Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kosz zmiany biegów- a'la GSG

Featured Replies

Napisano

Witam,

Potrzebuje schemat, wymiary kosza do zmiany biegów na styl Kosza od GSG (Irka Górnego).Chciałbym go sobie sam wykonac lecz niestety nie mam Oryginalnych koszy żeby złapać jakieś wymiary no i otwory pod drążek zmiany biegów.Drążek mam na 2 linki+linka od wstecznego wciskana.

Z góry dziekuje.

P.S.

Może ktoś ma inny fajny patent na kosz to też chętnie przyjmę informacje.

Napisano

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001312462012&viewer_id=100002847050902

Masz tu kontakt do mojego kuzyna - robi takie graty, czasem na hodze wystawia i na rajdowych grafach na FB - taniej cię wyjdzie kupić surowy kosz i pomalować niż strugać samemu - wiem z doświadczenia. Nie wiem ile Irek ceni ale u niego 9 dych surowy.

Poza tym nikt raczej nie udostępni Ci pliku w autocadzie czy corelu zwymiarowanego idealnie żebyś miał gotowca - wątpliwa sprawa, ale szukaj....może się uda...powodzenia smile.gif

Napisano

> Witam,

> Potrzebuje schemat, wymiary kosza do zmiany biegów na styl Kosza od GSG (Irka Górnego).Chciałbym go

> sobie sam wykonac lecz niestety nie mam Oryginalnych koszy żeby złapać jakieś wymiary no i

> otwory pod drążek zmiany biegów.Drążek mam na 2 linki+linka od wstecznego wciskana.

> Z góry dziekuje.

> P.S.

> Może ktoś ma inny fajny patent na kosz to też chętnie przyjmę informacje.

Z tego co mi sie kojarzy to maciek_CC był pierwszy co wymyslił ten kosz a pozniej GSG zaczoł to robic. U kolegi Jordano widziałem taki koszyk jak sie przewalał, jak bys była zainteresowany to pisz do mnie na priv

Napisano

> Z tego co mi sie kojarzy to maciek_CC był pierwszy co wymyslił ten kosz a pozniej GSG zaczoł to

> robic. U kolegi Jordano widziałem taki koszyk jak sie przewalał, jak bys była zainteresowany

> to pisz do mnie na priv

Dokładnie prototyp był zrobiny przez Maćka i przezemnie. Jedna ze sztuk kupił taki mały jeden z dalekiego południa kraju i dal skopiować Górnemu 270751858-jezyk.gif

Fakt, my juz tego nie robimy, projektu w cadzie tez niestety nie posiadam.

Pozdro.

Napisano

> Nie wiem ile Irek

ceni sobie 160 + przesylka ok.gif

Napisano

> Dokładnie prototyp był zrobiny przez Maćka i przezemnie. Jedna ze sztuk kupił taki mały jeden z

> dalekiego południa kraju i dal skopiować Górnemu

> Fakt, my juz tego nie robimy, projektu w cadzie tez niestety nie posiadam.

> Pozdro.

Hmmm a nie miał takiego rogo w swoim sc ....robionym przez jakas firme pro-tuning czy jakos tak cfaniaczek.gif

Napisano

> Hmmm a nie miał takiego rogo w swoim sc ....robionym przez jakas firme pro-tuning czy jakos tak

Rogo miał taki wyczesany alumaniowy smile.gif

Napisano

> Rogo miał taki wyczesany alumaniowy

No ale byl pierwszy hih...masz gdzes fotki moze?

Napisano

> No ale byl pierwszy hih...masz gdzes fotki moze?

mam gdzieś na kompie w domu, poszukam

Napisano

> Rogo miał taki wyczesany alumaniowy

287495026-dsc02899yk3.jpg

zlosnik.gif

post-45077-14352523058564_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

ELEGANCKI:)

Chętnie bym cos takiego kupił.

Panowie czy jest różnica jak mam wsteczny wciskany?? Kazdy kosz podejdzie( tzn czy w tym samym miejscu jest przymocowany drążek?

)

Napisano

> ceni sobie 160 + przesylka

za sam koszyk czy z lewarkiem ??

Napisano

> za sam koszyk czy z lewarkiem ??

Za sam koszyk, pospawany. Nie pamiętam, czy w proszku, ale to duża różnica nie była.

Napisano

Jakiś czas temu zacząłem dłubać koszyk z aluminium, ale do tej pory nie udało mi się zamontować zespołu napędowego i dokończyć dzieła. Jak już będzie dopracowany to może zrobię kilka sztuk smile.gif

w9cg.jpg

Napisano
  • Autor

Chyba tez sam się wezmę i coś sklece.Jeden zrobilem ale cos pomieszalem z wymiarami i otworami.Może się uda coś ogarnąć.

Napisano

a mi coś takiego od 3-4 lat zalega i weny nie ma, aby sie zabrac za montaż 270751858-jezyk.gif

90vs.jpg 4391.jpg

Napisano

> a mi coś takiego od 3-4 lat zalega i weny nie ma, aby sie zabrac za montaż

hehe, mój koszyk grinser006.gif

Napisano

> hehe, mój koszyk

smile.gif

już nie pamiętam od kogo kupiłem, ale nie wykluczone, że od kogoś z Twoich rejonów...

