Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ponizej tony, powyzej 100KM

Featured Replies

Napisano

> Jakie seryjne auta osobowe spelniaja ten warunek. Rocznik bez znaczenia

caterham prawie każdy.

Napisano
  • Autor

> Zalezy jak doposazony.

> Ale bez problemu lapie sie Golf I GTI Turbo 143KM, lub GTI 1.8 112KM

a turbo bylo fabryczne?

Napisano
  • Autor

> A ja mysle, ze nie

> KTM X-Bow 790kg 240KM

> KTM X-Bow GT 850kg 300KM

> KTM X-Bow MTM 790kg 310KM

> KTM X-Bow R 820kg 300KM

mowa tez o w miare dostepnych samodach a nie rodzynach w malych seriach

Napisano

Saxo vts/Pug 106 rally

Napisano

> mowa tez o w miare dostepnych samodach a nie rodzynach w malych seriach

Civic 1.6 z vteciem z 98'

Napisano

Opel Corsa A/B GSI.

Napisano

> a turbo bylo fabryczne?

Wyglada na to, ze tak, wersja produkowana od 1981r, czyli juz prawie koncowka europejskiego mk1. Z reszta bylo jeszcze kilka innych limitowanych wersji, np: GTI 16S Oettinger z wolnossacym 1.8 16V o podobnej mocy co Turbo.

Napisano

> Civic 1.6 z vteciem z 98'

Kazdy Civic z tamtych lat fabrycznie wazyl ponad tone. Teraz moga byc lzejsze jak troche ruda je zjadla zlosnik.gif

Napisano

> Popatrz jeszcze raz w papiery, wg producenta najlzejsza wersja wazy 1040kg, w rzeczywistosci

> wiecej.

> Z nowszych typowych aut ciezko o takie, ktore ma ponad 100KM i wazy ponizej tony, takie czasy.

moj 1.4 96KM ma wagę 970kg. 1.6 pewnie niewiele więcej. nowe fiesty były lżejsze od mk6

Napisano

> moj 1.4 96KM ma wagę 970kg. 1.6 pewnie niewiele więcej. nowe fiesty były lżejsze od mk6

Wazyles czy podajesz dane z dowodu?? Ostatnia fiesta, ktora katalogowo wazyla ponizej tony byla produkowana 15 lat temu. Nowe fiesty sa niewiele lzejsze od mk6.

Napisano

> Wazyles czy podajesz dane z dowodu?? Ostatnia fiesta, ktora katalogowo wazyla ponizej tony byla

> produkowana 15 lat temu. Nowe fiesty sa niewiele lzejsze od mk6.

Ja wiem, że Ty masz swoje zdanie zwykle oparte na jakichś dziwnych przesłankach - chwalisz fiata itp zlosnik.gif

Ale masa własna to masa własna, z liczbami nie pogadasz.

1.4

1.6

Napisano

> Kazdy Civic z tamtych lat fabrycznie wazyl ponad tone. Teraz moga byc lzejsze jak troche ruda je

> zjadla

Faktycznie

w dowodzie lekko powyżej tony czyli

1050 alien.gifgrinser006.gif

Napisano

> Ja wiem, że Ty masz swoje zdanie zwykle oparte na jakichś dziwnych przesłankach - chwalisz fiata

> itp

Ten tez zaniza masy pojazdow zlosnik.gif.

> Ale masa własna to masa własna, z liczbami nie pogadasz.

> 1.4

> 1.6

Poszukaj na stronach, gdzie badaja pojazdy, a nie przepisuja dane z broszurek reklamowych zlosnik.gif

I ciekawe jakim cudem samochod ze starym silnikiem 1.4 czy 1.6 jest lzejszy od trzycylindrowej wersji 1.0 z turbo hehe.gif

zeperfs

Napisano

Lupo GTI

1.6 125 koni 980 kg

Seat Arosa

1.4 16 101km 945kg

Napisano

te broszurki reklamowe nazywają się dowody rejestracyjne wink.gif jakoś bardziej wierzę im niż internetowi wink.gif

Napisano

> te broszurki reklamowe nazywają się dowody rejestracyjne jakoś bardziej wierzę im niż internetowi

Dlatego podjedz gdzies na wage (zlom, sklad wegla itd) i sobie porownaj teorie z praktyka wink.gif

Napisano

> Dlatego podjedz gdzies na wage (zlom, sklad wegla itd) i sobie porownaj teorie z praktyka

ale to chcesz ważyć auto z 20kg pierdół w bagażniku, pewnie jakąś instalacją LPG itp? nie wiem co znaczy masa własna samochodu, ale pewnie coś w stylu auto z płynami i paliwem, wiec mi to wystarczy.

poza tym moje waży koło 1.7T i mam w nosie to czy 100kg w tą czy tamtą wink.gif na wsi małej nie mieszkam, mostków ulepionych z gałezi nie mam na trasie zlosnik.gif

Napisano

> ale to chcesz ważyć auto z 20kg pierdół w bagażniku, pewnie jakąś instalacją LPG itp?

To od tego co uzyskasz odlicz z 70kg (LPG + pierdoly w bagazniku), a i tak uzyskasz pewnie z 1100kg wink.gif.

Dla przykladu podstawowa wersja Punto II 1.2 8V wazy w teorii niecale ~870kg, a w praktyce jakies 100kg wiecej.

Napisano

> Ignis Sport 1,5

I on ma poniżej 1 tony?

Co najwyżej goła wersja.

Napisano

> I on ma poniżej 1 tony?

> Co najwyżej goła wersja.

Ten do 2003 oczywiście i to z klimą smile.gif