Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[Wawa] zimowanie motocykla (tym razem serio ;)

Featured Replies

Napisano

poleci ktoś, dobre miejsce gdzie mi skuta przezimują w rozsądnej oczywiście cenie (na pewno nie więcej niż 100/mc). Jakby jeszcze mogli go zabrać spod domu nie byłoby najgorzej ok.gif

p.s. czy wszyscy dają umowy czy na gębę?

Napisano

> poleci ktoś, dobre miejsce gdzie mi skuta przezimują w rozsądnej oczywiście cenie (na pewno nie

> więcej niż 100/mc). Jakby jeszcze mogli go zabrać spod domu nie byłoby najgorzej

> p.s. czy wszyscy dają umowy czy na gębę?

ISM ma to w ofercie i spełnia Twoje kryteria.

Napisano

Ja dałem tutaj - monsterbike.eu

Jak wydasz u nich 300PLN (np. przegląd przed sezonem) to zimowanie za 70/m-c, inaczej 100/m-c.

Umowy żadej nie podpisywałem, ale kwity jakieś dostajesz, że moto zostało u nich.

Napisano
  • Autor

> Ja dałem tutaj - monsterbike.eu

> Jak wydasz u nich 300PLN (np. przegląd przed sezonem) to zimowanie za 70/m-c, inaczej 100/m-c.

> Umowy żadej nie podpisywałem, ale kwity jakieś dostajesz, że moto zostało u nich.

tylko ja raczej nie potrzebuje przegladu. dopiero co zrobilem po tysiaku jazdy, nastepny mam za 3,5 tys. 100 to normalna cena

Napisano
  • Autor

> ISM ma to w ofercie i spełnia Twoje kryteria.

mówiąc szczerze to tylko ich ofertę znam i dlatego szukam kontroferty ok.gif

Napisano

> tylko ja raczej nie potrzebuje przegladu. dopiero co zrobilem po tysiaku jazdy, nastepny mam za

> 3,5 tys. 100 to normalna cena

Zgadza się, tyle, że u mnie sytuacja jest odwrotna - i tak muszę zrobić przegląd, więc kasa i tak gdzieś popłynie a jak szukałem po Wawie to 100/m-c to raczej jedna z niższych ofert, więc 70 u nich to raczej dobra oferta, no ale...

Napisano

Ja zostawialem tu, jeszcze na starym adresie - Zacisze, choc przeniesli sie w sumie na druga strone ulicy.

Ma chlopak "lawete", jest ogarniety jesli chodzi o serwis.

No i polecali go na forach.

Link

Napisano

> poleci ktoś, dobre miejsce gdzie mi skuta przezimują w rozsądnej oczywiście cenie (na pewno nie

> więcej niż 100/mc). Jakby jeszcze mogli go zabrać spod domu nie byłoby najgorzej

> p.s. czy wszyscy dają umowy czy na gębę?

Inchcape ma ofertę za 750/sezon za odebranie, garażowanie + ładowanie aku.

Napisano
  • Autor

> Inchcape ma ofertę za 750/sezon za odebranie, garażowanie + ładowanie aku.

czyli jakby więcej niż 100/mc wink.gif

Napisano

> czyli jakby więcej niż 100/mc

fak. za 150 PLN to ja mam miejsce parkingowe całę z gniazdkiem smile.gif wejdzie BMW moje i motocykl można pewnie zmiescic... ale ceny :/

btw. ostatnio na OLX w łomiankach znalazłem garaż do wynajęcia - ok. 50m. ogrzewany, ładne kafelki itp z 1200 /mc. tam by weszło spokojnie 30 sztuk sprzętu. kwestia opieki, ew. transportu i ubezpieczenia od kradzieży całości... możnaby pomyśleć kiedyś jak się grupa zbierze.

Napisano

> btw. ostatnio na OLX w łomiankach znalazłem garaż do wynajęcia - ok. 50m. ogrzewany, ładne kafelki

> itp z 1200 /mc.

1200/mc za garaż? yikes.gif niektórzy taniej mieszkanie wynajmują zlosnik.gif

Napisano

> 1200/mc za garaż? niektórzy taniej mieszkanie wynajmują

50m mieszkanie? ile motocykli tam zmieszczą? wink.gif

to taki garaż gdzie możesz warsztat otworzyć z piętrem, kanałem i schodami. poza tym tak tylko podaję - nic nie proponuję wink.gif przy ekipie 15 osób już zaczyna to mieć sens. tak samo jak wynajem 1 miejsca w podziemnym parkingu za 200 PLN np na Białołęce, czy Młocinach i tam wstawienie 4-5 motocykli.

Napisano

> 50m mieszkanie? ile motocykli tam zmieszczą?

> to taki garaż gdzie możesz warsztat otworzyć z piętrem, kanałem i schodami.

a to chybaże ok.gif

poza tym tak tylko

> podaję - nic nie proponuję przy ekipie 15 osób już zaczyna to mieć sens.

tylko jest problem jak ten co pierwszy wstawił chce pierwszy wyjechać zlosnik.gif

> tak samo jak wynajem

> 1 miejsca w podziemnym parkingu za 200 PLN np na Białołęce, czy Młocinach i tam wstawienie 4-5

> motocykli.

o to może mieć większy sens, choć pewnie lepszy byłby jednak garaż niż miejsce parkingowe 20.GIF

Napisano

> a to chybaże

> poza tym tak tylko

> tylko jest problem jak ten co pierwszy wstawił chce pierwszy wyjechać

no przestawienie 4 maszyn to chwila moment. nie wystawia sie codziennie wink.gif

> o to może mieć większy sens, choć pewnie lepszy byłby jednak garaż niż miejsce parkingowe

no zalezy od miejsca. ostatnio mi uciekło narożne, skośne. tam by obok BMW 3 moto weszły smile.gif a teraz z kolei ekstremalnie parkuję na takim, gdzie 5 cm w lewo i prawo robi mega różnicę.

najwiekszy problem to potencjalne kradzieże.

Napisano

> no przestawienie 4 maszyn to chwila moment. nie wystawia sie codziennie

Pod warunkiem, ze ktos nie zaklada blokad i mieszka niedaleko. Inaczej moze byc problemem wink.gif

Ale to tez kwestia dogadania sie wink.gif

• 4 tygodnie później...
Napisano

Żeby nie otwierać nowego tematu...

Dzisiejszy rozruch w garażu, tak to u mnie wygląda raz na jakiś czas:

Byle do wiosny 20.GIF

Wiem, że tempo ślimacze, ale telefon trzymałem w prawej ręce, więc nie było jak odwinąć... palacz.gif

Napisano

> Żeby nie otwierać nowego tematu...

> Dzisiejszy rozruch w garażu, tak to u mnie wygląda raz na jakiś czas:

> Byle do wiosny

> Wiem, że tempo ślimacze, ale telefon trzymałem w prawej ręce, więc nie było jak odwinąć...

Trzeba bylo wyjechac smile.gif W weekend pokrecilem sie wkolo komina i nawet 2 motocyklistow widzialem zlosnik.gifok.gif

Napisano

We Wro 13 stopni, ale mam córkę u siebie, więc nie było czasu polatać.

Napisano

> Żeby nie otwierać nowego tematu...

> Dzisiejszy rozruch w garażu, tak to u mnie wygląda raz na jakiś czas:

> Byle do wiosny

> Wiem, że tempo ślimacze, ale telefon trzymałem w prawej ręce, więc nie było jak odwinąć...

Dzisiaj po parkingu się pokręciłem bez kasku i w dresie. Trochę mokro i zimno, ale dało się żyć. waytogo.gif