Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Axa czy Benefia ? Fulll Pakiet, co wybrac?

Featured Replies

Napisano

Ktory z tych ubezpieczycieli bedzie godniejszy w przypadku AC ?

Napisano

> Ktory z tych ubezpieczycieli bedzie godniejszy w przypadku AC ?

via mBank?

chyba niestety żaden-ale osobiście nie przerabiałem

ja robię zawsze tak: dzwonię do warśtatu do którego zawsze w przypadku "ał" trafia auto i pytam z kim mają na ten rok umowę

Napisano
  • Autor

nie

Oba ogarnianie przez agenta. W przypadku Benefii pakiet dealerski, ale malo co wiem na jego temat za wyjatkiem:

Wartosc auta 39,900

zastepcze na 3 dni

utrzymanie wartosci auta

Drugi to Axa z takimi warunkami:

Proponowany zakres ubezpieczenia w AXA obejmuje:

OC, AC, Zielona karta, ubezpieczenie od kradzieży

likwidację szkody w warsztacie na oryginalnych częściach, bez udziału własnego.

wartosc pojazdy 45000

Opcje dodatkowe:

- NNW Kierowcy: SU 50.000 pln

- NNW Pasażerów: SU 30.000 pln

- Assisance Midi Polska

- Ubezpieczenie opon

- Samochód zastępczy na 5 dni po wypadku

Napisano

> nie

> Oba ogarnianie przez agenta. W przypadku Benefii pakiet dealerski, ale malo co wiem na jego temat

> za wyjatkiem:

> Wartosc auta 39,900

> zastepcze na 3 dni

> utrzymanie wartosci auta

> Drugi to Axa z takimi warunkami:

> Proponowany zakres ubezpieczenia w AXA obejmuje:

> OC, AC, Zielona karta, ubezpieczenie od kradzieży

> likwidację szkody w warsztacie na oryginalnych częściach, bez udziału własnego.

> wartosc pojazdy 45000

> Opcje dodatkowe:

> - NNW Kierowcy: SU 50.000 pln

> - NNW Pasażerów: SU 30.000 pln

> - Assisance Midi Polska

> - Ubezpieczenie opon

> - Samochód zastępczy na 5 dni po wypadku

Przy takich warunkach skłaniałbym się do AXA

Napisano

Jak najdalej od Axy, radzę tongue.gif

Napisano
  • Autor

zwazywszy ze roznica w cenie rowniez na korzysc AXA, zastanawia mnie jeszcze przedluzenie pakietu dealerskiego, ale to najdrozsza z rozwazanych opcji, a wcale nie wiem czy najlepsza...

Napisano

> Jak najdalej od Axy, radzę

Nie wiem jakie masz doświadczenia, ale w obecnych czasach niestety nie ma ubezpieczycieli idealnych, trzeba wybierać na zasadzie mniejszego zła.

Napisano

> łooo, czemu ?

Ja wiem, ze ta firma ma zazwyczaj najtansze ubezpeiczenie, ale zastanow sie czemu ... . Mam negatywne doswiadczenia podczas likwidowania szkody. Ta firma ewidentnie naciaga klientow i liczy ze jej sie odpusci. Nawet jak ustali sie zaplate to potrafi pol roku przeciagnac termin platnosci tongue.gif, a w razie czego mozesz sobei na infoliniie zadzwonic.

Poczytaj w sieci, to najgorsza firma sposrod TU. OC ok, ale Ac czy pakietu nigdy w tej firmie nie kupie i odraczam innym.

Napisano

> Nie wiem jakie masz doświadczenia, ale w obecnych czasach niestety nie ma ubezpieczycieli

> idealnych, trzeba wybierać na zasadzie mniejszego zła.

dokladie, dlatego takich naciagaczy lepiej omijac ok.gif

podczas swojej batalii z nimi naczytalem sie sporo na ich temat. Ja wiem ze prawie wszystkie TU potrafia robic problemy, ale Axa jest w tym niedoscigniona. Likwidowalem szkody w innych TU i nigdy nie bylo najmniejszego problemu.

Napisano

Rękami i nogami broń się przed AXA lub przygotuj się merytorycznie, według litery prawa, do korespondencji z nimi.

Napisano

Polecam zajrzeć na stronę Silesia Ubezpieczenia i z nimi porozmawiać. Ja mam u nich ubezpieczenie i naprawdę mają dobre warunki.

Napisano

> dokladie, dlatego takich naciagaczy lepiej omijac

> podczas swojej batalii z nimi naczytalem sie sporo na ich temat. Ja wiem ze prawie wszystkie TU

> potrafia robic problemy, ale Axa jest w tym niedoscigniona. Likwidowalem szkody w innych TU i

> nigdy nie bylo najmniejszego problemu.

Robiłeś naprawę z polisy TU Generali?

Napisano

> Robiłeś naprawę z polisy TU Generali?

Nie

Napisano

> Nie

"Polecam"

Napisano

1,5 roku temu miałem złe przejścia z Benefią przy likwidacji szkody z AC. Wycena rzeczoznawcy z Benefii śmiesznie niska, wycenili na 20% rzeczywistego kosztu naprawy. Oddałem samochód do ASO na naprawę bezgotówkową. Zakres Benefia zaakceptowała, ale po wykonaniu usługi odrzuciła fakturę ASO, ponieważ podważyła stawki tego ASO. Sprawa skończyła się w sądzie, oczywiście korzystnie dla mnie.

Jak na razie najbardziej bezproblemowa przy naprawie z AC okazała się Hestia.

Napisano

Trzy lata temu kradzież wyposażenia auta. AC było wykupione w AXA. Sprawa skończyła się u Rzecznika Ubezpieczonych i skargą w Komisji Nadzory Finansowego. Po wielkich bojach wypłacili w końcu kasę przestrzegając wszystkich maksymalnych terminów wraz z ustawowymi odsetkami. Kolejna kradzież wyposażenia auta i AC w Liberty. Naprawa po 11 dniach od zgłoszenia szkody.

Według dwóch różnych ASO bez problemu wypłacają za szkody: PZU, Hestia, Alianz, Liberty reszta dno. AXA wyróżnia się szczególnie - nie płacą z założenia w ogóle lub po interwencjach prawnych.

Tak więc z tanimi ubezpieczeniami trzeba uważać, zwłaszcza przy AC. Lepiej dopłacić 200-300 stówki i ubezpieczyć w polecanej firmie. palacz.gif

Napisano

> "Polecam"

tez klamia, nie wyplacaja odszkodowania mimo ich przyznania czy tylko zanizaja wyceny ?

Napisano

> tez klamia, nie wyplacaja odszkodowania mimo ich przyznania czy tylko zanizaja wyceny ?

26.11.'14 miałem wypadek. Pani wjechała w motocykl, którym jechałem. TU Generali uznało szkodę i wyceniło na ok. 1,5 kzł. Od razu zaznaczyłem, że motocykl będzie wstawiony do ASO na naprawę bezgotówkową. Serwis wycenił naprawę na ok. 5,6 kzł. TU Generali zaakceptowało kosztorys na ok. 4,6 kzł odrzucając polerkę przedniego błotnika ( kilka rys ), wymianę dźwigni zmiany biegów ( zgięła się ) oraz koszt transportu motocykla z mojego garażu do ASO. W tej chwili prawnik pisze pismo przedsądowe. Jak dalej będą zaparci, to składam pozew do sądu. Niby prosta sprawa, bezgotówkowa naprawa, a tu mijają już dwa m-ce i motocykl nie jest naprawiony no.gif.