Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fiat - czasowe wstrzymanie produkcji Pandy i 500L.

Featured Replies

Napisano

> a pewnie że wiem - przestali w czerwcu - popatrz jaka była sprzedaż Golfa 6 mimo wprowadzenia

> nowego modelu 7.

No to teraz widzisz dlaczego powiększają rodzinę 500-tki, która mimo wszystko dobrze się sprzedaje a zmniejszają rodzinę modeli popularnych - przez lata pompowali kasę w Bravo/Brava, później Stilo i N Bravo a efekt biznesowy był żaden - zawsze to była klapa. Na 500 Fiat zarabia i to się liczy.

Napisano

> Fiat i prestiż - Ta marka nigdy nie była kojarzona z prestiżem oryginalnością - Klepali tanie

> miejskie wozidła i tego powinni się trzymać. Porównywanie w tej marki z Citroenem to lekko

> mówiąc nieporozumienie .

Pisząc o prestiżu nawiązywałem do postu kolegi o dwóch klasach w Fiacie- lepszej z rodziną 500 -tek i gorszej z Freemontem na czele. Z czym mi sie trudno zgodzić.

Napisano

> No to teraz widzisz dlaczego powiększają rodzinę 500-tki, która mimo wszystko dobrze się sprzedaje

> a zmniejszają rodzinę modeli popularnych

Tak rewelacyjnie się sprzedaje że aż produkcję wstrzymują - zlituj się - co za dużo to nie zdrowo - owszem 500 tka to jeszcze ujdzie ale reszta jakieś pokraczne i brzydkie wozidła w chorej cenie z dychawicznymi silnikami.

Za chwile ludziska przestaną to kupować bo konkurencja nie śpi a 500 tka pamięta czasy Pandy II - świat nie stoi w miejscu.

> przez lata pompowali kasę w Bravo/Brava, później

> Stilo i N Bravo a efekt biznesowy był żaden - zawsze to była > klapa.

Bravo/Brava Marea dobrze się sprzedawała, Stilo było pierwszym przypadkiem chorej logiki ze kompaktowy Fiat może mieć cenę Golfa - jak poszli po rozum do głowy po 4 latach już było pozamiatane no.gif

Nuova Bravo poległo na rynku tylko i wyłącznie przez jedną wersję nadwoziową no.gif

Napisano

> Pisząc o prestiżu nawiązywałem do postu kolegi o dwóch klasach w Fiacie- lepszej z rodziną 500 -tek

> i gorszej z Freemontem na czele. Z czym mi sie trudno zgodzić.

ok.gif20.GIFwaytogo.gif

Napisano

> Tak rewelacyjnie się sprzedaje że aż produkcję wstrzymują - zlituj się - co za dużo to nie zdrowo -

> owszem 500 tka to jeszcze ujdzie ale reszta jakieś pokraczne i brzydkie wozidła w chorej cenie

> z dychawicznymi silnikami.

> Za chwile ludziska przestaną to kupować bo konkurencja nie śpi a 500 tka pamięta czasy Pandy II -

> świat nie stoi w miejscu.

> Bravo/Brava Marea dobrze się sprzedawała, Stilo było pierwszym przypadkiem chorej logiki ze

> kompaktowy Fiat może mieć cenę Golfa - jak poszli po rozum do głowy po 4 latach już było

> pozamiatane

> Nuova Bravo poległo na rynku tylko i wyłącznie przez jedną wersję nadwoziową

Ciągle trzymasz się argumentów, że polegli bo cena była za wysoka, bo mało wersji nadwoziowych - zawsze coś.

A spójrz na 500 - który rok jest w produkcji i nadal świetnie się sprzedaje - nawiązując do Twojego postu o Golfie VI.

A raptem jedna wersja nadwoziowa (pomijając CC) i silniki też niespecjalne.

Napisano

> Ciągle trzymasz się argumentów, że polegli bo cena była za wysoka, bo mało wersji nadwoziowych -

> zawsze coś.

> A spójrz na 500 - który rok jest w produkcji i nadal świetnie się sprzedaje - nawiązując do Twojego

> postu o Golfie VI.

