Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakis program flotowy z rabatami dla malych firm?

Featured Replies

Napisano

Istnieje moze jakis program flotowy z rabatami dla malych firm?

znalazlem jakis biznestank na orlenie, niby ma rabaty przy platnosci gotowka, ale raczej glownie na jednej stacji i w sumie jedyny bonus jest taki ze zbiorcza fakture sie dostaje.

Sa moze jakies inne dla firmy ze spozyciem paliwa na poziomie 500litrow?

Generalnie interesuje mnie mozliwosc robienia faktury zbiorczej, tworzenia raportow kosztow tankowania per karta, jednorazowej miesiecznej platnosci wink.gif i to najlepiej z jakims rabatem

PS. mikroflota nie daje rabatu, ale narazie poza tym wyglada ok, ale wlasnie moze jest cos tego typu tylko z rabatem grinser006.gif - nie jestem przywiazany do zadnej marki, a w miescie mam chyba wszystkie duze koncerny paliwowe grinser006.gif

Napisano

Kiedyś dali mi ulotkę na Lukoilu, jak brałem FV - ale nie sprawdzałem szczegółów.

Napisano

> Istnieje moze jakis program flotowy z rabatami dla malych firm?

> znalazlem jakis biznestank na orlenie, niby ma rabaty przy platnosci gotowka, ale raczej glownie

> na jednej stacji i w sumie jedyny bonus jest taki ze zbiorcza fakture sie dostaje.

> Sa moze jakies inne dla firmy ze spozyciem paliwa na poziomie 500litrow?

> Generalnie interesuje mnie mozliwosc robienia faktury zbiorczej, tworzenia raportow kosztow

> tankowania per karta, jednorazowej miesiecznej platnosci i to najlepiej z jakims rabatem

> PS. mikroflota nie daje rabatu, ale narazie poza tym wyglada ok, ale wlasnie moze jest cos tego

> typu tylko z rabatem - nie jestem przywiazany do zadnej marki, a w miescie mam chyba

> wszystkie duze koncerny paliwowe

pogadaj z ludzmi z kacika seata-kacikowo mamy 8 gr/litrze i fakture zbiorcza wlasnie

Napisano

Interesuje Cię jedna stacja w Twoim mieście, czy chcesz mieć takie bonusy na całej sieci (jak Flota czy Biznestank na Orlenie)? Jeśli chodzi o jedną stację to pogadaj z właścicielem jakiejś niezrzeszonej, często da się takie rzeczy bez problemu załatwić i obie strony zadowolone, bo Ty masz takie warunki jak Tobie pasują, a cepeeniarz ma klienta pewnego. Te odroczone płatności też daje się załatwić, zawsze można zrobić jakieś zabezpieczenie typu weksel na kwotę określoną plus umowa czy podobnie.

Napisano

> pogadaj z ludzmi z kacika seata-kacikowo mamy 8 gr/litrze i fakture zbiorcza wlasnie

Zbiorczą na klub czy na uzytkownika karty?

Napisano

Mikroflota na orlenie jakiś tekst : brak rabatu, dwie zbiorcze faktury w miesiącu z terminem płatności 14dni, limit 3000zł, można sobie ustawić limity wydatków na poszczególne grupy towarów - jak nie ma limitu to za myjnie, art. spozywcze też możesz płacić dwa razy w miesiącu.

Napisano
  • Autor

> Mikroflota na orlenie jakiś tekst : brak rabatu, dwie zbiorcze faktury w miesiącu z terminem

> płatności 14dni, limit 3000zł, można sobie ustawić limity wydatków na poszczególne grupy

> towarów - jak nie ma limitu to za myjnie, art. spozywcze też możesz płacić dwa razy w

> miesiącu.

tą ofertę znam - i pewnie z niej skorzystam, ale szukam czegoś np. z rabatem, albo w jakiś inny sposób lepszego wink.gif

Napisano
  • Autor

> Kiedyś dali mi ulotkę na Lukoilu, jak brałem FV - ale nie sprawdzałem szczegółów.

rzucę okiem, dzieki

Napisano
  • Autor

> Interesuje Cię jedna stacja w Twoim mieście, czy chcesz mieć takie bonusy na całej sieci (jak Flota

> czy Biznestank na Orlenie)? Jeśli chodzi o jedną stację to pogadaj z właścicielem jakiejś

> niezrzeszonej, często da się takie rzeczy bez problemu załatwić i obie strony zadowolone, bo

> Ty masz takie warunki jak Tobie pasują, a cepeeniarz ma klienta pewnego. Te odroczone

