Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Mini cooper vs swift

Featured Replies

Napisano

Co lepsze pod wzgledem technicznym, cooper z ok 2008r czy swift ok 2012r? Silniki jedynie benzynowe. Pomijamy chwilowo to, że cooper starszy, bo jak wiadomo nowszy może być w gorszym stanie technicznym niż ten starszy samochód, chodzi bardziej o typowe bolączki. Auto dla kobity wokół komina.

Napisano

dla kobiety weź SWIFT'a ok.gif

silnik benzynowy bardzo żwawy i fajnie się tym jeździ ok.gif

tutaj chyba młodszy = lepszy smile.gif

Napisano

> Co lepsze pod wzgledem technicznym, cooper z ok 2008r czy swift ok 2012r? Silniki jedynie

> benzynowe. Pomijamy chwilowo to, że cooper starszy, bo jak wiadomo nowszy może być w gorszym

> stanie technicznym niż ten starszy samochód, chodzi bardziej o typowe bolączki. Auto dla

> kobity wokół komina.

Brałbym Coopera. Swift nie jedzie jak go nie kręcisz do końca.

Napisano

4 lata roznicy... Nie zastanawialbym sie nad cooperem praktycznie 7 letnie auto, brac mlodszego. Jak nowki to bez zastanowienia cooper.

Napisano

Kiedyś już pisałem cooper nie nadaje się do jazdy smile.gif

Jest bardzo twardy . ( to jest jego największa bolączka )

Napisano

> Auto dla

> kobity wokół komina.

A co się kobicie podoba?

Wsadź ją do jednego i do drugiego samochodu i niech się przejedzie.

A potem się martw, czy dasz radę utrzymać to, co wybrała.

Pozdro

B

Napisano

i swift nie jest gejowski - ale tutaj i tak ma nim jeździć kobieta... ale jakbyś przypadkowo Ty jechał zatankować to już robi różnicę rotfl.gif

Napisano

> Co lepsze pod wzgledem technicznym,

hmm.gif

> Auto dla

> kobity wokół komina.

zdecydowanie swift

Napisano

Mini jeździ nieporównywalnie lepiej, ale w tym przypadku Mini jest bez sensu - SWIFT jest dużo młodszy i to bardzo trwały samochód. Mini stare, a na dokładkę serwis i części do niego są drogie.

Napisano

> Mini jeździ nieporównywalnie lepiej, ale w tym przypadku Mini jest bez sensu - SWIFT jest dużo

> młodszy i to bardzo trwały samochód. Mini stare, a na dokładkę serwis i części do niego są

> drogie.

szczególnie trwala w suzuki jest blacha zlosnik.gif

Napisano

> szczególnie trwala w suzuki jest blacha

W nowym modelu to nie problem.

Napisano
  • Autor

Samochód dla matki, problem w tym, że bardziej podoba jej się cooper a swift to taki jakiś niezrozumiały głos rozsądku zlosnik.gif Tylko czy bać się awarii, jeśli ostatnim samochodem, corsą B przez 14 lat zrobiła 90tys, km? zlosnik.gif Ja brałbym coopera, tylko, że ja kupuję a później ew się martwię zlosnik.gif

Napisano

Swift, o ile materiały ekslploatacyjne mogą być w podobnych cenach to części już niekoniecznie a w 7 letnim autku mogą się sypać pewne rzeczy.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Kiedyś już pisałem cooper nie nadaje się do jazdy

> Jest bardzo twardy . ( to jest jego największa bolączka )

+1

porównaj jeszcze ceny części obu i weź pod uwagę, że pewnie w starszym wszybciej cos Ci się wysypie...

Napisano

> Samochód dla matki, problem w tym, że bardziej podoba jej się cooper a swift

to niech sie przejedzie oboma

wybierze swifta grinser006.gif

Napisano

Jeżdzę takim swiftem 2 lata (kupiony nowy) i jest to świetne auto.

Mało pali, dla dwóch osób wygodny, silnik ładnie się kręci ale demonem szybkości nie jest.

Auto technicznie proste a przez to niezawodne, wyposażenie w średniaku wystacza (kontrola trakcji, 7 poduszek, klima, centralny i elektryczne szyby). Auto dość ciężkie jak na taki mały silnik i gabaryty, ale prowadzi się dobrze. Wady to mały bagażnik i mało miejsca na tylnej kanapie, a największą wadą jest dość wcześnie kończąca się przednia szyba co dla wysokich osób na początku bardzo przeszkadza na skrzyżowaniach gdzie nie ma dolnych sygnalizatorów i zbyt blisko się podjedzie.

Jak chcesz to mogę na Twoje pytania odpowiedzieć na pw.

Napisano

> W nowym modelu to nie problem.

Jak dla kogo hehe.gif - w dwuletnich egzemplarzach rdza w różnych zakamarkach nie dziwi ani trochę.

Napisano

> Jak dla kogo - w dwuletnich egzemplarzach rdza w różnych zakamarkach nie dziwi ani trochę.

Gdzie? Poka foty.

Napisano

> Gdzie? Poka foty.

Rdzewieje tam, gdzie każde Suzuki i tak samo jak każde Suzuki - w zasadzie nierdzewiejące Suzuki to oksymoron (oczywiście poza tymi autokącikowymi, bo na AK wszyscy mają cudowne i wyjątkowe egzemplarze, w których nie występują standardowe nawet mankamenty grinser006.gif).

Fotka z wczoraj zrobiona przeze mnie przy okazji zmainy kół - kolory są dziwne, bo zdjęcie robione komórką i doświetlane wbudowaną diodą, nie miałem pod ręką aparatu. Samochód to Suzuki SX4 "classic" 2013 w kolorze Galactic Grey, kolega upierał się, że jego Suzuki na pewno nie jest zardzewiałe, wystarczyło skrobnąć śrubokrętem po zgrzewie przy tylnych kołach i voila:

5edfac3152225350.jpg

Bez skrobania był tylko lekki żółtawy nalot - w przypadku ciemnego lakieru jest to trudniejsze do zauważenia, aczkolwiek w 2-3 letnim Suzuki (kaźdym) tego rodzaju kwiatki to standard. Widziałem już nawet rdzewiejącego S-crossa (w ASO) i jestem w 100% pewien, że nowa Vitara będzie rdzewieć tak samo - z marek dostępnych w PL są to auta najgorzej zabezpieczone przed korozją sick.gif i producent w tym względzie jest niestety dość konsekwentny.

• 1 miesiąc później...
Napisano
  • Autor

Z tydzień temu kupione mini, 1.6 z 2007 z wypasem zlosnik.gif Pojeździłem trochę wczoraj z racji sprzedaży kAłdi. Gdybym był fryzjerem szukałbym dla siebie takiego samego gokarta zlosnik.gif

Napisano

> jako użytkownika przez rok czasu nowego swifta ( co prawda słuzbowego ) to jednak jest to problem

gdzie szukac bo chyba za słabo szukałem...

Napisano

> gdzie szukac bo chyba za słabo szukałem...

U mnie tez nie widac. Moze pod nadkole trzeba zajrzec?