Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chrysler Voyager 2013-2015 ktoś ma?

Featured Replies

Napisano

I może podzielić się wrażeniami z eksploatacji?

-Generalnie chodzi o silnik 3,6 to jest zwykła V6 czy coś w rodzaju HEMI, które nie zawsze pracuje na wszystkie garki? Różni sprzedawcy piszą różnie, jeżeli jest HEMI to jak je odróżnić?

- Zawieszenie samopoziomujące- brać czy się bać?

- Jakość tapicerki- interesuje mnie czarna skóra, jak z trwałością? zapewne to coś jest ekoskórą...

- może ktoś się o LPG wypowie? jeżeli w cyklu mieszanym wyjdzie <12l/100 to chyba zostanie noPb.

- jakość audio na pokładzie?

te egzemplarze ,mnie interesują:

http://allegro.pl/chrysler-wersja-s-2xdvd-navi-faktura23-2014-i5920312147.html

http://allegro.pl/chrysler-town-country-2014r-2xdvd-i5928325886.html

http://olx.pl/oferta/chrysler-town-amp-country-dodge-grand-caravan-30th-anniversary-f-ra-vat-23-wersja-limitowana-CID5-IDdg5bN.html#ec39be6630

ten jutro mam zamiar obejżeć

http://olx.pl/oferta/chrysler-town-amp-country-3-6-v6-ben-287-km-7-os-pelna-opcja-idealny-CID5-IDbgOgP.html#ec39be6630

Ewentualnie inna opcja dla 7 osób, koniecznie z odsuwanymi drzwiami z tyłu, sterowaniem z pilota, silnik noPb z automatem min 250KM. Rocznik 2013-2015 w cenie ok 80kpln netto na najblizsze 3-4 lata i przebieg 50kkm rocznie.

Napisano

Nie było sześciocylindrowego Hemi. Był i jest Pentastar, był tez EGH (antyk z rozrządem w kadłubie)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

-Generalnie chodzi o silnik 3,6 to jest zwykła V6 czy coś w rodzaju HEMI, które nie zawsze pracuje na wszystkie garki? Różni sprzedawcy piszą różnie, jeżeli jest HEMI to jak je odróżnić?

- Jakość tapicerki- interesuje mnie czarna skóra, jak z trwałością? zapewne to coś jest ekoskórą...

- może ktoś się o LPG wypowie? jeżeli w cyklu mieszanym wyjdzie <12l/100 to chyba zostanie noPb.

http://olx.pl/oferta/chrysler-town-amp-country-dodge-grand-caravan-30th-anniversary-f-ra-vat-23-wersja-limitowana-CID5-IDdg5bN.html#ec39be6630

http://olx.pl/oferta/chrysler-town-amp-country-3-6-v6-ben-287-km-7-os-pelna-opcja-idealny-CID5-IDbgOgP.html#ec39be6630

Ewentualnie inna opcja dla 7 osób, koniecznie z odsuwanymi drzwiami z tyłu, sterowaniem z pilota, silnik noPb z automatem min 250KM. Rocznik 2013-2015 w cenie ok 80kpln netto na najblizsze 3-4 lata i przebieg 50kkm rocznie.

Jest jeszcze honda odyssey i toyota sienna. Hondę mam i polecam, bezawaryjna i dobrze się gazuje.

Napisano

Jest jeszcze honda odyssey i toyota sienna. Hondę mam i polecam, bezawaryjna i dobrze się gazuje.

Znajomy ma Odyssey i klnie ją w najlepsze - od opon PAX (Honda mu jakieś grosze dała w ramach class action lawsuit), poprzez rozpadające się ze starości plastiki a skończywszy na różnych uporczywych awariach elektrycznych. Tyle że ta jego Honda ma juz kilkanaście lat. 

Napisano

Znajomy ma Odyssey i klnie ją w najlepsze - od opon PAX (Honda mu jakieś grosze dała w ramach class action lawsuit), poprzez rozpadające się ze starości plastiki a skończywszy na różnych uporczywych awariach elektrycznych. Tyle że ta jego Honda ma juz kilkanaście lat. 

