Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jakie kable WN?>?

Featured Replies

Napisano

> jw. do uno 1.0 fire

widze ze kolega jeździ takim jak ja...

Powiadają ze Bosch jest dobry, ja założyłem Janmor (chyba tak sie to pisze, na pewno polskie) ale to ze względów oszczędnościowych za Boscha krzyknęli mi około 300pln a za polskie dałem 120pln, jak na razie jeździ.

Najlepiej weź na wzór jeden (najdłuższy) i piechotka do sklepu. Zwróć uwagę na końcówki (fajkę zakładaną na świece, u mnie jest wygięta a bywają proste)

Napisano

> widze ze kolega jeździ takim jak ja...

> Powiadają ze Bosch jest dobry, ja założyłem Janmor (chyba tak sie to

> pisze, na pewno polskie) ale to ze względów oszczędnościowych za

> Boscha krzyknęli mi około 300pln a za polskie dałem 120pln, jak

> na razie jeździ.

> Najlepiej weź na wzór jeden (najdłuższy) i piechotka do sklepu. Zwróć

> uwagę na końcówki (fajkę zakładaną na świece, u mnie jest

> wygięta a bywają proste)

Ja kupiłem angielskie High Volt za 45zł i są ok wink.gif

Napisano

Ja mam Janmory za 90zł od jesieni zeszlego roku i nie narzekam Cala zime nie zawiodły Pozdr

Napisano

Ja kupiłem Janmory za 38 zeta tydzień temu. Na każdym kablu jest napisane Made in USA. Troche zaskoczył mnie ten napis smile.gif Poprzednio prze 1,5 roku miałem też Janmory ale zaczeły niedomagać i wymieniłem.

Napisano

> Ja kupiłem angielskie High Volt za 45zł i są ok

Dobre ekrany mają? Lada niedługo też kabelki będę musiał zmienić a coś mało siejącego z powodu CB by się zdało zlosnik.gif

Napisano

> Ja kupiłem Janmory za 38 zeta tydzień temu. Na każdym kablu jest

> napisane Made in USA. Troche zaskoczył mnie ten napis

> Poprzednio prze 1,5 roku miałem też Janmory ale zaczeły

> niedomagać i wymieniłem.

JNAMOR importuje przewody WN z od różnych producentów, na przykład z USA, GB, F, NL ...

w Polsce tnie przewody i zarabia końcówki zatapiając je w fajki

ot i cały JANMOR

z tego co się orientuję to najlepsze przewody są z USA i NL

Napisano

Ja po 1.5 rocznym doświadczeniu moge powiedzież że na Janmory zdażają się reklamacje przewód maja USAw wersji silikonowej (bo jest jeszcze werscja silakonowa epdm tańsza nie polecam) ok. ale do dupy nieraz zmontują i są przebicia na koncówkach ale 2 lata jest gwarancji a reklamacje uwzględniaja bez problemu zawsze wymieniają na nowe , natomiast bardzo dobrze sie sprawuja kable Sentech zero reklamacji i są ładnie wykonane

Napisano

> natomiast bardzo dobrze sie sprawuja kable

> Sentech zero reklamacji i są ładnie wykonane

U nie w samochodzie wytrzymaly prawie 4 lata. Ostatnio pojawily sie przebicia pomiedzy kolektorem a kablem (przez gumowa fajke) i niedlugo bede musial je wymienic.

Wada jaka zauwazylem w tych kablach to nie najlepsze koncowki od strony swiec (raczej luzne polaczenie).

Napisano

> jw. do uno 1.0 fire

ja w soim 1,4 zakupiłem NGK za 110zł i niejestem zadowolony, wcześniej miałem jakiś noname za 40zł i nie było przebić a teraz się zdarzają

Napisano

> Poprzednio prze 1,5 roku miałem też Janmory ale zaczeły

> niedomagać i wymieniłem.

A ja mam od fabryki oryginalne przewody Boscha i przebic nie ma. Naprawde nie rozumiem czemu Janmory niedomagaja juz po 1,5 roku eksploatacji niewiem.gif. Jesli faktycznie tak jest to oszczednosc jest pozorna passed_out.gif.

Policzmy - przez okres 8 lat eksploatacji fabrycznych przewodow musialbym zakupic przynajmniej 5 kompletow kabli produkcji rzekomo USA. Jeden komplet kabli Janmor do mojego wozu to wg cennika 108.92 zł. Czyli przez te 8 lat wydalbym 544,60. Jezeli w Uno padaly po 1,5 roku to wcale nie jest powiedziane ze u mnie tyle przezyja - cewke zaplonowa mam przed silnikiem na wysokosci kola pasowego na wale korbowym wiec nie trudno o zamoczenie podczas jazdy w deszczu.

Nie lepiej kupic raz a porzadne? hmm.gif

Napisano

Na moich pisze producent polska firma -nie pamietam jaka gdzies kolo łodzi Kable kupilem w sklepie Fiat Nawet nie zdazylem zapytac sie kolegow jakie sa do UNO bo musialem natychmiast kupic bo stare byly przetarte Ale te stare to były jeszcze fabryczne Pozdr

Napisano

proponuje CHAMPION - wytrzymały ponad 50kkm

Napisano

a ja mam od nowości Bosha. W jednej z fajek element który wchodzi na świecę urwał sie (taki mały pierścionek jakby), i na wyczucie tylko sprawdzam co pare kkm czy jakoś fajka przylega do świecy. Nie mam żadnych przebić, i żadnych kłopotów z tym. niewiem.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.