Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zestaw kluczy nasadowych

Featured Replies

Napisano

Żona chce mnie uraczyć zestawem kluczy nasadowych z grzechotką - stwierdziła, że może na to przeznaczyć ok. 100 zł. smile.gif

Nie chce się wpakować "na minę" kupując coś w supermarkecie a z drugiej strony będą one wykorzystywane tylko do drobnych prac w garażu i przy samochodzie.

Jakiej firmy zestaw byście polecili?

Napisano

> Jakiej firmy zestaw byście polecili?

Zestaw no name , kupiłem w wólce kosowskiej za stówę. Nie wiem z ilu skałada sie elementów ale są tam dwie grzechotki , klucze nasadowe do 32mm , torksy i bity. Jeden taki zestaw zostawiłem w warsztacie i niektóre nasadki używane są z pneumatem. Nic im na razie nie jest , więc jak za takie pieniądze to może być.

Takie jak te

Napisano

Kupiłbym ten z Biedry co bywa czasami... Kiedyś kupiłem najtańsze co było na bazarze. Z 15 lat temu. Myślałem, że na chwilę bo akurat potrzebowałem. Grzechotka to już taki szajs, że aż przykro patrzeć.

No i działa już 15 lat. Przy Speed-ym czasami coś robię. Czasami do innych celów. Jedną nasadkę stoczyłem trochę bo była po zewnętrznej za gruba do jakiegoś otworu, chyba w feldze. No i dalej to działa i ma się dobrze.

Napisano

mam dokladnie jak te co pokazales, uzywalem nawet przez pol roku na co dzien w warsztacie i daly rade, aha przed uzyciem napakowalem samru do grzechotek co znacznie poprawilo ich dzialanie, ogolnie moge z calym sercem polecic ok.gif

Napisano

> Ja bym proponowała jeszcze trochę odłożyć/zaczekać i kupić honitona 94 el

> http://allegro.pl/honiton-94-el-kurier-0-pln-h4056-2-l-gwarancja-i4423624187.html

ja za 30zł więcej kupiłem YATO, te honitony mam w pracy i powiem szczerze, że w porównaniu do YATO do badziew, dlaczego:

1. brak odchylenia główek grzechotek - jak ześlizgnie Ci się nadadka i walniesz łapą to ała!

2. strasznie jakieś nieergonomiczne, tzn. za chude te miejsca gdzie trzymasz grzechotkę i strasznie takie palstykowe, w YATO są fajnie podgumowane, obszerne i miękke.

Jutro zapodam konkretnie jaki zestaw mam (numer YT)

Napisano

> Żona chce mnie uraczyć zestawem kluczy nasadowych z grzechotką - stwierdziła, że może na to

> przeznaczyć ok. 100 zł.

> Nie chce się wpakować "na minę" kupując coś w supermarkecie a z drugiej strony będą one

> wykorzystywane tylko do drobnych prac w garażu i przy samochodzie.

Polecam Lux Tools do kupienia w OBI. ok.gif

Napisano

z Lotosu w promocji punktowej zgarnalem komplet Makity ... daje rade ok.gif

Napisano

> Żona chce mnie uraczyć zestawem kluczy nasadowych z grzechotką - stwierdziła, że może na to

> przeznaczyć ok. 100 zł.

> Nie chce się wpakować "na minę" kupując coś w supermarkecie a z drugiej strony będą one

wykorzystywane tylko do drobnych prac w garażu i przy samochodzie.

Mam kpl za 160 zł z allegro do użytku amatorskiego sprawdza się w 200%

Napisano

> ja za 30zł więcej kupiłem YATO, te honitony mam w pracy i powiem szczerze, że w porównaniu do YATO

> do badziew, dlaczego:

> 1. brak odchylenia główek grzechotek - jak ześlizgnie Ci się nadadka i walniesz łapą to ała!

> 2. strasznie jakieś nieergonomiczne, tzn. za chude te miejsca gdzie trzymasz grzechotkę i strasznie

> takie palstykowe, w YATO są fajnie podgumowane, obszerne i miękke.

