Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ciepło dziś było ale wiało

Featured Replies

Napisano

Ło jak wiało walka z wiatrakami dziś była  ;l

Napisano

Zastanawiam się, jak kumpel dzisiaj z wawy do Ełku jechał.

Yamaha XTX, opony - kostka. Dość wysoko środek ciężkości.

A tam na 8 od Radzymina do Wyszkowa takie boczne wiatry dują, że mojego trampiego załadowanego

konkretnie + ja przestawia na sąsiedni pas.

Napisano

Właśnie rozmawiałem z "Synusiem". Pod Ostrowią Maz, na 2 pasmówce,

wyprzedzał go TIR. Michał wolno jechał, bo rzucało nim na wszystkie strony.

Kask szczękowy LS2 + za słabo ściągnięty pasek pod brodą i podmuch wiatru

po prostu "zdjął" mu z głowy  8]

Napisano

Ja dziś na czerwonym świetle na skrzyżowaniu w centrum miasta trzymałem czarnulę rękami i nogami bo mi ją chciało przewrócić 8]

A co dopiero na dwupasmówce poza miastem  8]

Napisano

Od Grajewa do Ełku ciął już offem. Ustawił w nawigacji trasę pieszą i ognia.

Stanowczo bezpieczniej niż na szosie.

Napisano

Ale mimo wszystko warto było ;]

W kontrze do wątków typu Motocyklowa Pogoń za Lisem lub też za Wiosną - to była Motocyklowa Ucieczka przed Zimą... :phi:;]

Napisano
  • Autor

W kontrze do wątków typu Motocyklowa Pogoń za Lisem lub też za Wiosną - to była Motocyklowa Ucieczka przed Zimą... :phi:;]

No powiem że powyżej 130 km/h była ogromna walka

Napisano

Spoko, jeszcze się pojeździ ;) Mam w planach zabranie @Ryjka na piaskownicę do Czerska  ;]

Jak będzie chłodniej, to się chłopak rozgrzeje walcząc o jechanie na kołach a nie na dupie  ;)

Napisano

dzisiaj jakoś się nie pozbierałem ale pamiętam jak któregoś dnia wiało to na moście prosto w niezłym przechyle jechałem :hehe:

Napisano

Dzisiaj pierwszy raz po chorobie ruszyłem w plener. Wprawdzie miałem tylko poniżej godziny, ale w tę pogodę (słonecznie, prawie bezwietrznie, sucho i ok. 20 stopni Celsjusza) - nawet 5 minut by mnie ucieszyło. Na ulicach (i okolicznych autostradach) sporo motocyklistów. Coraz więcej na naked'ach i innych street'ach.

Pamiętam, że rok temu ostatni raz jeździłem 26 grudnia. Ciekawe, czy El Nino pozwoli na jazdę np. w styczniu 

Napisano
  • Autor

Dziś jak chuchałem w kasku to para buchała hi hi hi  

Napisano

No właśnie kurna zapomniałem wczoraj szkieł kontaktowych kupić i mi okulary parowały. I co mi po pinlocku jak zaparują okulary :hehe:

Napisano

mam, ale jak się stoi to on nic nie daje, a jednak w mieście czasem się staje ;]

Napisano

Lipa. Też noszę okulary, szkieł nie chcę, myślałem, że deflektor załatwi temat, no i piękna koncepcja poszła w 3,14zdu :(

Napisano

Do jazdy w tych warunkach imo potrzebny jest tez kask z mozliwoscia blokady szyby w pozycji rozszczelnionej, bo mimo otwartej wentylacji na szybe momentami musiałem uchylac minimalnie szybe, a u mnie nie ma blokady i zaraz sie zamykała :bzik:

Napisano
  • Autor

:)  :yay:  

Napisano
  • Autor

:)  :yay:  

-5 ;)

Napisano

dzisiaj mi było pierwszy raz zimno w głowę, muszę wziąć przykład z żony i poszukać ciepłej kominiarki ;]

Napisano

dzisiaj mi było pierwszy raz zimno w głowę, muszę wziąć przykład z żony i poszukać ciepłej kominiarki ;]

W głowę jest ok, mi jest jedynie zimno w ręce niezależnie jak cieple założę rękawiczki :(

Napisano
  • Autor

Niestety ręce bez handbarow marzna nawet przy podgrzewanych manetkach

Napisano

Ja niestety wymieniłem 5 par rękawic szukając najcieplejszych, później założyłem podgrzewane manetki a na koniec handbary i nadal nie jest idealnie, ale teraz jestem w stanie w tych warunkach nie zmarznąć jadąc pół godziny.

