Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ocena auta turbo lpg

Featured Replies

Napisano

> Daj spokój.... gul im skacze że trzeba jezdzic plastikiem

> Co mnie zawsze zastanawia najwięcej do powiedzenia o klasie aut premium mają własciciele nowych

> kompaktów w których 99% wnętrza jest wykonana z plastikowych butelek

Potwierdzam. Ja osobiście zaryzykowałem (świadomie) i kupiłem drugiego juz saaba jakim jest 9-5. 1998 rocznik, 2.0 turbo 190 KM (większość osób z środowiska saaba powiedzialaby, że za ten rocznik 10 tys to bardzo dużo) ale kupiłem auto od klubowicza, z potwierdzonym przebiegiem, bezwypadkowe, z nowymi oponami, zrobionym rozrządem. Zrobiłem juz prawie 10 tys km od listopada i żadnych problemów. W tych pieniądzach mogłem kupić coś pokroju renault megane itp ale jako, ze lubie jeździć "troszkę innymi" autami, mieć troszkę wiecej mocy pod noga i podróżować w komforcie to zdecydowałem się na saaba. Nie żałuje, wybór był świadomy i znałem wszystkie bolączki tego modelu i przy kupnie nie kierowałem się rocznikiem ani przebiegiem (244 tys)a stanem technicznym.

Napisano

> A dla mnie to znak żeby się trzymać z daleka. Klima do nabicia oznacza wymianę połowy układu.

> Problemy z elektryką nie biorą się znikąd, urwaną popielniczkę tylko największa fleja świata

> zostawi bez naprawiania (ciekawe jak dbał o resztę skoro to mu nie przeszkadzało?), przypalona

> podsufitka to nawet nie wiem skąd się bierze (???), a zaślepki znikają tylko po wypadkach.

> IMO auto do sprzedaży na części a nie do jeżdżenia po drogach. Tylko rysa na zderzaku nie robi na

> mnie wrażenia.

popadasz w jakas skrajnosc.nie kazdy jest perfekcjonista.u mnie w touranie od pol roku nie mam pradu w przedniej zapalniczce-i pewnie za rok jak bede auto sprzedawal nadal nie bedzie hehe.gif mam kompletnie wytarte przyciski sterowania szyb[TTTM] i tez mam to w nosie.za to olej bede wymienial po przejechaniu 8kkm nono.gif

i zeby nie bylo-stac mnie na nowego tourana palacz.gif jednak uzywany to wielka swoboda zyciowa ok.gif

Napisano

> Daj spokój.... gul im skacze że trzeba jezdzic plastikiem

> Co mnie zawsze zastanawia najwięcej do powiedzenia o klasie aut premium mają własciciele nowych

> kompaktów w których 99% wnętrza jest wykonana z plastikowych butelek

Oczywiście że gul nam skacze na widok ludzi jeżdżących wypasionymi nowymi Mercedesami, BMW czy innymi luksusowymi autami. Ale nie rozumiemy dlaczego właściciele starych trupów za kilka % wartości takich aut luksusowych wyobrażają sobie, że też należą do tego klubu?

niewiem.gif

Napisano

> Oczywiście że gul nam skacze na widok ludzi jeżdżących wypasionymi nowymi Mercedesami, BMW czy

> innymi luksusowymi autami. Ale nie rozumiemy dlaczego właściciele starych trupów za kilka %

> wartości takich aut luksusowych wyobrażają sobie, że też należą do tego klubu?

Bo nawet kilkunastoletnia np. e lub s-klasa jest bardziej komfortowa i lepiej wykonana od nowego plastika.