Napisano

> już nie pamiętam od kogo kupiłem, ale nie wykluczone, że od kogoś z Twoich rejonów...

nie od kogoś tylko ode mnie. grinser006.gif

Fakt, nie pamiętam komu dokładnie sprzedałem, bo może kupiłeś przez pośrednika :d

19022009%2528004%2529.jpg

DSC_1336.JPG

ale to jest mój koszyk albo 99,9% kopia grinser006.gif

Napisano

> nie od kogoś tylko ode mnie.

> Fakt, nie pamiętam komu dokładnie sprzedałem, bo może kupiłeś przez pośrednika :d

> ale to jest mój koszyk albo 99,9% kopia

masz większe foto (powinno się otworzyć):

th_DSC_0147_zpsb1d6xuoh.jpg th_DSC_0146_zpshz1hye51.jpg

i raczej przez pośrednika... smile.gif

eeee, czyli mam coś oryginalnego grinser006.gif

Napisano

> masz większe foto (powinno się otworzyć):

> i raczej przez pośrednika...

> eeee, czyli mam coś oryginalnego

odkupie cfaniak.gif

Napisano

> odkupie

Ale sam rozumiesz, ze dzisiaj cena conajmniej razy dwa 270751858-jezyk.gif. Nie no, licze, ze mnie natchnie jeszcze... smile.gif

Napisano

> nie od kogoś tylko ode mnie.

> Fakt, nie pamiętam komu dokładnie sprzedałem, bo może kupiłeś przez pośrednika :d

> ale to jest mój koszyk albo 99,9% kopia

Kolego a po ile u Ciebie taki koszyk z wysyłką ?

Napisano

> Kolego a po ile u Ciebie taki koszyk z wysyłką ?

ale ten Lesiowy to widze, ze wystrugany jest z ori koszyka odpowiednio docietego i wypolerowanego kawalkiem...

Napisano

> odkupie

napisz zadzwon do maćiasa moze jemu cos takiego jeszcze zalega

Napisano

> ale ten Lesiowy to widze, ze wystrugany jest z ori koszyka odpowiednio docietego i wypolerowanego

> kawalkiem...

tak, to oryginalny z CCS przerobiony smile.gif

Napisano

> odkupie

Tylko wiesz ze to na 3 linki jest i to z ccsa, trza wybierak zmienic jak masz masz nowego typu i do tego linki z ccsa sa juz wszystkie wyruchane zlosnik.gif

Napisano

> Tylko wiesz ze to na 3 linki jest i to z ccsa, trza wybierak zmienic jak masz masz nowego typu i do

> tego linki z ccsa sa juz wszystkie wyruchane

to nie odkupie

Napisano

> tu macie gotowca tablica.pl

Napisane jest, ze to do 900. Podejdzie do ccs?

Napisano
  • Autor

> https://www.facebook.com/profile.php?id=100001312462012&viewer_id=100002847050902

> Masz tu kontakt do mojego kuzyna - robi takie graty, czasem na hodze wystawia i na rajdowych

> grafach na FB - taniej cię wyjdzie kupić surowy kosz i pomalować niż strugać samemu - wiem z

> doświadczenia. Nie wiem ile Irek ceni ale u niego 9 dych surowy.

> Poza tym nikt raczej nie udostępni Ci pliku w autocadzie czy corelu zwymiarowanego idealnie żebyś

> miał gotowca - wątpliwa sprawa, ale szukaj....może się uda...powodzenia

Kosz od kuzyna Kolegi Rally dojechał i jest GIT. pozostało go tylko pomalować w kolor (pewnie zielony).Gorąco polecam no i cena dobra.

Napisano

> Kosz od kuzyna Kolegi Rally dojechał i jest GIT.

Bez ikonka_photo2.gif się nie liczy.

Pokaż jak to wygląda smile.gif Też poluje na taki kosz smile.gif

Napisano
  • Autor

> Bez się nie liczy.

> Pokaż jak to wygląda Też poluje na taki kosz

Dzisiaj wrzuce fotki:)

Napisano

> tu macie gotowca tablica.pl

Ponawiam pytanie: Czy ten koszyk z drazkiem podejda do CCSa?

Napisano

> Ponawiam pytanie: Czy ten koszyk z drazkiem podejda do CCSa?

koszyk tak, linki nie

Napisano

> koszyk tak, linki nie

Wystarczy ze przepne te linki, ktore mam zalozone przy obecnym, oryginalnym drazku? Co wtedy z linka od wstecznego?

• 1 miesiąc później...
Napisano

> https://www.facebook.com/profile.php?id=100001312462012&viewer_id=100002847050902

> Masz tu kontakt do mojego kuzyna - robi takie graty, ....

Pytanie mam od kolegi z linka z FB - kolega Kluz: Akurat ma na stanie kosz od seicento 1.1. Teraz pytanie czy podejdzie do mojej skrzyni -> 6 biegowa od Stilo, wsteczny podciągany.

Napisano

> Dzisiaj wrzuce fotki:)

Dłuuuuugi dzień u ciebie grinser006.gif

Dawaj fotki.

• 4 tygodnie później...
Napisano

No to ja pokaże jak wygląda. Kosz kupiony, pomalowałem na czarno.

287666299-kosz.jpg

Powiedzcie pany którędy najlepiej poprowadzić linki?

post-58913-14352523933479_thumb.jpg

Napisano

Przez ścianę grodziową, delikatnie powyżej przekładni kierowniczej - nie są jakoś nienaturalnie napięte czy np nie ocierają o nic zlosnik.gif