Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

spalony xenon

Featured Replies

Napisano

> Wytrzymałość.Większość oczywiście sprzedaje basic bo są tańsze.

No wlasnie wlasnie pytam z czego ta wieksza wytrzymalosc ma wynikac? Wiem ze slowo premium sugeruje lepsza jakosc ale jakosc... czego? Na stronie m-tech.pl nie ma nic napisane nt. premium sa lepsze od basic bo: a,b,c itd...

Troche wyglada mi to na tzw. 'chwyt maketingowy' smile.gif

Napisano

> No wlasnie wlasnie pytam z czego ta wieksza wytrzymalosc ma wynikac? Wiem ze slowo premium sugeruje

> lepsza jakosc ale jakosc... czego? Na stronie m-tech.pl nie ma nic napisane nt. premium sa

> lepsze od basic bo: a,b,c itd...

> Troche wyglada mi to na tzw. 'chwyt maketingowy'

Musisz do nich pisać zatem.Oczywiście ,można zrobić premium ,super premium etc.Często spotykanym przypadkiem w branży było że towar z literką np na końcu lub sprzedawany jako standard to towar ,,obcy'' zlecony do produkcji innej firmie natomiast premium to robiony w ,,swoich'' fabrykach.Oczywiście nie mówię tutaj że tak jest ,możliwe że w przypadku produktu premium istnieje bardziej restrykcyjna kontrola jakości.

Napisano

> Musisz do nich pisać zatem.Oczywiście ,można zrobić premium ,super premium etc.Często spotykanym

> przypadkiem w branży było że towar z literką np na końcu lub sprzedawany jako standard to

> towar ,,obcy'' zlecony do produkcji innej firmie natomiast premium to robiony w ,,swoich''

> fabrykach.Oczywiście nie mówię tutaj że tak jest ,możliwe że w przypadku produktu premium

> istnieje bardziej restrykcyjna kontrola jakości.

Ok, napisze do nich z ciekawosci... (sam mam u siebie d2s co prawda bez problemu ale nie mial bym oporu z instlacja m-techa zamiast philipsa czy innego osrama, draze z ciekawosci wink.gif )

Napisano

> Czyli mam rozumieć sprzedawałeś chińskie podróbki?

ja je miałem z Niemiec chińskich śladów nie było, ale podejrzenia takie były.Próbowałem sprzedać na giełdzie AK ale chętnych nie było.Kupowali je moi koledzy i znajomi każdy wiedział co kupuje.

Napisano

> Ok, napisze do nich z ciekawosci... (sam mam u siebie d2s co prawda bez problemu ale nie mial bym

> oporu z instlacja m-techa zamiast philipsa czy innego osrama, draze z ciekawosci )

Wklej odpowiedź jeśli otrzymasz zlosnik.gif

Napisano

> pamiętaj ze powinno się wymieniać parami

Z emota wnioskuję, że to żart - mam nadzieję.

Napisano

> ja je miałem z Niemiec chińskich śladów nie było, ale podejrzenia takie były.Próbowałem sprzedać

> na giełdzie AK ale chętnych nie było.Kupowali je moi koledzy i znajomi każdy wiedział co

> kupuje.

Mnie takie rzeczy nie interesują z prostej przyczyny,za dużo problemów potem można mieć a jeśli cena jest mocno dziwna to i oskarżenie o paserstwo etc też nie było by nie na miejscu.Generalnie uważam ,że jeśli pukają do domu o 4 rano to do mnie a nie po mnie hehe.gif

Napisano

> Z emota wnioskuję, że to żart - mam nadzieję.

Nie, to nie żart. Nadgorliwość, ale nie żart smile.gif

Na wyspie jako podobny żart traktuje się zalecenie wymiany opon parami - "po co, przecież druga jest jeszcze dobra!" smile.gif

Napisano

> niestety nie.

OK. Jedno uzasadnienie padło już w tym wątku = różnobarwność/estetyka.

Jeżeli są jeszcze inne powody wymiany palników parami to czekam na wyłożenie tej teorii.

Napisano

> OK. Jedno uzasadnienie padło już w tym wątku = różnobarwność/estetyka.

> Jeżeli są jeszcze inne powody wymiany palników parami to czekam na wyłożenie tej teorii.

Inych nie ma, bo i jakie?

Napisano

> Inych nie ma, bo i jakie?

Nie wiem, nie przychodzi mi absolutnie nic do głowy.

A powód estetyczny to za mało żeby traktować to jako silne zalecenie, zwłaszcza że po wymianie jednego można ocenić czy i w jakim stopniu źle to wygląda i ewentualnie dopiero wtedy dokupić i wymienić.

Napisano

> Nie wiem, nie przychodzi mi absolutnie nic do głowy.

> A powód estetyczny to za mało żeby traktować to jako silne zalecenie, zwłaszcza że po wymianie

> jednego można ocenić czy i w jakim stopniu źle to wygląda i ewentualnie dopiero wtedy dokupić

> i wymienić.