> A raptem jedna wersja nadwoziowa (pomijając CC) i silniki też niespecjalne.

Dzidzia kombinujesz jak koń pod górkę - naprawdę nie widzisz różnicy w targecie i klasie pomiędzy 500-tką i G VI?

Napisano

> Dzidzia kombinujesz jak koń pod górkę - naprawdę nie widzisz różnicy w targecie i klasie pomiędzy

> 500-tką i G VI?

Ty kombinujesz, nie widzisz różnicy, że na 500 Fiat zarabia a do Bravo dokładał - tu się liczy zysk a nie sentymenty.

Napisano

> Ostatnio miałem okazję widzieć naprawdę sporo 500-tek w USA czy nawet w Dubaju.

też potwierdzam, szczególnie w Kalifornii sporo tego jeździło...

287991669-DSC00548.JPG

287991669-DSC00643.JPG

287991669-DSC00565.JPG

post-21134-14352526473166_thumb.jpg

Napisano

> Fiat i prestiż - Ta marka nigdy nie była kojarzona z prestiżem oryginalnością - Klepali tanie

> miejskie wozidła i tego powinni się trzymać. Porównywanie w tej marki z Citroenem to lekko

> mówiąc nieporozumienie .

Przynajmniej wiele rozwiazan technicznych maja bardziej przemyslanych od zabojadow, dla przykladu wymiania filtra powietrza w C4 HDI czy tulei metalowo-gumowej mocowania silnika za 20 zl w Pugu 206 2.0 HDI lub EGR'a hehe.gif

Napisano

> Przynajmniej wiele rozwiazan technicznych maja bardziej przemyslanych od zabojadow,

Dla mnie nr 1 dobrego rozwiązania u Fiata to odcinanie zasilania od odbiorników po wyjęciu kluczyka ze stacyjki. Żadnych brzęczyków, bączków i podobnych, tylko prosto i skutecznie. Brawo!.

Napisano

> Dla mnie nr 1 dobrego rozwiązania u Fiata to odcinanie zasilania od odbiorników po wyjęciu kluczyka

> ze stacyjki. Żadnych brzęczyków, bączków i podobnych, tylko prosto i skutecznie. Brawo!.

Mozna to wyłączyć odpowiednim kneflem przy stacyjce smile.gif

Napisano

> Mozna to wyłączyć odpowiednim kneflem przy stacyjce

Ale po co? Jak miałem Punto to bardzo sobie to ceniłem.

Napisano

> też potwierdzam, szczególnie w Kalifornii sporo tego jeździło...

W Toronto widziałem codziennie ze 3-4 sztuki zwykłej 500 smile.gif Wersje na amerykański rynek produkują u nas?

Napisano

> W Toronto widziałem codziennie ze 3-4 sztuki zwykłej 500 Wersje na amerykański rynek produkują u

> nas?

W Meksyku

Napisano

> to odpowiedz kto kupi 500 X mając do wyboru np skodę Yeti czy Tiguana bo znając życie znów Fiat

> wypali jak dzik w sosnę z ceną

czekam na jego premiere w salonach .. yeti to straszna padlina wizualnie, a vw wcale lepszy nie jest. to auta dla panow w kapeluasz bez grama gustu wink.gif

Napisano

> też potwierdzam, szczególnie w Kalifornii sporo tego jeździło...

Z tym sporo to przesadzasz. Raczej rodzynek niz cos typowego.

Napisano

> to auta dla panow w kapeluasz bez grama gustu

Czyli jak mam yeti albo tiguana to sprzętu apple mam nie kupować?

Napisano

> czekam na jego premiere w salonach .. yeti to straszna padlina wizualnie, a vw wcale lepszy nie

> jest. to auta dla panow w kapelusz bez grama gustu

ja to wiem i Ty to wiesz ale jak większość stoi przed wyborem VW i Fiat to wiesz.... smirk.gif

Napisano

> Czyli jak mam yeti albo tiguana to sprzętu apple mam nie kupować?

to Twoja kasa, kupuj co tylko zechcesz grinser006.gif