Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

nowe nierdzewiejace

Featured Replies

Napisano
Każde, pod warunkiem, że pojedziesz i dodatkowo zabezpieczysz...
Napisano

> Każde, pod warunkiem, że pojedziesz i dodatkowo zabezpieczysz...

I dopiero straci gwarancję na budę hehe.gif. Dzisiaj na nowe chyba u wszystkich producentów 6 lat na rdzę i 12 na perforację.

Napisano

Kazde chyba, ze bedziesz 20 lat jezdzil.

Napisano

> małe nowe klasy a lub b

> lub uzywane , które niebedzie rdzewiec,.

> da się?

> ibiza? city go? panda? cos francuskiego?

Co byś nie kupił, to jak nic nie było kombinowane z blacharką to do 10 lat wg. mnie nie powinno nić się dziać. Aczkolwiek jak się czyta fora, to i nowe polo potrafi mieć wpadki z blachą.

Napisano

Z własnego doświadczenia-francuskie sa OK.

Napisano

> I dopiero straci gwarancję na budę . Dzisiaj na nowe chyba u wszystkich producentów 6 lat na rdzę

> i 12 na perforację.

Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że te 12 lat to jest obwarowane i tak:

- co roku przegląd na koszt klienta;

- jest to gwarancja na korozję perforacyjną, czyli taką, która wylezie ze środka na zewnątrz.

W moim przypadku "przegląd korozyjny" kosztuje 99zł x 11 lat = 1089zł do wydania na środki antykorozyjne, bo mam nieodparte wrażenie, że mój bolid zabezpieczała zmiana A w poniedziałek... dość dziwnie im to wyszło oslabiony.gif

Napisano

> da się?

> ibiza? city go? panda? cos francuskiego?

Jeżeli obecna Panda jest równie dobrze zabezpieczona co MK2 to gwarantuję Ci że nie zardzewieje. Ostatnio miałem na podnośniku taką z 2004 roku i podwozie było w stanie dosłownie mówiąc idealnym ok.gif

Napisano

> I dopiero straci gwarancję na budę . Dzisiaj na nowe chyba u wszystkich producentów 6 lat na rdzę

> i 12 na perforację.

Kwestia czy lepiej leczyć czy zapobiegać?

Napisano
  • Autor

> Jeżeli obecna Panda jest równie dobrze zabezpieczona co MK2 to gwarantuję Ci że nie zardzewieje.

> Ostatnio miałem na podnośniku taką z 2004 roku i podwozie było w stanie dosłownie mówiąc

> idealnym

a co z podszybiem i brakiem odpływu wody z kolumny McPersona i mocowaniem amortyzatora?

Napisano

> W moim przypadku "przegląd korozyjny" kosztuje 99zł x 11 lat = 1089zł

Suzuki tak przycina?

W Chevrolecie wszystkie przeglądy blacharskie miałem za darmo.

Napisano

> a co z podszybiem i brakiem odpływu wody z kolumny McPersona i mocowaniem amortyzatora?

Szczerze mówiąc nic niepokojącego nie zauważyłem a auto firmowe, przy wymianie sprzęgła oglądałem je dość dokładnie.

Napisano

> Suzuki tak przycina?

Tak, niestety.

Co do zabezpieczenia - zrobię fotki i będzie to chyba wątek z cyklu: Czy to poprawić, czy zostawić? Coś barankopodobnego kończy się na długo, zanim zaczyna się plastikowe nadkole. To jakieś chore jest... screwy.gif i mam ochotę to poprawić.

Napisano

Audi a3

Napisano

> Audi a3

To faktycznie klasa a lub b hehe.gif

Napisano

> miala byc klasa a lub b

Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem

Nowe a,b

LUB

uzywane

Napisano

> Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem

> Nowe a,b

> LUB

> uzywane

smile.gif

Napisano

> W moim przypadku "przegląd korozyjny" kosztuje 99zł x 11 lat = 1089zł do wydania na środki

> antykorozyjne, bo mam nieodparte wrażenie, że mój bolid zabezpieczała zmiana A w

> poniedziałek... dość dziwnie im to wyszło

Jeśli to Suzuki to one wszystkie są tak zabezpieczone antykorozyjnie grinser006.gif

Napisano

> Jeśli to Suzuki to one wszystkie są tak zabezpieczone antykorozyjnie

Pasuje napisac "zabezpieczone", z reszta u Suzuki nie tylko spod potrafi pordzewiec. Za to zderzak i reszta auta musowo musza sie odcieniem roznic hehe.gifzlosnik.gif

Napisano

> i 12 na perforację.

Jeszcze nie widzialem gwarancji na rdze zlosnik.gif a to 6. lat to juz na pewno nie jest standard. Wywlekane tutaj Suzuki daje caly jeden rok na lakier zlosnik.gif W sumie to jak sobie patrze to francuskie dobrze znosza lata przynajmniej w sprawach korodowania zlosnik.gif