Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[KzAK] Fabia II kombi

Featured Replies

Napisano

Szanowne koleżanki i koledzy, takie autko wpadło szwagrowi w oko i chciałby je kupić. Autko wydaje się pewne. Z FII zupełnie nie miałem do czynienia. Jak widzicie ten egzemplarz? Jak z instalacją gazową w tych silnikach, chyba nie będzie kłopotu, prawda? Jak tam jest realizowana regulacja luzów zaworowych?

Za wszelkie odpowiedzi i sugestie wielkie dzięki waytogo.gif

Napisano

> Szanowne koleżanki i koledzy, takie autko wpadło szwagrowi w oko i chciałby je kupić. Autko wydaje

> się pewne. Z FII zupełnie nie miałem do czynienia. Jak widzicie ten egzemplarz? Jak z

> instalacją gazową w tych silnikach, chyba nie będzie kłopotu, prawda? Jak tam jest realizowana

> regulacja luzów zaworowych?

> Za wszelkie odpowiedzi i sugestie wielkie dzięki

Jeżeli jest tak Skodowska instalka LR to albo już po wymianie wtrysków, albo tuż przed. Przerabiałem w 2xFII 1.4. W jednej po 35kkm, w drugiej po 50kkm.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli jest tak Skodowska instalka LR to albo już po wymianie wtrysków, albo tuż przed.

> Przerabiałem w 2xFII 1.4. W jednej po 35kkm, w drugiej po 50kkm.

nie, to auto jest jeszcze bez LPG

Napisano

Witam

Ta skoda jest jeszcze przed liftingiem.

Ja jestem posiadaczem takiej wersji od 04.2008 roku. Gaz założyłem w 10.2012 w renomowanej prywatnej firmie (stag 300) i jeździ bez żadnego zarzutu. Nie gaśnie nie szarpie pali od dotyku. Jeśli auto nie było użytkowane przez firmę to z wyglądu wydaje się OK. Nie polecam zakładania gazu w serwisie skody. Kasy chcą bardzo dużo a nie zawsze instalacja jest założona dobrze. Co do regulacji luzów to przykro mi ale nie mam pojęcia.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Witam

> Ta skoda jest jeszcze przed liftingiem.

> Ja jestem posiadaczem takiej wersji od 04.2008 roku. Gaz założyłem w 10.2012 w renomowanej

> prywatnej firmie (stag 300) i jeździ bez żadnego zarzutu. Nie gaśnie nie szarpie pali od

> dotyku. Jeśli auto nie było użytkowane przez firmę to z wyglądu wydaje się OK. Nie polecam

> zakładania gazu w serwisie skody. Kasy chcą bardzo dużo a nie zawsze instalacja jest założona

> dobrze. Co do regulacji luzów to przykro mi ale nie mam pojęcia.

> Pozdrawiam.

A jak koszty utrzymania, jak zawieszenie się sprawuje? Ile kkm już nią przejechałeś?

Napisano

Miałem chwilowo 2011 1.9fdedeiku-zawias-oprócz wymiany łączników staba nie ruszany-bez luzów.(dyszel cięższy).

Amory ori jeszcze sprawne.

Srodek po czyszczeniu jak nówka z salonu.

Skrzynia nie widziała dolewki czy wymiany oleju, a działa bardzo dobrze-sprzęgło i dwumas się kończył-154kkm.-służbówka.

Żadnych trzasków plastików w środku. ok.gif

Jak silnik 1.4 16v 75/85/101km(tylko w sedanie) to hydraulika.

Napisano

Ja zrobiłem dwiema Fabiami 1.4 w sumie 180kkm. Obie po 90kkm.

W obu poza gazem przez 90kkm padły jedynie łączniki stabilizatora. Tak to zupełnie bezawaryjnie.

Więcej powiedzieć się nie da, bo auto bezpłciowe wink.gif Jeździ skręca, hamuje.

Napisano

Ależ ona na pierwszym zdjęciu z profilu jest paskudna ooniee.gif

Napisano

> Ależ ona na pierwszym zdjęciu z profilu jest paskudna

Paskudna jak paskudna, ale jedno z nielicznych kombi które nie ma bagażnika hehe.gif

Napisano

> Paskudna jak paskudna, ale jedno z nielicznych kombi które nie ma bagażnika

Nie rozumiem - 480ltr w tej klasie auta, to mało? blush.gif

Napisano
  • Autor

> Nie rozumiem - 480ltr w tej klasie auta, to mało?

w klasie B nie ma wiele z nadwoziem kombi ok.gif

Napisano

Litry litrami, a kształt przestrzeni ładunkowej to drugie zlosnik.gif

Napisano

> Litry litrami, a kształt przestrzeni ładunkowej to drugie

Ale że co - jakiś filarek na srodku? grinser006.gif

Napisano

w skodzie idealny... o co kaman?

Napisano

> Paskudna jak paskudna, ale jedno z nielicznych kombi które nie ma bagażnika

jak kazde inne auto w tej klasie

Napisano

Tzn jaka miała by być ta przestrzeń? Miałem w Vectrze 20 litrów więcej niż w Skodzie, abstrahując od tego, że VC to był segment D, a Fabia jest dwa niżej, tam bagażnik był długi i płytki przez co większość rzeczy się nie mieściła na wysokość. Rozumiem, że dla Ciebie adekwatną przestrzeń oferuje Navara, Star oraz Jelcz.

Napisano

Ja myślę że koledzy chodzi o sens robienia kombi w tym segmencie.To takie wynaturzenie jak trabant kombi etc hehe.gif

Choć najbrzydsze małe kombi to chyba Corsa B.

Napisano

W zeszłym roku za 24tys kupiłem podobną z roku 2010 (po FL) z przebiegiem 14tys. Fakt - gorzej wyposażoną i z 1.2htp. Od tamtej pory wozi 4litery bez zarzutu.