Ja mam praktycznie od nowości, przejechałem 90kmi i jest ok.

Napisano

Ja mam praktycznie od nowości, przejechałem 90kmi i jest ok.

Trzecia czy czwarta generacja? Te czwartej generacji podobno są znacznie lepsze. 

Napisano

Trzecia czy czwarta generacja? Te czwartej generacji podobno są znacznie lepsze. 

Z 2008 chyba trzecia.

Napisano

Z 2008 chyba trzecia.

To w takim razie masz sporo szczęścia bo trzecia generacja uważana jest za wyjątkowo zawodną. Sypie się wszystko + powłoka antykorozyjna jest kiepska. 

Napisano
  • Autor

To w takim razie masz sporo szczęścia bo trzecia generacja uważana jest za wyjątkowo zawodną. Sypie się wszystko + powłoka antykorozyjna jest kiepska. 

To jak jest w końcu z tym silnikiem? Odłącza tam jakieś cylindry czy cały czas jest w pracy 6? Chyba na średnie spalanie 12l nie mam co liczyć i rozważam jednak LPG.

Doczytałem że od 2012 roku poprawili głowice, które w stanach podobno wymieniane były na nowe w ramach gwarancji, poza tym chyba nie ma nic więcej do zarzucenia dla tej jednostki.

Napisano

Dobrze widzę że to wszystko jest sprowadzone z USA?

Coś dziwnie małe przebiegi i dość tanie te auta jak na ich wielkość. Pewnie każdy to mniejszy lub większy ulep. 

No ale jak te z auta są z USA to Carfax prawdę Ci powie.

Krawiec

Napisano
  • Autor

Dobrze widzę że to wszystko jest sprowadzone z USA?

Coś dziwnie małe przebiegi i dość tanie te auta jak na ich wielkość. Pewnie każdy to mniejszy lub większy ulep. 

No ale jak te z auta są z USA to Carfax prawdę Ci powie.

Krawiec

Carfax oczywiście bedę weryfikował przed zakupem. Nie mniej jednak, na kilka aut z USA, na razie na żadnego ulepa nie trafiłem, więc mam nadzieję że i tym razem będzie podobnie. :skromny:

Napisano

HEMI nie ma nic wspólnego z rozłączaniem cylindrów.

Sam system MDS i tak praktycznie nie działa w naszych warunkach.

Napisano

Carfax oczywiście bedę weryfikował przed zakupem. Nie mniej jednak, na kilka aut z USA, na razie na żadnego ulepa nie trafiłem, więc mam nadzieję że i tym razem będzie podobnie. :skromny:

Jak kupowałem odysseya to wprost przeciwnie, 90% to kompletne rozbitki pomimo zapewnień sprzedawców o bezwypadkowości. Ale carfax faktycznie prostuje prawie wszystkie oszustwa.

Napisano

To jak jest w końcu z tym silnikiem? Odłącza tam jakieś cylindry czy cały czas jest w pracy 6? Chyba na średnie spalanie 12l nie mam co liczyć i rozważam jednak LPG.

Licz 20l i jak zejdziesz mniej to poczujesz się na plusie. Mówię  to pół żartem pół serio-ale bardziej serio :)

Napisano

Jak kupowałem odysseya to wprost przeciwnie, 90% to kompletne rozbitki pomimo zapewnień sprzedawców o bezwypadkowości. Ale carfax faktycznie prostuje prawie wszystkie oszustwa.

Bo czas tanich aut minął parę lat temu. Od paru lat kurs dolara jest taki a nie inny więc głownie sprowadza się auta rozbite.

Napisano
  • Autor

HEMI nie ma nic wspólnego z rozłączaniem cylindrów.

Sam system MDS i tak praktycznie nie działa w naszych warunkach.

Teraz sprawdziłem, że HEMI nie oznacza MDS. Dzięki :oki:

Napisano

Nie wszystkie.

Napisano

Chrysler pisze ze Pentastar nie ma dezaktywacji cylindrów ale jest tak zaprojektowany ze kiedyś w przyszłości bedą mogli ta funkcje zaimplementować. Silnik ma zwykły (nie bezpośredni) wtrysk co może się okazać ułatwieniem przy gazowaniu n

Napisano
  • Autor

Nie wszystkie.