> płatności też daje się załatwić, zawsze można zrobić jakieś zabezpieczenie typu weksel na

> kwotę określoną plus umowa czy podobnie.

wolałbym jakąś sieć, bo jedna stacja to trochę lipa wink.gif

co do Biznestank to ofertę znam i tam jest rabat tylko przy gotówce i tylko na wskazanej stacji więc trochę lipa. Duża FLOTA orlenu to nie moja liga grinser006.gif ja myślę raczej o ilościach 500-1000litrow miesięcznie, może później trochę więcej wink.gif wiec raczej MIKROFLOTA a tam nie ma rabatów

PS. pewnie wlasnie w MIKROFLOTA pojde zeby za duzo nie kombinowac, dodatkowy plus ze w DE mozna tankowac bezgotowkowo wiec bedzie troche wygodniej wink.gif

Napisano

> Zbiorczą na klub czy na uzytkownika karty?

klub

Napisano

> wolałbym jakąś sieć, bo jedna stacja to trochę lipa

> co do Biznestank to ofertę znam i tam jest rabat tylko przy gotówce i tylko na wskazanej stacji

> więc trochę lipa. Duża FLOTA orlenu to nie moja liga ja myślę raczej o ilościach

> 500-1000litrow miesięcznie, może później trochę więcej wiec raczej MIKROFLOTA a tam nie ma

> rabatów

> PS. pewnie wlasnie w MIKROFLOTA pojde zeby za duzo nie kombinowac, dodatkowy plus ze w DE mozna

> tankowac bezgotowkowo wiec bedzie troche wygodniej

rabat jest na wszystkich stacjach orlen/bliska ktore osługuja program biznestank, rowniez przy platnosci karta.

Napisano
  • Autor

> rabat jest na wszystkich stacjach orlen/bliska ktore osługuja program biznestank, rowniez przy

> platnosci karta.

faktycznie - doczytalem i wydaje sie ze ta jedna stacja sluzy tylko jako punkt kontaktu, a rabat jest naliczany na wszystkich stacjach bioracych udzial w programie wink.gif

co do platnosci gotowka to zasugerowalem sie okresleniem "tankowanie z atrakcyjnymi rabatami gotówkowymi"

Wyglada nawet niezle... pytanie czy moge tankowac na taka karte z rabatem ale bez faktury? (czyli oszczedzac rowniez na tankowaniu prywatnego auta, ale bez generowania faktur, jedynie paragon i platnosc na miejscu)

jedyny minus ktory widze to brak kredytu - ale wyglada ze te dwie opcje sie wykluczaja smile.gif albo rabat, albo kredyt (platnosc raz w miesiacu za wszystkie tankowania)

Niezle tez wyglada Lukoil - i to juz od 150l/m-c mozna przystapic do programu i nawet jakis rabat (reklama mowi 6gr/l) naliczaja juz od momentu podpisania umowy wink.gif

Dzieki za hinty - jest juz z czego wybierac wink.gif

Napisano

Do wakacji br. nie było na biznestanku żadnego limitu 500litrów na miesiąc. Potem im coś odbiło i zrobili limit.

Napisano
  • Autor

> Do wakacji br. nie było na biznestanku żadnego limitu 500litrów na miesiąc. Potem im coś odbiło i

> zrobili limit.

pewnie za duzo januszów sie w to bawiło to postanowili odsiac plewy i statystycznie wyszlo im >500litrow wink.gif

jakby sie dalo tankowac prywatnie w tym limicie to nie bedzie problemu - dopisze auto mulher.gif i szwagra i 500litrow spokojnie na miesiac przepalimy... jak sie nie da to zostanie mi Lukoil grinser006.gif bo 150l/m-c na firme spokojnie pojdzie... ale najlepiej by bylo jakby sie jednak dalo rowniez prywatnie z rabatu skorzystac wink.gif zawsze to pare pln w kieszeni zostanie

Napisano

> pewnie za duzo januszów sie w to bawiło to postanowili odsiac plewy i statystycznie wyszlo im

> jakby sie dalo tankowac prywatnie w tym limicie to nie bedzie problemu - dopisze auto i szwagra i

> 500litrow spokojnie na miesiac przepalimy... jak sie nie da to zostanie mi Lukoil bo 150l/m-c

> na firme spokojnie pojdzie... ale najlepiej by bylo jakby sie jednak dalo rowniez prywatnie z

> rabatu skorzystac zawsze to pare pln w kieszeni zostanie

Możesz nawet komarka tankować na Biznestank, ważne żebyś miał osobne karty wydane na każdy numer rejestracyjny, bo sprawdzają na stacjach (w większości)