Ja bym wymienil pare, po to zeby miec swiety spokoj na dluzej i nie jechac do mechanika za kilak tygodni/miesiecy na wymiane drugiego.

Ten dobry zostawilbym sobie awaryjnie na zapas i juz ok.gif

Napisano

> Ja bym wymienil pare, po to zeby miec swiety spokoj na dluzej i nie jechac do mechanika za kilak

> tygodni/miesiecy na wymiane drugiego.

No jeżeli wymiana jest u mechanika to nawet ma to jakieś uzasadnienie - koszt i czas dojazdu do mechanika.

A co w przypadku wymiany samodzielnej?

Zysk to tylko jedno otwarcie i zamknięcie maski mniej.

To dwie osobne lampy i w zasadzie niezależna czynność, więc nie ma tutaj zasady "wybebeszyłem x osłon to przy okazji 'odświeżę' y części, że by drugi raz nie wybebeszać".

Napisano

> A co w przypadku wymiany samodzielnej?

> Zysk to tylko jedno otwarcie i zamknięcie maski mniej.

wszystko dobrze dopóki np nie trzeba demontować zderzaka i lamp aby to wymienić

Napisano

> Zysk to tylko jedno otwarcie i zamknięcie maski mniej.

> To dwie osobne lampy i w zasadzie niezależna czynność, więc nie ma tutaj zasady "wybebeszyłem x

> osłon to przy okazji 'odświeżę' y części, że by drugi raz nie wybebeszać".

tak, ja bardzo cenie sobie czas i wolę raz ubrudzić dłonie i zrobić dwie strony na raz... z doświadczenia wiem że jak padnie jedna strona to druga padnie w ciągu ( x dni? x miesięcy ? ) - po co czekać i ciągle tracić czas itp.

czasem trzeba zainwestować w swój spokój zlosnik.gif

Napisano

> Inych nie ma, bo i jakie?

Są - stary z reguły świeci znacznie gorzej i to widać, i plama światła przed samochodem ze starego wydaje się być znacznie gorszej jakości, wiem bo przerobiłem to. zlosnik.gif

Napisano

> Jeżeli są jeszcze inne powody wymiany palników parami to czekam na wyłożenie tej teorii.

Ja wymieniłem oba, bo nie miałem zamiaru przechodzić procedury wymiany tej cholernej żarówki dwa razy grinser006.gif

W sensie, zdejmowania zderzak itd. zlosnik.gif

Napisano

> Ja wymieniłem oba, bo nie miałem zamiaru przechodzić procedury wymiany tej cholernej żarówki dwa

> razy

> W sensie, zdejmowania zderzak itd.

haha z_lol1.gif

a widzisz, w BMW wystarczy mieć "zwinną rączkę i dwa obrotne paluszki" clown.gifzlosnik.gif

Napisano

> Ja bym wymienil pare, po to zeby miec swiety spokoj na dluzej i nie jechac do mechanika za kilak

> tygodni/miesiecy na wymiane drugiego.

u mnie to było ok. roku później...zawsze te pare setek można rozłożyć w czasie...prawie jak na raty wink.gif

ja nie widzę powodu wymiany parami szczerze...nic mi nie świeciło i nie świeci na różne kolory...przez pierwsze kilometry może dopóki ten nowy się nie wygrzał trochę...

Napisano

> tak, ja bardzo cenie sobie czas i wolę raz ubrudzić dłonie i zrobić dwie strony na raz... z

> doświadczenia wiem że jak padnie jedna strona to druga padnie w ciągu ( x dni? x miesięcy ? )

> - po co czekać i ciągle tracić czas itp.

> czasem trzeba zainwestować w swój spokój

Bredzisz ... najpierw piszesz, że powinno się wymieniać parami (bo se tak wydumałeś), a teraz że zaoszczędzi to brudzenia sobie rąk. Zdecyduj się.

Napisano

> Bredzisz ... najpierw piszesz, że powinno się wymieniać parami (bo se tak wydumałeś), a teraz że

> zaoszczędzi to brudzenia sobie rąk. Zdecyduj się.

jeździj sobie z dwoma różnymi żarnikami smirk.gif

a wystarczy troche poczytać w internecie skromny.gif

nawet wystarczy troche autokącika ze zrozumieniem poczytać to byś już wszystko zrozumiał...

wolisz obraz niż lekturę? -->> było na AK już // poczytaj Porady i zalecenia smile.gif

Napisano
  • Autor

niestety wymienilem palnik i tez nie swieci... dodam ze tamten przestal swiecic po umyciu auta.Dzwina sprawa,czyli rozumiec mam ze to przetwornica?mozna tez jakis zamiennik kupic?

Napisano

> niestety wymienilem palnik i tez nie swieci... dodam ze tamten przestal swiecic po umyciu

> auta.Dzwina sprawa,czyli rozumiec mam ze to przetwornica?mozna tez jakis zamiennik kupic?

mogłeś od razu napisać, że miało to związek z umyciem auta zlosnik.gif Wyjmuj lampę i patrz do przetwornicy