No i jestem prawie po ogledzinach w Lublinie. Prawie, bo auta nie było. Dowiedziałem się jednak że carfaxu nie mam co sprawdzać bo jest Total crash. Wiec jeden z listy mniej. Teraz udam się na łowy na północ kraju

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

Napisano

No i jestem prawie po ogledzinach w Lublinie. Prawie, bo auta nie było. Dowiedziałem się jednak że carfaxu nie mam co sprawdzać bo jest Total crash. Wiec jeden z listy mniej. Teraz udam się na łowy na północ kraju

Total loss nie zawsze oznacza że samochód był poważnie uszkodzony - jedynie że koszty naprawy "porządnie" (nadal z wykorzystaniem używanych części, ale tak by doprowadzić samochód do stanu sprzed wypadku) przekraczały wartość pojazdu + koszt samochodu zastępczego na czas naprawy. W przypadku nowych samochodów to zazwyczaj oznacza że stłuczka była spora. W przypadku starszych może oznaczać że po prostu samochód był mało warty.

P.S. Uważaj na topielce - bardzo wiele z tych "total loss" to właśnie samochody po powodziach. 

Napisano

Bo czas tanich aut minął parę lat temu. Od paru lat kurs dolara jest taki a nie inny więc głownie sprowadza się auta rozbite.

Tudzież "amfibie". ;]

Napisano

Total loss nie zawsze oznacza że samochód był poważnie uszkodzony - jedynie że koszty naprawy "porządnie" (nadal z wykorzystaniem używanych części, ale tak by doprowadzić samochód do stanu sprzed wypadku) przekraczały wartość pojazdu + koszt samochodu zastępczego na czas naprawy.

naprawa 16,5tyś $ to dużo w twoim kraju?

post-146081-0-44013900-1453905413_thumb.jpg

Napisano

naprawa 16,5tyś $ to dużo w twoim kraju?

attachicon.gifaaa.jpg

Raczej tak - oznaczało by to że do wymiany było znacznie więcej niż zderzaki, błotniki, chłodnica i poduszki. 

Napisano

OT: Przyleciałem na chwilę do znajomych na Florydę. Wynajęliśmy samochód kompaktowy. Po zjawieniu się w wypożyczalni okazało się, że kompakty są niedostępne chwilowo, za to stały na placu inne auta. Pani zaoferowała darmowy upgrade do małego SUV. Na placu stał Fiat 500x oraz Dodge, który pani wyglądał na Journey, a mi wyglądał na Caravana (bliźniak Voyagera). Gdyby nie zużycie paliwa wziąłbym pewnie Caravana. Ale ostatecznie po kilkunastu sekundach pożyczyłem Fiata. Fajne auto i ma to sens, jeśli lubisz względnie niedrogo jeździć crossover'em/małym_suv'em.

post-131908-0-55903600-1454035520_thumb.jpg

post-131908-0-39208200-1454035538_thumb.jpg

post-131908-0-80181500-1454035561_thumb.jpg

Napisano

OT: Przyleciałem na chwilę do znajomych na Florydę. Wynajęliśmy samochód kompaktowy. Po zjawieniu się w wypożyczalni okazało się, że kompakty są niedostępne chwilowo, za to stały na placu inne auta. Pani zaoferowała darmowy upgrade do małego SUV. Na placu stał Fiat 500x oraz Dodge, który pani wyglądał na Journey, a mi wyglądał na Caravana (bliźniak Voyagera). Gdyby nie zużycie paliwa wziąłbym pewnie Caravana. Ale ostatecznie po kilkunastu sekundach pożyczyłem Fiata. Fajne auto i ma to sens, jeśli lubisz względnie niedrogo jeździć crossover'em/małym_suv'em.

[...]

Mnie sie to podoba, ale wlasnych $$$ bym na to nie wydal :hehe:  - 2.0l czy 1.4l T?

