Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Takie mam pytanie i nie wiem czy sie nie wygłupię bo raz chciałem od kolegi kupić skuter a nie motocykl więc nie wiem czy tu moge pytać zlosnik.gif, dwa nosze ja Ci okulary ,kolega dał mi się przejechac na tym cudzie i wszystko ok ale pod kask ni jak nie szło założyć moich patrzałek frown.gif .Szkieł nie noszę... da się jakoś zaradzic takiemu problemowi ??

Jak Państwo jeśli nosicie okulary radzicie sobie z tym tematem?

Napisano

> Takie mam pytanie i nie wiem czy sie nie wygłupię bo raz chciałem od kolegi kupić skuter a nie

> motocykl więc nie wiem czy tu moge pytać , dwa nosze ja Ci okulary ,kolega dał mi się

> przejechac na tym cudzie i wszystko ok ale pod kask ni jak nie szło założyć moich patrzałek

> .Szkieł nie noszę... da się jakoś zaradzic takiemu problemowi ??

> Jak Państwo jeśli nosicie okulary radzicie sobie z tym tematem?

dobrac kask pod ktory da sie pingle zalozyc

Napisano
  • Autor

> dobrac kask pod ktory da sie pingle zalozyc

Znaczy jest to wykonalne ???

dzięki ok.gif

Napisano

> Znaczy jest to wykonalne ???

> dzięki

są kaski z wewnetrznym wyprofilowaniem na binokle wink.gif

Napisano

> Znaczy jest to wykonalne ???

> dzięki

jest, choć np przy moich oprawkach było trudne

[EDIT]

zapomniałem dodać że nie mam kasku integralnego, ale integralny też powinno dać radę dobrać

Napisano

Okularów generalnie nie noszę na stałe, ale używam do jazdy wieczorem i w nocy. Oczywiście nie zakładam kasku z okularami na nosie zlosnik.gif tylko najpierw kask a potem okulary i nie mam z tym problemu. Co prawda mam kask szczękowy, więc chyba jest łatwiej ale w intergalu też powinno dać radę wink.gif

Napisano
  • Autor

> Okularów generalnie nie noszę na stałe, ale używam do jazdy wieczorem i w nocy. Oczywiście nie

> zakładam kasku z okularami na nosie tylko najpierw kask a potem okulary i nie mam z tym

> problemu. Co prawda mam kask szczękowy, więc chyba jest łatwiej ale w intergalu też powinno

> dać radę

Oczywiście próbowałem załozyc okulary mając juz kask na głowie ok.gif Widać nie był przystosowany do mojej głowy wink.gif

Dzięki za podpowiedzi oznacza to że jednak da sie jeździć więc jest sens zakupienia skutera .

Napisano

> Takie mam pytanie i nie wiem czy sie nie wygłupię bo raz chciałem od kolegi kupić skuter a nie

> motocykl więc nie wiem czy tu moge pytać , dwa nosze ja Ci okulary ,kolega dał mi się

> przejechac na tym cudzie i wszystko ok ale pod kask ni jak nie szło założyć moich patrzałek

normalnie, najpierw zdejmuje okulary, potem zakladam integrala, a potem wciskam okulary przy okazji prostujac przyklapniete uszy grinser006.gif

a troche powazniej - kupujac kask wybierasz taki pod ktory da sie wlozyc okulary, a w szczegolnosci sa 'dedykowane' modele ktore maja lekkie wyprofilowanie w miejscu gdzie ida nauszniki i wtedy praktycznie rzecz biorac z okularami nie ma zadnego problemu wink.gif

Napisano

Niektóre modele garnków mają ficzery supportujące noszenie pingli, tylko co z tego jak większość, z którymi ja miałem do czynienia, umożliwiało zakładanie/ściąganie pingli z taką samą jak nie gorszą łatwością od garnków, w których takich specjalnych funkcji nie było grinser006.gif

Najlepsza rada - idź i mierz.

Mi pasował QWEST i S1PRO, które oficjalnie nie są pod binokle.

Napisano

Ja noszę okulary do jazdy samochodem/motocyklem/czytania i przy kasku otwartym nie ma z nimi problemu 20.GIFok.gif

Napisano

Mam dosyć szerokie oprawki okularów i nie mam problemu, posiadam kask HJC IS-17 a ten ma jakby gotowe miejsce na wsunięcie okularów i założenie ich nie sprawia żadnego problemu. Na pewno są też inne kaski z takim udogodnieniem, w końcu nas okularników jest sporo 20.GIFsmile.gif

Napisano

Ja jeździłem bez okularów, tyle że jestem dalekowidzem. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja jeździłem bez okularów, tyle że jestem dalekowidzem.

Ja bez okularów słabo sie czuje w ruchu miejskim mimo że mam małą wadę.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi poprostu jestem zielony w temacie a pomyslałem o jeżdzie na dwóch kołach z powodu korków jakie teraz panują.

Najważniejsze że się da dobrac kask ok.gif