, świetnie Ci to wychodzi waytogo.gif

eot 30.GIF

Napisano

> Ja też tak nie napisałem.

> To Ty wiesz lepiej...przecież napisałem o spalaniu z całej trasy na samym początku podałem

> odległość i jakie warunki, styl jazdy, ile dojazdu do autostrad było itd, potem niejako na

> potwierdzenie tylko wrzuciłem screena z którego jak byk można wyczytać że średnia z jazdy z

> prawie tysiaca km to 133km, siłą rzeczy chyba wiadome, że dojazd do autostrad, zjazd na

> postoje był wolniejszy, więc w którym momencie przyteoretyzowałem pisząc o jeździe

> autostradowej 140-150 i takim spalaniu?

> Nie dziw się, MK a dzieci pyszczących pełno, więc lepiej nie wdawać się w bezsensowne dyskusje.

> Wygrałeś, gratuluję-szczerze.

nie gadaj jak ze mną zaczynałeś rozmawiać nie było ani ilości trasy ani chwilowego spania ani też średniego ze 107km/h ze 150km /h grinser006.gif

qrde przegrałem ale liczę na akapit z Twojej strony grinser006.gif

Napisano

> nie bądz taki hop do przodu - wczesniej juz poprawiłem ze 100-105 średnia z postojami i nie

> odwracaj kota ogonem

Dalej tkwisz w błędzie a filozofujesz, to co przytoczyłeś o 100-105 średniej nie dotyczyło przecież note, dlatego napisałem Ci byś dokładnie przeczytał.

Napisano

> w odpowiedzi na Twoje rewelacje.

ale on tego nie rozumie, najpierw 1.6 note benzyna pali 6,2l przy 140-150 a pozniej okazuje sie ze srednia predkosc to 105 hahaha.gif

> no tak zjazd na postoje obniża średnią o 50 km/h. dojazd do autostrad to rozumiem tą "większą

> połowę" trasy zajał?

wiesz, to nowy sposób na ekodrajwing rotfl.gif

> ufff. dobrze, że są tacy porządkowi jak Ty, co wyjaśnią...

nie, to doświadczony kierowca, który jeździł wszystkim co możliwe i wie najlepiej ile jakie auto pali..ale pamiętaj średnie spalanie liczymy z postojami hehe.gifok.gif

w dodatku ma swoje www sklep czy co tam innego oraz bloga o motoryzacji - coś jak sławomirrrro z fotografią panic.gif

Napisano

> Ty naprawdę nie czytasz i widać słabo u Ciebie ze zrozumieniem w dodatku wspaniale zmieniasz

> temat...

Yhm.

> pogrubiłem Ci Twoje rewelacje o note, który spala 6,2 przy 140-150 i nawet nie raczyłeś poprzeć

> faktami swoich rewelacji

Hmm, jeszcze raz-fakt to ja napisałem, więc tego nie trzeba popierać, Ty chcesz zdaje się...dowodów na istnienie tego faktu smile.gif

> jesli chodzi o 1.6 hdi to gdybyś raczył czytać napisałem, że 9-12l pali w zależności od warunków

Zrozumiałem i zakodowałem. Jest to zbyt wiele o czym Ci pisałem, ten silnik nawet pałowany (w trasie) nie powinien zeżreć więcej niż 9 litrów, a chyba nie piszemy tu o jakichś ekstremalnych katorgach tylko w miarę przyzwoitych, szybkich przejazdach. 150 to dla tego silnika nie jest oranie, nawet "pod wiatr" jak to określiłeś.

> ale powtarzał się nie będę mądralo od 7 boleści zaraz pewnie napiszesz, ze Twoj ford 1.6

> tdci pali przy 150 6,2 litra

> zdecydowanie dalej się ośmieszaj, świetnie Ci to wychodzi

> eot

Zluzuj troszkę bo się rozpędziłeś, bo póki co to o czym piszesz to zrobiłeś misz-masz z tego co pisałem Łysemu o note i Jimbo22 o wypadzie ostatnim renówką, wymiksowałeś sobie pod swoje potrzeby i teraz lawirujesz. Napisz w którym momencie wspominałem o średniej 100-105km w note (a Ty się powołujesz na to)?Żeby była jasność że wiesz o czym piszesz.

