Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to fajnie jest miec sprawne auto...

Featured Replies

Napisano

Oswiadczam niniejszym ze zwalczylem temat czujnika kopiowiowania turbo...

Napisano

a jakieś konkrety?

Napisano
  • Autor

tak, w przypadku 2.0 Hdi 136km objawia sie to brakiem mocy ponize 2krpm, szarpaniem przy przyspieszaniu w granicach 2.5krpm, sporadycznym checkiem ktory nie wplywa na dynamike, natomiast powoduje chociazby to ze w takim momencie fap nie dostaje regeneracji, w skrajnym przypadku, gdy czujnik jest totalnie uszkodzony brakiem doladowania... przeszedlem przez wszystkie objawy...

Z racji niecheci do zakupu czujnika firmy Mellet musialem kombinowac, na rynku nie ma nic innego nowego. Z racji tego ze czujniki te sa awaryjne, dopiero drugi czujnik okazal sie sprawny elektrycznie, ale mial uszkodzona kostke, troche kombinacji i kostka czujnika zostala naprawiona, a auto odzyskalo wigor :D

Napisano

no i super :jem:

Napisano

Zupełnie bezsensowny czujnik, który w każdym innym aucie jest niepotrzebny a żabojady chyba tylko dla wyciągnięcia dodatkowej kasy dołożyli go do mechanizmu sterowania turbo.

Napisano

tak, w przypadku 2.0 Hdi 136km objawia sie to brakiem mocy ponize 2krpm, szarpaniem przy przyspieszaniu w granicach 2.5krpm, sporadycznym checkiem ktory nie wplywa na dynamike, natomiast powoduje chociazby to ze w takim momencie fap nie dostaje regeneracji, w skrajnym przypadku, gdy czujnik jest totalnie uszkodzony brakiem doladowania... przeszedlem przez wszystkie objawy...

Z racji niecheci do zakupu czujnika firmy Mellet musialem kombinowac, na rynku nie ma nic innego nowego. Z racji tego ze czujniki te sa awaryjne, dopiero drugi czujnik okazal sie sprawny elektrycznie, ale mial uszkodzona kostke, troche kombinacji i kostka czujnika zostala naprawiona, a auto odzyskalo wigor :D

i co, obylo sie bez kalibracji? :)

Napisano
  • Autor

oczywiscie ze sprawdzenie bylo, korekty nie wprowadzalismy gdyz czujnik i tak jeszcze raz do wyjecia idzie, wtedy zrobicmy kalibracje :D

Napisano

no. fajnie :) byle do kolejnej awarii... ;)

Napisano
  • Autor

bo nie bede mily zaraz :P awarii wiecej nie przewidujemy :D

Napisano
  • Autor

auto nie ma nic do powiedzenia :D

Napisano

auto nie ma nic do powiedzenia :D

kto w tym zwiazku nie ma nic do powiedzenia to sie jeszcze okaże :-D

Napisano
  • Autor

Heh, w sumie mam takie wsparcie ze jakos strasznie sie nie boje :P

Napisano
  • Autor

Wiesz, prawda jest taka ze odkad jezdze francowatymi to mam bardzo duze grono przyjaciol :D i wiem z czym do kogo pojechac, naogol udaje sie wygrzebac popsuta czesc gdzies z czelusci warsztatu :)

Napisano

Ja odkąd mam francuza, to mam dwóch nowych przyjaciół - Ciebie i mechanika ;]

Już zbieram kasę na następne wydatki ;]

Napisano

jak kiedyś Nokia....

"Citroen/Peugeot - connecting people"