Nie rozumiesz że za część kwoty nowego kompakta moge miec auto bezpieczniejsze,cichsze,wygodniejsze i lepiej wykonane

Odnosnie kosztów eksploatacji? tak to wybór świadomy,zużywa sie to naprawiam

Napisano

> Podpowiem Ci ze większość aut z Wloch przykładowo ma wlasnie tak zaniedbane wnętrze. Jeśli nie

> wszystkie

Nie wszystkie bo moje np. nie grinser006.gif

Napisano

> Nie wszystkie bo moje np. nie

Jak kupiles od pośrednika we Włoszech/w Polsce to już wszystkie elementy połamane wymienił waytogo.gif

Napisano

> Jak kupiles od pośrednika we Włoszech/w Polsce to już wszystkie elementy połamane wymienił

No co mam napisać, nie masz racji ale nie będę Cię nawracał 20.GIF

Napisano

> Omega to taka większa D, nie E. Klasa E to auta luksusowe: MB S-klasa, BMW 7, A8, Jag XJ itd.

Jako że nikt tego Ci nie wytknął - Omega to E klasa podobnie jak Mercedes E klasa, BMW 5, Audi A6 etc. To coś napisał to właśnie S klasa.

> Istnieją jednak pewne granice. Jeśli budżet ledwo starcza na używane(!) auto klasy A, a myślimy od

> D/E to coś tu jest chyba nie tak?

> Może wybrać nawet hulajnogę. Ale dorabianie do tego ideologii "stać mnie na nową E-klasę ale wolę

> piętnastoletniego złoma" jest niepoważne.

> Chciałeś mnie zaczepić as personam i nie wyszło.

> No to niech będzie z felgami.

Napisano

> Bo nawet kilkunastoletnia np. e lub s-klasa jest bardziej komfortowa i lepiej wykonana od nowego

> plastika.

> Nie rozumiesz że za część kwoty nowego kompakta moge miec auto bezpieczniejsze,cichsze,wygodniejsze

> i lepiej wykonane

Tutaj wiele rzeczy na tak, ale kupno używki to zawsze szukanie i powód do skoczenia gula przy oglądaniu złomu, ZAWSZE jest to jakaś nie wiadoma, jednak nowy jest dużo bardziej przewidywalny. No i na koniec - mimo bezwypadkowości buda też się zużywa z wiekiem, przebiegiem i każdą dziurą. Tak ja też kupiłem używkę.

> Odnosnie kosztów eksploatacji? tak to wybór świadomy,zużywa sie to naprawiam

Napisano

> Oczywiście że gul nam skacze na widok ludzi jeżdżących wypasionymi nowymi Mercedesami, BMW czy

> innymi luksusowymi autami. Ale nie rozumiemy dlaczego właściciele starych trupów za kilka %

> wartości takich aut luksusowych wyobrażają sobie, że też należą do tego klubu?

Klasa premium w latach 90' i później do 2004.... była tak skonstruowana .... że niejednokrotnie egzemplarze z przebiegami 500tys + , są w lepszym stanie niż dziś te nowe po 250kkm wink.gif

Więc podniecanie się nowymi za 500k zł nie zawsze ma sens grinser006.gif bo te używane za 30k , poza tym ,że będą miały mniej elektroniki i bajerów , mogą się okazać bardziej niezawodne.... A do trupów im daleko...

Ale jak tego nie rozumiesz.... to pomykaj sobie swoim plastikiem i dalej zazdrość innym ich nowych 7demek

Napisano

> Klasa premium w latach 90' i później do 2004.... była tak skonstruowana .... że niejednokrotnie

> egzemplarze z przebiegami 500tys + , są w lepszym stanie niż dziś te nowe po 250kkm

> Więc podniecanie się nowymi za 500k zł nie zawsze ma sens bo te używane za 30k , poza tym ,że będą

> miały mniej elektroniki i bajerów , mogą się okazać bardziej niezawodne.... A do trupów im

> daleko...

> Ale jak tego nie rozumiesz.... to pomykaj sobie swoim plastikiem i dalej zazdrość innym ich nowych

> 7demek

Czyli nowa teoria? Stara S-klasa za 30k jest lepsza niż nowa za 500k?

A to niezłe jest...

hahaha.gifbeksa.gifrotfl.gif

Napisano

> Co za różnica - podobno konik już tam stoi z umową.

po co mi takie coś? zlosnik.gif