Różnica jaką osiągnąłem to zamiast mieć zgrabiałe ręce mam lekko chłodne a to już coś :)

Napisano
  • Autor

Ja niestety wymieniłem 5 par rękawic szukając najcieplejszych, później założyłem podgrzewane manetki a na koniec handbary i nadal nie jest idealnie, ale teraz jestem w stanie w tych warunkach nie zmarznąć jadąc pół godziny.

Różnica jaką osiągnąłem to zamiast mieć zgrabiałe ręce mam lekko chłodne a to już coś :)

U panie to już bardzo dużo :)

Napisano

Ja odstawiłem już skuter do garażu dwa dni temu i przesiadłem się na tramwaj. Muszę 1h teraz wcześniej wstawać do pracy ale wolę to ponieważ mam często na 4tą rano i jazda o tej porze przy temp  -3  powodowała że zaczęły mnie pobolwać kolana i gardło mimo że mam osłony na dłonie, nogi, klatkę (szyba), ciepłe warstwy ubrań, kominiarka polarowa, buty treki.

żegnaj mój skuterku :beksa:

do marca ;]  ;]

Napisano
  • Autor

Śnieg w mordę spadł :ogien:

Napisano

Był śnieg ale juz sobie poszedł. Narazie czekam aż przestanie padać deszcz i wiać halny.

Napisano

ja dzisiaj odpuściłem :blush:

Napisano

post-189143-0-43027900-1449049722_thumb.jpg

Wczoraj sie udało coś polatać :-)

Blisko 3 stopnie na plusie i po godzinie trochę zaczęło być zimno w końcówki kończyn.

Napisano
  • Autor

No daje się śmigać chociaż asfalt taki mokro brudny :ogien:  ;]

Napisano

miejscami jest pasqdnie ślisko :oslabiony:

Napisano

Może w niedzielę uda mi się przewietrzyć sprzęt, ale ponieważ drogi są strasznie brudne, to będzie to raczej cruising.

Ostatni czas to były jedynie rozruchy w garażu podziemnym.

Napisano

Wczoraj pierwszy raz zdaje się od miesiąca wybrałem się moto do pracy. Jako że wciąż jestem początkujący, to wszelkie ronda czy zakręty przejeżdżałem "kwadratowo" ;)

Zaskoczyła mnie ta maź na ulicach. Nie to, że jakiś poślizg, czy coś, ale jadąc za samochodami po prostu co jakis czas traciłem widoczność przez szybkę kasku. Rękawice niestety mam bez "wycieraczki", na szczęście tekstylna ich część nieco przecierała częściowo rozmazując.

Jak sobie z tym radzicie? Po prostu rękawicą przecieracie?

Napisano

zależy od ilości i gęstości mazi, czasem lepiej nie ruszać...

Napisano
  • Autor

zależy od ilości i gęstości mazi, czasem lepiej nie ruszać...

Ano czasem lepiej nie ruszać :)

Napisano

myśmy własnie wrócili z MotoMikołajek ;]

Napisano

u nas moto 5tego w tym roku, nie pytaj mnie ;]

Napisano

Dziś bezwietrznie i naprawdę cieplutko. Pokręciłem się z kumplem 2 godzinki :) Mimo pogody tylko jednego 2oo spotkaliśmy na jakimś enduraku koło Góraszki. Na tym chyba zakończyłem sezon :( Byle do wiosny.

male2.jpg

male1.jpg

Napisano

A na krakowskim Rynku kilkaset Mikołajów na moto :phi:  :ok:  

No filmik z parady nakręciłem, kilkadziesiąt fotek też zrobione.

Nawet widzę się na zdjęciu na profilu FB grupy Krakowskiej  :mikolaj:

Podobno było nas 800 maszyn

Napisano

No filmik z parady nakręciłem, kilkadziesiąt fotek też zrobione.

Nawet widzę się na zdjęciu na profilu FB grupy Krakowskiej  :mikolaj:

Podobno było nas 800 maszyn

Ja się znalazłem na 3 filmikach ;]

Sporo nas było. Ja byłem w grupie, która wjeżdżała już Szewską, niedługo po mnie zamknęli również ten wjazd, bo tłok był niemiłosierny.