Napisano

> faktycznie - doczytalem i wydaje sie ze ta jedna stacja sluzy tylko jako punkt kontaktu, a rabat

> jest naliczany na wszystkich stacjach bioracych udzial w programie

> co do platnosci gotowka to zasugerowalem sie okresleniem "tankowanie z atrakcyjnymi rabatami

> gotówkowymi"

> Wyglada nawet niezle... pytanie czy moge tankowac na taka karte z rabatem ale bez faktury? (czyli

> oszczedzac rowniez na tankowaniu prywatnego auta, ale bez generowania faktur, jedynie paragon

> i platnosc na miejscu)

tak, tylko z karta na odpowiedni numer auta. nikt nie wnika czy auto jest zarejestrowane na firme. poprostu nr auta na podjezdzie musi sie zgadzac z nr na karcie.

> jedyny minus ktory widze to brak kredytu - ale wyglada ze te dwie opcje sie wykluczaja albo rabat,

> albo kredyt (platnosc raz w miesiacu za wszystkie tankowania)

oczywiscie ze jest: https://flota.orlen.pl/Artykul/przystap-do-programu-flota i 11gr rabatu. tylko chyba nie przepalasz tyle paliwa by skorzystac z oferty

> Niezle tez wyglada Lukoil - i to juz od 150l/m-c mozna przystapic do programu i nawet jakis rabat

> (reklama mowi 6gr/l) naliczaja juz od momentu podpisania umowy

> Dzieki za hinty - jest juz z czego wybierac

target 500l/mc byl od poczatku programu, obecnie wydaje mi sie ze jest zmniejszony bo osoby nie tankujace takiej ilosci utrzymuja swoj rabat 4gr/l

Napisano
  • Autor

> Możesz nawet komarka tankować na Biznestank, ważne żebyś miał osobne karty wydane na każdy numer

> rejestracyjny, bo sprawdzają na stacjach (w większości)

wyglada ze biznestank chyba najbardziej mi pasuje, musze tylko wyjasnic z ksiegowa co robic jak dostane zbiorcza FV z ktorej do kosztow mialbym dopisac tylko pojedynczee pozycje wink.gif

Napisano

> tak, tylko z karta na odpowiedni numer auta. nikt nie wnika czy auto jest zarejestrowane na firme.

> poprostu nr auta na podjezdzie musi sie zgadzac z nr na karcie.

Okej, tylko jak wyjaśnisz to, że będziesz miał numer rejestracyjny na fakturze pojazdu, który nie jest zarejestrowany na firme? Tankując na biznestank nie masz wyboru wzięcia faktury bez numerów rejestracyjnych czy z numerami rejestracyjnymi.

Napisano
  • Autor

> Okej, tylko jak wyjaśnisz to, że będziesz miał numer rejestracyjny na fakturze pojazdu, który nie

> jest zarejestrowany na firme? Tankując na biznestank nie masz wyboru wzięcia faktury bez

> numerów rejestracyjnych czy z numerami rejestracyjnymi.

ale mozesz wziac fakture z takiego auta (prywatnego) i przekierowac ja do kosza... problem niby pojawia sie w momencie kontroli krzyzowej, bo u wystawcy dokument jest, a u (potencjalnego) odbiorcy nie, no i UKS zaczyna szaleć z podjerzeniem wyludzenia podatkow itp.

ksiegowa mowi ze musi podumac smile.gif

Napisano

> ale mozesz wziac fakture z takiego auta (prywatnego) i przekierowac ja do kosza... problem niby

> pojawia sie w momencie kontroli krzyzowej, bo u wystawcy dokument jest, a u (potencjalnego)

> odbiorcy nie, no i UKS zaczyna szaleć z podjerzeniem wyludzenia podatkow itp.

> ksiegowa mowi ze musi podumac

Może zacznijmy od tego, że na większości Orlenów nie sprawdzają numerów rejestracyjnych samochodu stojącego przy dystrybutorze grinser006.gif co w związku z tym można łatwo ominąć podając dane firmy, nr rejestracyjny auta zarejestrowanego na firmę i tankować prywatne auto na tę kartę, z tym, że po prostu będzie nr auta firmowego na fakturze. O ile dobrze kojarzę to na biznestanku nie zatankujesz na paragon, ale nie dam sobie ręki uciąć za to.