> Jutro zapodam konkretnie jaki zestaw mam (numer YT)

Co do uchwytu to można się zgodzić jeśli chodzi o materiał, ale jeśli chodzi o grubość to mi odpowiadają, ale to chyba raczej taka drobnostka.

Co do odchylania główek to akurat raczej mało który zestaw to oferuje i szczerze mówiąc nie było mi to raczej nigdy potrzebne.

Dla mnie najważniejszym jest to że po prostu są bardzo solidne i dobrze się trzymają nawet na zużytych nakrętkach.

Napisano

Ja polecam COVAL

Nie wiem skąd cena grubo ponad 2 stówy, bo ja za ten zestaw dałem jakoś w 2009/10 roku 120, ale twierdzę że to od Honitona (co lubią nasadki pękać przy grubszej robocie) jest dużo lepsze.

Napisano

> Zestaw no name , kupiłem w wólce kosowskiej za stówę. Nie wiem z ilu skałada sie elementów ale są

> tam dwie grzechotki , klucze nasadowe do 32mm , torksy i bity. Jeden taki zestaw zostawiłem w

> warsztacie i niektóre nasadki używane są z pneumatem. Nic im na razie nie jest , więc jak za

> takie pieniądze to może być.

> Takie jak te

Tu jest takie coś za stówe:

jakiś tekst

Napisano

> ale to nie coval...

Nie, bo to ten Marpol co to go jacek76 we Wólce Kosowskiej za 100zł kupił i poleca.

Piterus_123 widzę że też.

Napisano

> Używał ktoś kluczy YATO YT-3884 ? Nadają się one do amatorskiego użytku w garażu? Dosyć dłuży

> zestaw za dobre pieniądze tylko jak z jakością?

Generalnie Yato nie sa zle.

Jakis czas temu kupilem podobny zestaw w Lidlu za 349zl, daje rade ok.gif

link

Napisano

> Generalnie Yato nie sa zle.

> Jakis czas temu kupilem podobny zestaw w Lidlu za 349zl, daje rade

> link

Dzisiaj katowałem ramię Honitona i nasadkę 18tkę Covala. Śruba M12 poddała się, nasadka i ramię całe.

Powoli mam dość wynalazków w których a to nasadkę rozsadzi, a to gdzechotka przestanie grzechotać.

Czas szarpnąć się na coś firmowego. Nie wiem jak Yato - cenowo są niezle, a ciekawe jak jakość ich wyrobów...

Napisano

Nasadki Yato są ok. Używam od dawna i jeszcze żadnej nie zepsułem.

Słyszałem, że grzechotki są słabe, ale mam tylko 1/4" i nie obciążam jej zanadto.

Mam też okazję używać kompletu Stanleya. Grzechotka 1/2" już się obraca dookoła, tak jak plastikowe rączki. Przejściówkę 1/2"-3/8" ukręciłem chyba trzeciego dnia. Reszta na razie cała.

Napisano

Nie wiem jak Yato - cenowo są niezle, a ciekawe jak jakość ich

> wyrobów...

nasadki Yato są bdb jakości ok.gif

Napisano

> Dzisiaj katowałem ramię Honitona i nasadkę 18tkę Covala. Śruba M12 poddała się, nasadka i ramię

> całe.

> Powoli mam dość wynalazków w których a to nasadkę rozsadzi, a to gdzechotka przestanie grzechotać.

> Czas szarpnąć się na coś firmowego. Nie wiem jak Yato - cenowo są niezle, a ciekawe jak jakość ich

> wyrobów...

Ja głównie YATO używam i dają radę, nawet przy traktowaniu młotkiem 270751858-jezyk.gifzlosnik.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

> Ja głównie YATO używam i dają radę, nawet przy traktowaniu młotkiem

Mimo rożnych opinii stosunek cena/jakość w YATO jest na bdb poziomie.

Oczywiście pierwsze w kolejności do uwalenia pójdą jakieś tam bity, ale to norma a poza tym kosztują grosze na sztuki.

Grzechotki powinny posłużyć ale od czasu do czasu nie zaszkodzi rozebrać, wymyć i nasmarować.