Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Monitoring samochodu

Featured Replies

Napisano

Witam.

Niestety mam "wielbiciela" na osiedlu. crazy.gif

Dwa miesiące temu znalazłem w aucie sporych rozmiarów kamień.

W czwartek znalazłem urwane lewe lusterko (wisiało na kablach)

Dziś rano przywitał mnie widok wyrwanego lusterka prawego.

Czy jest jakaś kamera która będzie nagrywała całodobowo co się wokół auta dzieje?

Jak z jej zasilaniem? confused.gif

Powiedzmy, że rozwiązaniem byłby parking strzeżony, jednak osiedle to wielka płyta i do parkingu jest kawałek (cena 150zł/miesiąc)

Napisano

niektóre rejestratory jazdy mają opcję nagrywania, które włącza się jak ktoś przechodzi przed kamerką

Napisano

Mio ma taką opcje wykrywa ruch i zaczyna nagrywac grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Mio ma taką opcje wykrywa ruch i zaczyna nagrywac

link do allegro

Widzę, że tanio nie będzie crazy.gif

Napisano

Dwie opcje.

1. Sprowokuj go piszac karte i wloz pod wycieraczke.

Jak masz kogos z busem blaszanym to zaparkuj obok i zlapac na goracym uczynku noc zarwana ale satysfakcja super

2. Kamera przez okno podlaczona do tv monitoruj na biezaco w butach i komorka wybrana na 112

Zamontowana w aucie moze nic nie uchwycic a jak juz uchwyci to co z tego? Bedzie ciemno bedize mial czapke i guzik zobaczysz.

Napisano

> niektóre rejestratory jazdy mają opcję nagrywania, które włącza się jak ktoś przechodzi przed

> kamerką

No i co a jak podejdzie z boku?

Napisano

> Dwie opcje.

> 1. Sprowokuj go piszac karte i wloz pod wycieraczke.

> Jak masz kogos z busem blaszanym to zaparkuj obok i zlapac na goracym uczynku noc zarwana ale

> satysfakcja super

i koczowanie nie wiadomo jak długo

> 2. Kamera przez okno podlaczona do tv monitoruj na biezaco w butach i komorka wybrana na 112

> Zamontowana w aucie moze nic nie uchwycic a jak juz uchwyci to co z tego? Bedzie ciemno bedize mial

> czapke i guzik zobaczysz.

Napisano

> niektóre rejestratory jazdy mają opcję nagrywania, które włącza się jak ktoś przechodzi przed

> kamerką

Tia. Nie dość, że szyba wybita to jeszcze nagranie w rękach wandala.

Napisano

a osiedle nie ma monitoringu?

Może zacznij parkować gdzieś po kamerką i w razie czego masz dowód że to on.

Napisano

> i koczowanie nie wiadomo jak długo

> > czapke i guzik zobaczysz.

A jak chcesz go inaczej zlapac? Sprowokowany kartka w wdiocznym miejscu zaatakuje. Jak umiescisz kamere w aucie to guzik zobaczysz. Co najwyzej go bardziej podjarasz.

Napisano

> A jak chcesz go inaczej zlapac? Sprowokowany kartka w wdiocznym miejscu zaatakuje.

Przez 3/5/8 nieprzespanych nocy (kto ile wytrzyma) nie zaatakuje. Murphy zaatakuje pierwszej nocy, gdy zaśniesz.

Napisano
  • Autor

> a osiedle nie ma monitoringu?

Niestety jest to osiedle z wielkiej płyty.

> Może zacznij parkować gdzieś po kamerką i w razie czego masz dowód że to on.

Chyba, że zamontuję monitoring we własnym zakresie, na jakimś słupie czy coś. hmm.gif

Pracę kończę w takich godzinach, że pomimo braku własnego miejsca parkingowego, jestem w stanie parkować w tym samym miejscu...

Napisano

> Przez 3/5/8 nieprzespanych nocy (kto ile wytrzyma) nie zaatakuje. Murphy zaatakuje pierwszej nocy,

> gdy zaśniesz.

Trudno inna opcja to parking strzezony.

Napisano

> A jak chcesz go inaczej zlapac? Sprowokowany kartka w wdiocznym miejscu zaatakuje. Jak umiescisz

> kamere w aucie to guzik zobaczysz. Co najwyzej go bardziej podjarasz.

zaparkować auto pod kamera patrz monitorowany parking/kamera z okna itd.

zmiana miejsca parkowania

innej opcji nie widze

Napisano

Wywies w okolicy kartke z ogloszeniem oferujacym 1000 zl za pomoc w zlapaniu osoby ktora w nocy wandalizuje pojazdy. Jesli to nie jest jakis samotny wilk, to jest szansa ze sypna go koledzy. Za kase mozna wszystko kupic.