Napisano

> Może zacznijmy od tego, że na większości Orlenów nie sprawdzają numerów rejestracyjnych samochodu

> stojącego przy dystrybutorze co w związku z tym można łatwo ominąć podając dane firmy, nr

> rejestracyjny auta zarejestrowanego na firmę i tankować prywatne auto na tę kartę, z tym, że

> po prostu będzie nr auta firmowego na fakturze. O ile dobrze kojarzę to na biznestanku nie

> zatankujesz na paragon, ale nie dam sobie ręki uciąć za to.

przeciez faktura zbiorcza w biznestank opiera sie wlasnie na tankowanu na paragon ktory jest przypisany do firmy oraz auta. w momencie w ktorym ci pasuje idziesz na stacje z tymi paragonami(mozesz sobie wybrac ktore chcesz) i na ich podstawie otrzymujesz fakture. stacja nie przechowuje twoich paragonow, jesli nie masz paragonu to nie masz wystawionej na niego faktury.

Napisano

Kolego ja mam Biznestank. Tankuję tą kartą w całej Polsce nie tylko na orlenie, ale i na bliskiej. Płacę zawsze kartą, zawsze jest rabat i zawsze pytają czy dać fakturę czy do zbiorczej czy paragon...

Napisano

Wystarczy powiedzieć, że chcesz sam rabat i wtedy dostajesz paragon, żadnej faktury nie wystawiają, ale niestety dość często sprawdzają czy numer rejestracyjny się zgadza. Kupujący może tego nie wiedzieć, bo gość przy kasie ma telewizorki i na kamerze zerka na numer czy się zgadza z tym w systemie.

Napisano
  • Autor

> Kolego ja mam Biznestank. Tankuję tą kartą w całej Polsce nie tylko na orlenie, ale i na bliskiej.

> Płacę zawsze kartą, zawsze jest rabat i zawsze pytają czy dać fakturę czy do zbiorczej czy

> paragon...

ok.gif

no to juz wiem co, teraz jeszcze musze sprawdzic czy sie zalapie na limit i jaki faktycznie rabat jest, bo z innego zrodla mam info ze w BiznesTank do 1000litrow/m-c to rabat jest w szokujacej kwocie 2gr/litr grinser006.gif a w Lukoil jest 6gr/litrze juz od 150l/m-c (przy karcie prepaid) wink.gif

Napisano

Ja mam właśnie od nich kartę. Zerkałem na ich forum i w sumie mało aktualne są tam posty. Jaki masz teraz rabat na tej karcie? Chodzi mi o taki przeliczony z paragonu czyli kwotę do zapłaty dzielisz przez ilość litrów. Wychodzi cena za litr i porównując tę cenę do ceny z dystrybutora. Na Bliskiej mi wychodzi 5gr/l a z tego co kojarzę to powinno być 8gr/l.

Napisano
  • Autor

> Na Bliskiej mi wychodzi 5gr/l a z tego co kojarzę to powinno być 8gr/l.

na bliskiej zawsze bylo nizszy rabat niz na orlenie - ztcp 5gr na bliskiej i 8gr na orlenie a wynikalo to z tego ze na bliskiej zwykle podstawowa cena (przed naliczeniem dodatkowych rabatow) jest wlasnie pare groszy nizsza grinser006.gif bo to przeciez z zalozenia jest tansza stacja - brand jest nizej pozycjonowany niz orlen. Widac to wyraznie w wyposazeniu stacji - w sensie wielkosci budynku i asortymentu dostepnego w sklepie itp.

Napisano

> pewnie za duzo januszów sie w to bawiło to postanowili odsiac plewy i statystycznie wyszlo im

Fajne kryteria przyjęli, bo ja samego gazu miesięcznie spalam za 7 stów co daje ca. 260 litrów lpg. Ile małych przedsiębiorstw robi miesięcznie 5000 kilosów? Śmieszni są.

Napisano

> target 500l/mc byl od poczatku programu, obecnie wydaje mi sie ze jest zmniejszony bo osoby nie

> tankujace takiej ilosci utrzymuja swoj rabat 4gr/l

Mi mój zabrali po kilku miesiącach a nigdy nie tankowałem 500l/msc.

Napisano
  • Autor

> Fajne kryteria przyjęli, bo ja samego gazu miesięcznie spalam za 7 stów co daje ca. 260 litrów lpg.

> Ile małych przedsiębiorstw robi miesięcznie 5000 kilosów? Śmieszni są.

??? ORLEN to NIE jest organizacja charytatywana. Pewnie ktos policzyl ze program sie oplaca od 500l/m-c i tak sobie prog ustalili.