Napisano

Raczej tak - oznaczało by to że do wymiany było znacznie więcej niż zderzaki, błotniki, chłodnica i poduszki. 

a naprawiaja jeszcze z poduszkami? Pamietam jak byloz BMW - auto warte $30k wtedy, a wszystkiw poduszki ktore Mrs Ozi zdarzyla otworzyc ;]  byly wtedy ok $12-15k, a gdzie reszta auta.... syn sasiada dostal piekna Mazda Xedos 9 po dziadkach, nawet nie wiem czy miala 40,000 km  8]:oki: , ale jak to z malolatami bywa, dwa tygodnie pozniej uderzyl w cos, straty malutkie  IMVHO kosmetyczne, ale V musiala byc ok 20km/h bo wywalilo poduszke.

Auto wzieli o 8 rano, o 11am mial telefon, total loss, i economical write off. 3 dni pozniej dostal kase ...  a teraz czeka jak pies przy kosci, intenet 24h .. na ktorej aukcji wyladuje ... bo chce swojego Xedos 9 odkupic :hehe:

Napisano
  • Autor

Dobra. Na tapecie czeka na analizę ten egzemplarz http://otomoto.pl/oferta/chrysler-grand-voyager-chrysler-grand-voyager-3-6-v6-touring-s-283km-fv-23-jak-nowy-ID6yf9o5.html

Czekam na vin od sprzedawcy.

Ten również był delikatnie uszkodzony.

Może zna ktoś sprzedawcę, ewentualnie mógłby się kajtnąć i luknąć?

Napisano

Mnie sie to podoba, ale wlasnych $$$ bym na to nie wydal :hehe:  - 2.0l czy 1.4l T?

2.4 180 hp.

Po przejechaniu się tu i tam powiem, że auto ma sens. Wygląda sensownie, trochę jednak może kobieco. Ale fajnie się komponowało z palmami i robiło ok. 27 mil z galona (na głównie płaskiej Florydzie)

Napisano

Wszystkie będą po "przygodach", nie sprowadza się innych aut z USA. 

Napisano

27 MPG to w Corvette osiągam ;)

W sumie to osiągałem i 65MPG. Na płaskim i na tempomacie. I na 8-9 "biegu". Ale średni wynik ze 180-konnego silnika napędzającego mały tramwaj - to całkiem normalny wynik. 

Napisano
  • Autor

Dobra. Na tapecie czeka na analizę ten egzemplarz http://otomoto.pl/oferta/chrysler-grand-voyager-chrysler-grand-voyager-3-6-v6-touring-s-283km-fv-23-jak-nowy-ID6yf9o5.html

Czekam na vin od sprzedawcy.

Ten również był delikatnie uszkodzony.

Może zna ktoś sprzedawcę, ewentualnie mógłby się kajtnąć i luknąć?

nie wygląda najgorzej

http://goo.gl/photos/uBLyVA86ZfPR96aR6

Napisano
  • Autor

Sprzedawca zanim zapytałem powiedział co było naprawione. Poduchy są podobno założone nowki, deska też. Uderzenie na wysokości lampy wskazuje że podłużnica nie ruszona. Przy sprowadzenia do Polski miał 9300mil w październiku 2015.

Będę w Poznaniu na budmie to podjadę zobaczyć. W carfaxu jest Total loss ale lepszy stukniesz przodem gdzie malowany był błotnik, maska i zderzak z poduchami niż obity z każdej strony i wymagający malowania każdego elementu.

Napisano

Sprzedawca zanim zapytałem powiedział co było naprawione. Poduchy są podobno założone nowki, deska też. Uderzenie na wysokości lampy wskazuje że podłużnica nie ruszona. Przy sprowadzenia do Polski miał 9300mil w październiku 2015.

Będę w Poznaniu na budmie to podjadę zobaczyć. W carfaxu jest Total loss ale lepszy stukniesz przodem gdzie malowany był błotnik, maska i zderzak z poduchami niż obity z każdej strony i wymagający malowania każdego elementu.

To co widać na zdięciu było spokojnie Total Loss. Chłodnica + jakiś osprzęt silnika + poduszki + deska + koszt wynajęcia samochodu zastępczego na czas naprawy i już się nie opłaca