Napisano

> wandalizuje pojazdy. Jesli to nie jest jakis samotny wilk, to jest szansa ze sypna go koledzy.

Pewnie. Przyjdzie 10 ludków i wskaże 10 kolegów z których każdy się przyzna (nieletni).

Napisano

> Wywies w okolicy kartke z ogloszeniem oferujacym 1000 zl za pomoc w zlapaniu osoby ktora w nocy

> wandalizuje pojazdy. Jesli to nie jest jakis samotny wilk, to jest szansa ze sypna go koledzy.

> Za kase mozna wszystko kupic.

rotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gifrotfl.gif

głupota,

Najlepsze rozwiązanie jest najtrudniejsze, jak już ktoś napisał - zaczaić się w jakimś dostawczaku lub innym aucie z ciemnymi szybami i czatować, złapać na gorącym uczynku.... alien.gif

Napisano
  • Autor

> głupota,

> Najlepsze rozwiązanie jest najtrudniejsze, jak już ktoś napisał - zaczaić się w jakimś dostawczaku

> lub innym aucie z ciemnymi szybami i czatować, złapać na gorącym uczynku....

Ale między jednym uszkodzeniem a drugim minął prawie tydzień crazy.gif to bym umarł z braku snu zlosnik.gif

Poza tym policja przyjęła zdarzenie na dwa osobne protokoły bo "nie ma pewności, że to ta sama osoba".

Napisano
  • Autor

> Przez 3/5/8 nieprzespanych nocy (kto ile wytrzyma) nie zaatakuje. Murphy zaatakuje pierwszej nocy,

> gdy zaśniesz.

Tak pewno będzie. tongue.gif

Napisano
  • Autor

> Wywies w okolicy kartke z ogloszeniem oferujacym 1000 zl za pomoc w zlapaniu osoby ktora w nocy

> Za kase mozna wszystko kupic.

Mały gabarytowo nie jestem ale raczej w strażnika teksasu nie będę się bawił ok.gif

Jak mam zweryfikować zdobyte informacje? confused.gif

Napisano
  • Autor

> Trudno inna opcja to parking strzezony.

I na tym się jednak skończyło. smile.gif

Skoro kamera 360 stopni to 1000 zł (bądź napiwek za udzielenie informacji wink.gif ) to mam 9 miesięcy na parkingu strzeżonym.

Siedzenie w busie fajne....ale mój wygodny sen jest więcej wart smile.gif

Napisano

> I na tym się jednak skończyło.

> Skoro kamera 360 stopni to 1000 zł (bądź napiwek za udzielenie informacji ) to mam 9 miesięcy na

> parkingu strzeżonym.

> Siedzenie w busie fajne....ale mój wygodny sen jest więcej wart

A teraz zobacz kto na Twoim miejscu parkuje dzien w dzien.

Napisano

> A teraz zobacz kto na Twoim miejscu parkuje dzien w dzien.

O to, to...

Kiedyś mulher.gif wynajmowała mieszkanie w Płońsku i parkowała bod blokiem na osiedlowym parkingu. Już po kilku dniach miała pogróżki, że by nie parkowała na tym konkretnym miejscu...

Napisano

> Siedzenie w busie fajne....ale mój wygodny sen jest więcej wart

Chyba że namówisz na wspólne czatawanie cycatą sąsiadkę hehe.gif

Napisano

> Chyba że namówisz na wspólne czatawanie cycatą sąsiadkę

to akurat razem upilnują auta hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> to akurat razem upilnują auta

A kto mówił o pilnowaniu hehe.gif Nastrojowo ,winko można wypić i ten teges hehe.gifrotfl.gif

Napisano

Co Ci po kamerze jeżeli to robi jakiś menel, w kapturze i czarnej bluzie.

Uważaj jak go złapiesz w ten sposób.

Nie bój się, zawistny sąsiad taki głupi by nie był.

Napisano

> i koczowanie nie wiadomo jak długo

> > czapke i guzik zobaczysz.

wystarczy postawić samochód w takim miejscu, by się rzucał w oczy i delikatnie np. nie tak jak się powinno parkować.

Przynęta chwyci.