Napisano
  • Autor

Ale się hit wątek zrobił grinser006.gif a ja tylko szukam auta dla ojca który 150 km/h osiąga raz na pół roku i wisi mu wtedy spalanie smile.gif

Napisano

> Dalej tkwisz w błędzie a filozofujesz, to co przytoczyłeś o 100-105 średniej nie dotyczyło przecież

> note, dlatego napisałem Ci byś dokładnie przeczytał.

no jasne dotyczyło to megane które gnało 150-160 i spalało 6,8 ...z tym ze z postojami rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

a jakie było spalanie w note przy 140-150 km/h - wszak pisałeś ze 6,2 hehe.gifok.gif

dawaj dalej rewelacje hehe.gif

Napisano

> ale on tego nie rozumie, najpierw 1.6 note benzyna pali 6,2l przy 140-150 a pozniej okazuje sie ze

> srednia predkosc to 105

> wiesz, to nowy sposób na ekodrajwing

Widzisz, w tym tkwi cały problem, że ja nigdzie nie pisałem o note 1.6 i jego spalaniu, ani o prędkości średniej 105km w note. Więc ubzdurałeś sobie coś i pomieszałeś, dlatego już wcześniej napisałem Ci byś wolniej zapoznał się z treścią postów bo się zagalopowałeś i połączyłeś ze sobą różne fakty.

Napisano

> Yhm.

> Hmm, jeszcze raz-fakt to ja napisałem, więc tego nie trzeba popierać, Ty chcesz zdaje się...dowodów

> na istnienie tego faktu

bzdury napisałeś to czekam na poparcie Twoich tez waytogo.gif

> Zrozumiałem i zakodowałem. Jest to zbyt wiele o czym Ci pisałem, ten silnik nawet pałowany (w

> trasie) nie powinien zeżreć więcej niż 9 litrów, a chyba nie piszemy tu o jakichś

> ekstremalnych katorgach tylko w miarę przyzwoitych, szybkich przejazdach. 150 to dla tego

> silnika nie jest oranie, nawet "pod wiatr" jak to określiłeś.

nie mam zamiaru Ci wklejać zdjęć 9 to przy 150 w górę norma i bardzo słabo znasz silnik z kagańcem na km/.... smirk.gif

> Zluzuj troszkę bo się rozpędziłeś, bo póki co to o czym piszesz to zrobiłeś misz-masz z tego co

> pisałem Łysemu o note i Jimbo22 o wypadzie ostatnim renówką, wymiksowałeś sobie pod swoje

> potrzeby i teraz lawirujesz. Napisz w którym momencie wspominałem o średniej 100-105km w note

> (a Ty się powołujesz na to)?Żeby była jasność że wiesz o czym piszesz

hehe.gif

Napisano

> Ale się hit wątek zrobił a ja tylko szukam auta dla ojca który 150 km/h osiąga raz na pół roku i

> wisi mu wtedy spalanie

No i sporo ciekawych propozycji tu padło, teraz ojca w samochód, pojeździć po komisach, poprzysiadać się, wybrać w czym najlepiej się czuje i zacząć poszukiwania czegoś w przyzwoitym stanie. ok.gif

Napisano
  • Autor

> No i sporo ciekawych propozycji tu padło, teraz ojca w samochód, pojeździć po komisach,

> poprzysiadać się, wybrać w czym najlepiej się czuje i zacząć poszukiwania czegoś w przyzwoitym

> stanie.

własnie pokazałem ojcu note, jest bardzo na tak ok.gif

Napisano

> Zluzuj troszkę bo się rozpędziłeś, bo póki co to o czym piszesz to zrobiłeś misz-masz z tego co

> pisałem Łysemu o note i Jimbo22 o wypadzie ostatnim renówką, wymiksowałeś sobie pod swoje

> potrzeby i teraz lawirujesz. Napisz w którym momencie wspominałem o średniej 100-105km w note

> (a Ty się powołujesz na to)?Żeby była jasność że wiesz o czym piszesz.

apropos zluzowania...

nie pisz mi na priv, abym "nie zaśmiecał MK swoimi wymysłami" i innych zaleceń dot. użycia ignora (jakbym użył, to nie widziałbym Twojej poezji). fascynująca jest Twoja produktywność piśmiennicza (tomy na kąciku, i wierszówka na priv), ale nie jestes osobą odpowiedzialną za "czystość MK"...

po co brniesz? strzeliłeś gafę z lataniem 150 przy średniej 100, a teraz szukasz zaginionego przecinka, co zmieni sens Twojej wypowiedzi i wklejasz zdjęcia nawigacji na dowód spalania innego auta niż w temacie? ile postów obok głównego tematu napisałeś już?

a potem zalecasz zluzowanie?

Napisano

> apropos zluzowania...

> nie pisz mi na priv, abym "nie zaśmiecał MK swoimi wymysłami" i innych zaleceń dot. użycia ignora

> (jakbym użył, to nie widziałbym Twojej poezji). fascynująca jest Twoja produktywność

> piśmiennicza (tomy na kąciku, i wierszówka na priv), ale nie jestes osobą odpowiedzialną za

> "czystość MK"...