Od kolegi ktory ma taka karte wiem ze swego czasu robili 'mase krytyczna' to nie dosc ze limitu nie bylo to mozna bylo dostac staly dozywotni rabat 4gr/l niezaleznie od ilosci tankowanego paliwa. Ale pewnie teraz juz program sie rozbujal i takich promocji nikt nie uskutecznia smile.gif

PS. pamietajcie ze calkowita obsluga takiego programu rabatowego kosztuje nieco wiecej niz ten rabat na litrze smile.gif bo trzeba doliczyc system IT do obslugi kart, przeszkolenie obslugi na stacji itp.

Napisano

> ??? ORLEN to NIE jest organizacja charytatywana. Pewnie ktos policzyl ze program sie oplaca od

> 500l/m-c i tak sobie prog ustalili.

Ale rozumiesz to co program lojalnościowy?

Napisano
  • Autor

> Ale rozumiesz to co program lojalnościowy?

Rozumiem. A ty rozumiesz ze to jest program lojalnościowy dedykowany konkretnej grupie klientów? Dla Januszow jest vitay, a dla prawdziwych twardzieli złoty vitay. A dla przedsiębiorców masz mikroflote z odroczonym terminem albo biznestank z rabatem. A dla wielkich flot masz "duża" flotę w ofercie Orlenu.

I tyle w temacie wink.gif

Napisano

> A dla przedsiębiorców masz

> mikroflote z odroczonym terminem albo biznestank z rabatem.

To przecież napisałem, że ja właśnie jestem przedsiębiorcą z biznestankiem i bez rabatu.

Orlen ma dziadowskie oferty i tyle w temacie.

Napisano
  • Autor

> To przecież napisałem, że ja właśnie jestem przedsiębiorcą z biznestankiem i bez rabatu.

> Orlen ma dziadowskie oferty i tyle w temacie.

To nie korzystaj przecież przymusu nie ma. Możesz spróbować lukoil oni maja rabat od 150l/m-c. wink.gif

Napisano

Wiem już, dopytałem na stacji. Kiedyś w okresie wakacyjnym w promocji zrównali rabat na Orlen i Bliska i stąd pomieszały mi się informacje, że tak być powinno na stałe.

Napisano

> To nie korzystaj przecież przymusu nie ma. Możesz spróbować lukoil oni maja rabat od 150l/m-c.

To świetna oferta! Szkoda, że w Szczecinie nie mają żadnej stacji. hehe.gif

Napisano
  • Autor

> To świetna oferta! Szkoda, że w Szczecinie nie mają żadnej stacji.

U mnie jest wiec pewnie jednak sie zdecyduje na lukoil. wink.gif

Napisano

Polecam Lotos Biznes. Możliwa faktura zbiorcza, płatność gotówką lub przelew, rabat mamy 7 gr/l, ale nie jestem do końca pewny, czy podajesz numer rejestracyjny przy tankowaniu decydujesz Ty, można przypisać kartę do użytkownika lub samochodu, ale nie trzeba, po zatankowaniu jest podgląd gdzie, ile, czego zatankował kierowca na daną kartę. Jak dla mnie same plusy zlosnik.gif. Tankujący dostaje na stacji taki "paragon":

288090516-Lotos.jpg

post-75832-14352527332807_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Polecam Lotos Biznes. Możliwa faktura zbiorcza, płatność gotówką lub przelew, rabat mamy 7 gr/l,

> ale nie jestem do końca pewny, czy podajesz numer rejestracyjny przy tankowaniu decydujesz Ty,

> można przypisać kartę do użytkownika lub samochodu, ale nie trzeba, po zatankowaniu jest

> podgląd gdzie, ile, czego zatankował kierowca na daną kartę. Jak dla mnie same plusy .

> Tankujący dostaje na stacji taki "paragon":

wyglada fajnie wink.gif tylko nigdzie nie ma info o poziomach rabatow, a poza tym u mnie w miescie to moze 2stacje lotosu kojarza i obie sa dalekoooo wink.gif wiec raczej nie.

Lukoil mam po drodze, a Orlenow cale mnostwo wink.gif

jeszcze sobie szukam na BP i Statoil/Shell ale narazie najsensowniej wyglada Lukoil ze wzgledu na znizki minusem jest przedplacanie karty no ale cos za cos wink.gif

Napisano

> wyglada fajnie tylko nigdzie nie ma info o poziomach rabatow,

Rabaty ustalają na stacji w zależności od tego ile tankujesz.

Mnie osobiście dali 6 groszy a tankuję stosunkowo niewiele - jakieś 200-250 litrów LPG.

Pytają się czy wpisać nazwisko i przebieg.

Przy moim tankowaniu to tylko Lotos chciał ze mną gadać - cała reszta tylko większe ilości.

Największy plus tego jest taki , że mam jedną zbiorczą fakturę.