Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymiana żarówki

Featured Replies

Napisano

> w espace, jest naprawde taka trudna jak tu opisują?

> forum

W Megane swoim ostatnio wymieniałem lewą kierunku z przodu, przez otwór rewizyjny w nadolu poszło szybciutko ok.gif

Jeden warunek - drobne ręce, u mnie poszłoby szybciej, ale nie mam "drobnych" rąk grinser006.gif

Napisano
  • Autor

zrobione, trochę ręce pocharatane, zeszło z jakieś 30 min ale udało się hehe.gif

francuzów za takie wymysły przy wymianie żarówki to powinni zabic, pochowac i zaorać zlosnik.gif

Napisano

> zrobione, trochę ręce pocharatane, zeszło z jakieś 30 min ale udało się

> francuzów za takie wymysły przy wymianie żarówki to powinni zabic, pochowac i zaorać

tia zobacz inne nowe auta ok.gif

Napisano

po co? My zawsze mawiamy ze zlapalibysmy takiego i kazali codziennie wymieniac to co zle zaprojektowal grinser006.gif

Napisano

> po co? My zawsze mawiamy ze zlapalibysmy takiego i kazali codziennie wymieniac to co zle

> zaprojektowal

ja bym ta chciał dorwać tego cepa makarońskiego co zaprojektował pokrywę silnika i położenie mechanizmu wycieraczek w Giuliettcie....

Napisano

> tia zobacz inne nowe auta

Właśnie wydaje mi się, że w tych nowych z przed roku-dwóch jest już o wiele lepiej.

Może jakieś przepisy im kazały to ułatwić? Przecież to czy możemy na poboczu wymienić żarówkę wpływa na bezpieczeństwo dalszej jazdy.

Napisano

> w espace, jest naprawde taka trudna jak tu opisują?

> forum

W Megane II , nawet bym nie pomyślał o samodzielnej wymianie ,czegokolwiek w przednich reflektorach.

Napisano

> tia zobacz inne nowe auta

to nie jest nowe auto zlosnik.gif

w nowych wymienisz bez wiekszych problemow

Napisano

> W Megane II , nawet bym nie pomyślał o samodzielnej wymianie ,czegokolwiek w przednich

> reflektorach.

bardzo łatwa sprawa, a też się tego obawiałem przed zakupem zlosnik.gifok.gif

W Stilo jest gorzej, szczególnie lewa lampa crazy.gif

Napisano

> w nowych wymienisz bez wiekszych problemow

Jest od kilku lat dyrektywa unijna nakazująca łatwą i bez użycia narzędzi wymianę na drodze kluczowych żarówek. Bez tego warunku samochód nie dostanie homologacji! Chyba wszystkie aktualnie sprzedawane samochody już go spełniają.

Napisano

> Jest od kilku lat dyrektywa unijna nakazująca łatwą i bez użycia narzędzi wymianę na drodze

> kluczowych żarówek. Bez tego warunku samochód nie dostanie homologacji! Chyba wszystkie

> aktualnie sprzedawane samochody już go spełniają.

A te z Xenonami ?

przecież instrukcja zabrania facepalm%5B1%5D.gif ich wymiany NIE w ASO smile.gif

Napisano

> A te z Xenonami ?

> przecież instrukcja zabrania ich wymiany NIE w ASO

Wiedziałem, że czegoś nie doczytałem w instrukcji swojej Megane rotfl.gif

Napisano

> A te z Xenonami ?

Xenony dają znać o konieczności wymiany sporo wcześniej zanim zgasną, więc jest czas podjechać do ASO biglaugh.gif.

Napisano

> A te z Xenonami ?

To straszne. U mnie wymiana będzie pewnie za 10 lat i potrwa jakies 10 minut. Dojście jest łatwiejsze niż do dziennych zlosnik.gif

Napisano

> To straszne. U mnie wymiana będzie pewnie za 10 lat i potrwa jakies 10 minut. Dojście jest

> łatwiejsze niż do dziennych

10 lat to raczej nie wytrzymaja wink.gif

Napisano

> 10 lat to raczej nie wytrzymaja

A niby czemu skoro prawie cały czas jeździ na dziennych?

Napisano

> Jest od kilku lat dyrektywa unijna nakazująca łatwą i bez użycia narzędzi wymianę na drodze

> kluczowych żarówek. Bez tego warunku samochód nie dostanie homologacji! Chyba wszystkie

> aktualnie sprzedawane samochody już go spełniają.

Podaj proszę numer tej dyrektywy...

Bo wygląda na to że mam samochód niezgodny z tą jakże legendarną dyrektywą.

Napisano

> bardzo łatwa sprawa, a też się tego obawiałem przed zakupem

> W Stilo jest gorzej, szczególnie lewa lampa

Dla mnie , jeśli wymiana żarówki trwa dłużej niż 30 sekund , to już jest problem sick.gif. A jeśli wymaga to demontażu zderzaka i przednich lamp ( tak wymieniali mi żarówki w serwisie)...to już "lekka" przesada.

Napisano

> Dla mnie , jeśli wymiana żarówki trwa dłużej niż 30 sekund , to już jest problem . A jeśli wymaga

> to demontażu zderzaka i przednich lamp ( tak wymieniali mi żarówki w serwisie)...to już

> "lekka" przesada.

Żarówkę kierunku robiłem przy skręconych kołach grinser006.gif

Lampy wyjmowałem po zakupie do czyszczenia wewnątrz i wymiany palników ksenonowych ok.gif