Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Assistance

Featured Replies

Napisano

Taka hipotetyczna sytuacja.

Mój assistance  ma limit holowania do - ledwie - 75km (był w cenie i w ramach samego OC).

Jako klient pewnej sieci stacji SKP otrzymałem w ramach przeglądu bezpłatny pakiet Assistance (taka ich promocja w ramach umowy z pewną grupą ubezpieczeniową). Od tych ostatnich mam "holowanie pojazdu do 100 km".

Czy jest szansa, że w przypadku kolizji np 160 km od domu, załatwię sobie transport auta i pasażerów, "na dwa razy", bez sięgania do portfela?

Napisano

Nie. U pierwszych masz 75 od domu u drugich 100 tez od domu.

Send from iPhone by Tapatalk

Napisano

Send from iPhone by Tapatalk

niekoniecznie, zależy czy ma zapis OD domu , czy DO domu czy może DO X km  , ćwiczyłem już opcję holowania za granicą 500km , i w kraju "do domu" - zmieściłem sie w limitach 

drugi raz trzy połączone polisy dały możliwość doholowania do znajomej firmy - limity były jakieś poniżej 100km 

Napisano
  • Autor

szukałem, ale nigdzie w regulaminie nie znalazłem, że odległość liczy się "od domu". "Holowanie do 100 km", rozumiem jako odległość z dowolnego miejsca (gdzie pojazd został unieruchomiony) na odległość do danego limitu km. Liczyłem, że jak zarobię dzwona w jakiejś głuszy ,np na mazurach, to przynajmniej dowiozą mnie na lawecie do jakiegoś większego miasta i nie będzie miało znaczenia, że mieszkam na drugim końcu Polski.

Napisano

W PZU holują na odległość do 150 km. Przy czym zdarzenie musi być powyżej 20 km od domu.

Napisano

W PZU holują na odległość do 150 km. Przy czym zdarzenie musi być powyżej 20 km od domu.

A to zależy od opcji jaka masz wykupiona. I minimalny limit to 50km od domu lub 0km ;) a maksymalny to nawet 1000km w Europie i No limit w PL.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

No właśnie jak to z tym jest dokładnie, ostatnio dokupiłem do OC pakiet Assistance w HDI. W PL mam bez limitu km, natomiast po UE do 200km do najbliższego warsztatu. Tak zrozumiałem kobiete w towarzystwie. Raczej by było bez sensu żeby było do 200km od miejsca zamieszkania na terenie UE.

Napisano

To by było bez sensu ;] Co jeśli ktoś mieszka 500km od domu w którym jest zameldowany i na który ma auto ubezpieczone? ;]

Napisano

To by było bez sensu ;] Co jeśli ktoś mieszka 500km od domu w którym jest zameldowany i na który ma auto ubezpieczone? ;]

liczy sie miejsce rejestracji auta... glupie to ale co zrobisz ;) Dzieki temu skorzystalem z awaryjnego odpalania auta z kabli pod 'domem' bo auto mialem jeszcze zarejestrowane pod starym adresem w inny miescie ;) ale od tamtej pory zaznaczam opcje 'pod domem' i 'no limit' :)

Napisano

liczy sie miejsce rejestracji auta... glupie to ale co zrobisz ;) Dzieki temu skorzystalem z awaryjnego odpalania auta z kabli pod 'domem' bo auto mialem jeszcze zarejestrowane pod starym adresem w inny miescie ;) ale od tamtej pory zaznaczam opcje 'pod domem' i 'no limit' :)

Nie do końca  jest to prawda. W większości TU podajesz adres, który ma być użyty jako domowy przy usłudze holowania na etapie wypełniania wniosku o ubezpieczenie assistance. Domyślnie jest to adres z dowodu rejestracyjnego lub podany przez klienta np z Dowodu osobistego.

M.

Napisano

Nie do końca  jest to prawda. W większości TU podajesz adres, który ma być użyty jako domowy przy usłudze holowania na etapie wypełniania wniosku o ubezpieczenie assistance. Domyślnie jest to adres z dowodu rejestracyjnego lub podany przez klienta np z Dowodu osobistego.

M.

mozliwe, u mnie widocznie bez pytania wzieli z DR, nie zwrocilem na to uwagi, ale dzieki za hint ;)