Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Klepać, czy wymieniać błotnik ?

Featured Replies

Napisano

Mam problem:

IMG_2646.jpg

IMG_2647.jpg

Drzwi idą do wymiany. Błotnik - lepiej klepać, czy wyciąć poszycie ze zdrowego auta i wstawić ? Samochód dla siebie, bez planów na jego sprzedaż kiedykolwiek.

Napisano

Nic nie klepac mialem podobnie. Wstawiac nowy po 4 latach nie ma sladu nic sie nie dzieje. Tylko dobry warsztat wybierz.

Napisano

to jest chyba błotnik tylny? moim zdaniem to ten błotnik niema jakiś załamań ostrych blachy i dało by rade go wyciągnąć

jak syn się nie zmieścił w bramę to ja w swoim aucie wyciągnąłem takie wgniecenie przyssawkami zlosnik.gif nie jest idealnie ale 100 razy lepiej jak mi go syn przyprowadził, a tak swoja drogą zapytam szanowne grono co myślicie o pomyśle wyciągnięcia takiego wgniecenia za pomocą mocnego magnesu neodymowego? magnes owinąć w kawałem materiału co by można było za co szarpnąć odciągając od błotnika?

Napisano

tu dostał narożnik- to nie taka prosta sprawa. W mojej ocenie prostowałbym a nie wycinał.

Napisano

> Mam problem:

> Błotnik - lepiej klepać, czy wyciąć poszycie ze zdrowego auta i wstawić ?

Ja bym wyciągał.

Napisano

> Ja bym wyciągał.

Na pewno da się wyciągnąć, pytanie tylko czy nie mniej babrania byłoby z przeszczepem smile.gif

Napisano

> Na pewno da się wyciągnąć, pytanie tylko czy nie mniej babrania byłoby z przeszczepem

Może i mniej. Ale spawanie przyczyni się do większej podatności na korozję. Jeśli więc da się uniknąć przegrzania blachy, to warto tak zrobić.

Napisano

> tylko czy nie mniej babrania byłoby z przeszczepem

Czy ja wiem... hmm.gif tam by trzeba i fragment słupka przeszczepić. Mimo wszystko ja bym wolał troszkę szpachli, niż spawy + szpachla.

Napisano

> Mam problem:

> Drzwi idą do wymiany. Błotnik - lepiej klepać, czy wyciąć poszycie ze zdrowego auta i wstawić ?

> Samochód dla siebie, bez planów na jego sprzedaż kiedykolwiek.

podobne uszkodzenia miałem kiedyś też w hb. Oddałem do warsztatu blacharskiego ale takiego gdzie urzędował ojciec z synem. Tak ładnie wyciągnęli błotnik, że jak oddawałem do lakiernika to pytał się o adres gdzie tacy mistrzowie w fachu urzędują. Szpachel dopiero lakiernik kładł. Imo dobrego blacharza szukaj ok.gif Za wyciągniecie zapłaciłem chyba ze 2 stówki + lakiernik 3 stówy.

Napisano

> Błotnik - lepiej klepać, czy wyciąć poszycie ze zdrowego auta i wstawić ?

U mnie w 2008 r. znajomy blacharz/lakiernik robił coś takiego. Bez wycinania, czysta rzeźba zlosnik.gif Na zdjęciu tego nie widać, ale błotnik jest wgięty +/- do połowy opony.

W 2013 r., jak sprzedawałem samochód, śladu po naprawie nie było (to co widać na wew. rancie nadkola to brud).

P1060020.jpg

Napisano

> Mam problem:

> Drzwi idą do wymiany. Błotnik - lepiej klepać, czy wyciąć poszycie ze zdrowego auta i wstawić ?

wyciągać, poszukać w okolicy firmy w stylu Trotek.pl i niech ogarniają temat ok.gif

Napisano

> Mam problem:

Klepać/wyciągać ok.gif Jeśli tego nie będzie robić kowal w szopie tylko ogarnięty blacharz/lakiernik to ruda nie wyjdzie przez wiele lat.

Napisano

Prostować. Jak by ktoś chciał ciąc i wymieniać spuść na drzewo.