> po co brniesz? strzeliłeś gafę z lataniem 150 przy średniej 100, a teraz szukasz zaginionego

> przecinka, co zmieni sens Twojej wypowiedzi i wklejasz zdjęcia nawigacji na dowód spalania

> innego auta niż w temacie? ile postów obok głównego tematu napisałeś już?

> a potem zalecasz zluzowanie?

No widzisz, jednak nie potrafisz hehe.gif gafy nie strzeliłem nigdzie, bo od A do Z rozpisałem jak się miała jazda, więc nie dorabiaj ideologii, przecinków i ortografii szukać nie muszę ok.gif Daj już spokój, co też napisałem Ci na priva i powtórzę tutaj, bo chaos chłopakowi w wątku się stworzył. Kto potrafi czytać ze zrozumieniem to będzie wiedział, o czym pisałem i rozróżni gdzie pisałem o średniej z trasy z postojami i średniej bez postojów, wkleiłem nawet obrazek dla poglądu sytuacji, kto nie potrafi czytać to w domyśle sobie dołoży, że pisałem o średniej dla note itd ale jak widać dalej wolisz klepać dla samego klepania facepalm%5B1%5D.gif Miłego wieczoru Ci życzę, dopisz teraz coś by było "na Twoje" i niech tak zostanie bo nawet mnie już umęczyłeś. bylo.gif zabawnie 001.gif

Napisano

> własnie pokazałem ojcu note, jest bardzo na tak

Tak jak Ci pisałem, niech przejedzie się jeszcze bo to taki fajny mały-duży samochodzik, a do tego bardzo funkcjonalny jak na swoją klasę, jak połączy się to z niezłą blachą i porządnym, japońskim silnikiem to tworzy się niezła oferta. Fusion przegrywa w 3 konkurencjach-obszerności wnętrza, podatności na gaz i rudą, mimo to, też nie jest złym wyborem.

Napisano

> Co do spalania-trasa w Alpy, 3 dorosłe+ dziecko i bagaże=załadowany na maxa, spalanie 6.2-jazda po

> autostradach bez zamulania 140-150km/h, jeśli 1.6 spali tyle samo, to można przyjąć, że palą

> jednakowo, choć sądzę, że wynik byłby deko inny

uwaga uwaga kolega niech dla ojca kupi note 1.6 - food.gif

bo: nissan note 1,6 z pełnym obciązeniem i predkoscia na autobanie 140-150km/h pali:

Quote:

Co do spalania-trasa w Alpy, 3 dorosłe+ dziecko i bagaże=załadowany na maxa, spalanie 6.2-jazda po autostradach bez zamulania 140-150km/h
, jeśli 1.6 spali tyle samo, to można przyjąć, że palą jednakowo, choć sądzę, że wynik byłby deko inny

a te rewelacje przedstawil akuku claps.gifrotfl.gif

offtopic.gifpalacz.gif

Napisano

> No widzisz, jednak nie potrafisz

czego?

> gafy nie strzeliłem nigdzie, bo od A do Z rozpisałem jak się

> miała jazda,

rotfl.gif dopsz. nie stzreliłeś... poprostu świat Cie nie rozumie.

> więc nie dorabiaj ideologii, przecinków i ortografii szukać nie muszę

ktoś o ortografii coś pisał?

> Daj już

> spokój, co też napisałem Ci na priva i powtórzę tutaj, bo chaos chłopakowi w wątku się

> stworzył.

"się stworzył".. "zli ludzie przyszli i zrobili, ale nie ja"...

>Kto potrafi czytać ze zrozumieniem to będzie wiedział, o czym pisałem i rozróżni

> gdzie pisałem o średniej z trasy z postojami i średniej bez postojów, wkleiłem nawet obrazek

> dla poglądu sytuacji, kto nie potrafi czytać to w domyśle sobie dołoży, że pisałem o średniej

> dla note itd

oooo dawno tego nie pisałeś zlosnik2.gif że jak to było z tą średnią? bo nic nie rozumim...

>ale jak widać dalej wolisz klepać dla samego klepania

dbam o SEO na AK... robię unikalny content dla googla.

>Miłego wieczoru Ci życzę,

> dopisz teraz coś by było "na Twoje" i niech tak zostanie bo nawet mnie już umęczyłeś.

> zabawnie

nawet Ciebie? a na priv, pisałeś że masz jeszcze duży zapas gumy do zluzowania... to jak jest?

Napisano

> uwaga uwaga kolega niech dla ojca kupi note 1.6 -

Czy Ty chociaż w 1/3 coś zrozumiałeś z wątku o note?Mam wrażenie że nie hehe.gifspineyes.gifhahaha.gif