Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demontaż radia

Featured Replies

Napisano

Hej,

pewnie ten temat to odgrzewany kotlet, ale powiedzcie mi jak wyciągnąć radio? Mam odpowiednio wygięty druciki, które wchodzą w otwory tak 2-3 cm. Nie czuc kliknięcia, ani nic... jest tylko opór tak jakby druty dobiły do ściany :/ Radio ani drgnie :/ Jest na to jakiś patent?

pozdro

kubussss smile.gif

Napisano

Skąd masz te druciki ?

Bo moje były złej średnicy i nie zawsze odbezpieczały.... generalnie muszą wejść Ci wszystkie 4, i to dość głęboko, tak na oko to coś koło 4-5cm, może jak Ci dobiły do dopiero doszły do blokady ? Mi wchodziły baaardzo ciężko. Generalnie jak dorobiłem swoje druciki, ciut cieńsze, to wskoczyły dużo lepiej i tak je złapało że ciągnąć za nie wysunęło się radio.... ciężko to wytłumaczyć, trzeba kombinować smile.gif Jedyne rady ode mnie to to że druciki wchodzą głęboko i ciężko, i nie powinny być za grube, dosyć luzu w tych otworach plastikowych, jeśli są dopasowane idealnie do otworków w plastiku to są za grube.

Napisano

tak jak kolega napisał, pewnie masz wyjmaki wykonane ze zbyt grubego drutu. sam kupiłem takie na portalu aukcyjnym i wbrew temu co napisał sprzedawca, nie pasują one do otworów w Visteonie.

Napisano

> Hej,

> pewnie ten temat to odgrzewany kotlet, ale powiedzcie mi jak wyciągnąć radio? Mam odpowiednio

> wygięty druciki, które wchodzą w otwory tak 2-3 cm. Nie czuc kliknięcia, ani nic... jest tylko

> opór tak jakby druty dobiły do ściany :/ Radio ani drgnie :/ Jest na to jakiś patent?

> pozdro

> kubussss

Spróbuj poruszać bokami radia, gdy już upchasz druciki w otwory radia. Ja mam taki sposób, że pomagam sobie pociagając za boki radia do siebie i po chwili jest już luźne i wychodzi.

Napisano
  • Autor

Jutro zrobię zdjęcia i zobaczycie - druciki i druciki w radiu wink.gif Kurcze, jak ciężko wydostać to radio... Dziś się tyle napociłem i nic...

Napisano

Kubuś, najlepiej pasują druty z parasola lub szprychy rowerowe, idealna średnica i pcham do środka, wchodzi dość sporo.

Napisano

> Hej,

> pewnie ten temat to odgrzewany kotlet, ale powiedzcie mi jak wyciągnąć radio? Mam odpowiednio

> wygięty druciki, które wchodzą w otwory tak 2-3 cm. Nie czuc kliknięcia, ani nic... jest tylko

> opór tak jakby druty dobiły do ściany :/ Radio ani drgnie :/ Jest na to jakiś patent?

> pozdro

> kubussss

drut z drucianego wieszaka na ubrania, wsadzić 5-8cm w 4 dziury i wyjdzie zlosnik.gifok.gif

Napisano

> Hej,

> pozdro

> kubussss

ja oprócz drucików to musiałem sobie pomóc lekko wypychająć radio od tyłu. Oczywiście wcześniej trzeba wyjąć górny schowek - potem do radia ejst swobodny dostep

Napisano

też się z tym męczyłem w CN+, niby drut 2,5 kwadrat miał dać rady ale nie dał, powód, był po prostu za miękki. Pomogły dopiero szprychy rowerowe i radio samo wyszło

Napisano

> Skąd masz te druciki ?

Druciki Kolega ma ode mnie waytogo.gif Nie raz wyciągałem nimi radio i nie było problemów hmm.gif

Napisano
  • Autor

No kurcze... chyba jestem za głupi do tego, aby wyciągnąć to radio... frown.gif

Napisano

dasz radę, musisz tylko dobrze wsunąć te pręty

Napisano
  • Autor

Kurcze... Nie mam chyba do tego już siły :/ Chyba podjadę z tym to jakiegoś mechanika...

Napisano

> Kurcze... Nie mam chyba do tego już siły :/ Chyba podjadę z tym to jakiegoś mechanika...

Podjedź do mnie w weekend to ogarniemy temat waytogo.gif