Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Komu mniej pali?

Featured Replies

Napisano

Ok 35 litrów w zbiorniku i tyle jeszcze do przejechania  ;]

post-129012-0-68247300-1460391251_thumb.jpg

Panowie z ASO wyprowadzili mnie z błędu  :(

Czyli pierwsza awaria i serwis umówiony na poniedziałek. A mogłem kupić dziesięcioletniego paździe... tfu prestiża i cieszyć się bezawaryjnością  :zgryz:

:bzik:

A tak z ciekawostek:

Ciężko uwierzyć, ale przejechałem 5500 km bezawaryjnie  ;]

Spotkałem w ASO gostka, który kupił Kadjara parę dni po mnie. Myślałem, że coś mu nawaliło. A on na przegląd gwarancyjny przyjechał. Mówię, przecie to po roku od zakupu. On, albo 30 tysi przebiegu  8]

Matko! Tyle to ja będę miał po trzech latach  :hehe:

Napisano

Panie,  u mnie w pedziu dopiero ok 32000 i prawie 3 lata,  ale chcialem powiedziec,  ze jeszcze nic sie nie popsuło .  Pewnie to nic dziwnego przy tak malym przebiegu,  ale tak twierdzic moze tylko ten,  kto nie mial nigdy Fiata od nowości  :hehe: .  Mialem 2 wiec cos tam wiem ;]

Napisano
  • Autor

Panie,  u mnie w pedziu dopiero ok 32000 i prawie 3 lata,  ale chcialem powiedziec,  ze jeszcze nic sie nie popsuło .  Pewnie to nic dziwnego przy tak malym przebiegu,  ale tak twierdzic moze tylko ten,  kto nie mial nigdy Fiata od nowości  :hehe: .  Mialem 2 wiec cos tam wiem ;]

Miałem Zaporożca, kilka maluchów, Cienkiego, 125, Poloneza, Brave, Passata, Scenica i służbowo Niubirę i dwie Oktawie. Z tych wszystkich samochodów psuł mi się tylko Passat  :hmm:

A żona miała dwa maluchy, Cienkiego, Matiza, Golfa i Megane. Teraz jeździ nowym Clio. Psuł się Golf  :hmm:

Widac VW nie kocha mojej rodziny  ;]

Napisano

Miałem Zaporożca, kilka maluchów, Cienkiego, 125, Poloneza, Brave, Passata, Scenica i służbowo Niubirę i dwie Oktawie. Z tych wszystkich samochodów psuł mi się tylko Passat  :hmm:

A żona miała dwa maluchy, Cienkiego, Matiza, Golfa i Megane. Teraz jeździ nowym Clio. Psuł się Golf  :hmm:

Widac VW nie kocha mojej rodziny  ;]

Ciii... Bo zaraz niektóre Cie zlinczują za taka opinie. Lepiej zachowaj ja dla siebie. Jedyny ratunek dla Ciebie to to ze najprawdopodobniej nie wchodzą na ten kacik

Napisano

To ja w alfie po niecałych 2 latach i 16,5 tys km zaliczyłem pierwszą awarię: złamała się klamka wewnętrzna otwierania drzwi po stronie kierowcy. 2 tyg wychodziłem z auta otwierając drzew od zewnątrz. Na szczęście jeszcze gwarancja.

Napisano

To ja w alfie po niecałych 2 latach i 16,5 tys km zaliczyłem pierwszą awarię: złamała się klamka wewnętrzna otwierania drzwi po stronie kierowcy. 2 tyg wychodziłem z auta otwierając drzew od zewnątrz. Na szczęście jeszcze gwarancja.

No o to mi chodzi, ze fiaty się rozlatują w oczach, choc przeważnie to sa takie pierdoły, żaden mi nie stanął nie dało sie jechać.

Napisano

Ja Stilonem przelatałem ponad 100kkm i żadne pierdoły mi nie poszły. Owszem-zaliczyłem pęknięcie chłodnicy i awarię jednej cewki ale do prawie 210 na zegarach było spoko (potem ciut go rozwalilem).

W poprzedniej Bravie miałem trochę chec z klamkami i brakiem opalania na mrozie poniżej -20.

Napisano

No o to mi chodzi, ze fiaty się rozlatują w oczach, choc przeważnie to sa takie pierdoły, żaden mi nie stanął nie dało sie jechać.

Dokładnie. Niestety w tym przypadku, gdyby nie gwarancja, to kosztowo nie byłaby to pierdoła: jakiś debilny makaroniarz wymyślił, że klamka będzie zintegrowana z całym boczkiem - koszt nowego elementu to 1450 zł brutto ....... 

Napisano

Ja Stilonem przelatałem ponad 100kkm i żadne pierdoły mi nie poszły

Nic? kompletnie nic nie szwankował? Nie wierzę

U mnie do 37 000 km jak pamietam, malowanie klapy bagaznika(listwa obdzierała lakier), deska rozdzielcza była lużna, do tego kanały nawiewu skrzypiały (pomogło napchanie gąbki), pad sterownika klimy auto, łaczniki stabilizatora padły po kilku tys km, skrzypienie tulei w belce

Ale i tak to nic w porównaniu do NB do przebiegu 40 tys ;]

Napisano

Klapy bagażnika nie liczę, bo przy tym przebiegu to i Passaty i inne tzw lepsze marki widziałem z rudą. Ale u mnie dużo tego nie było. Tuleje tylnej belki zmieniłem zaraz po zakupie i do końca nic się z nimi nie działo. Skrzypiały to u mnie łączniki właśnie ale to nie był oryginalny element więc też nie liczę.
Aha. Poprzedniemu właścicielowi pękła sprężyna ori przy 90kkm. Ja zmieniłem komplet na KYB i też mi po dwóch latach jedna pękła (jakieś 60 tys km).

Mój ulubiony warsztat twierdzi, że sprężyny pękają dość często (dużo częściej niż onegdaj) i nie jest to domeną Fiata.

Napisano

Nic? kompletnie nic nie szwankował? Nie wierzę

U mnie do 37 000 km jak pamietam, malowanie klapy bagaznika(listwa obdzierała lakier), deska rozdzielcza była lużna, do tego kanały nawiewu skrzypiały (pomogło napchanie gąbki), pad sterownika klimy auto, łaczniki stabilizatora padły po kilku tys km, skrzypienie tulei w belce

Ale i tak to nic w porównaniu do NB do przebiegu 40 tys ;]

A co było z tym NB nie tak? Bo mam od nowości, aktualnie ponad 101kkm i aż się zmartwiłem Twoim wpisem. Fakt było kilka rzeczy robionych na gwarancji, ale nie rozpada się. Czy coś jest nie tak, mam się bać? :hmm:

Napisano

Chlodnica klimy sie rozsypywala,  lozyska w skrzyni,  tuleje w belce,  wymiana lampy,  wymiana logo,  po sprzedazy padlo wspomaganie. 

Napisano

attachicon.gifKadjar.jpg

Czyli pierwsza awaria i serwis umówiony na poniedziałek. A mogłem kupić dziesięcioletniego paździe... tfu prestiża i cieszyć się bezawaryjnością  :zgryz:

A tak z ciekawostek:

Spotkałem w ASO gostka, który kupił Kadjara parę dni po mnie. Myślałem, że coś mu nawaliło. A on na przegląd gwarancyjny przyjechał. Mówię, przecie to po roku od zakupu. On, albo 30 tysi przebiegu  8]

ja mam podobnie. Prawdopodobnie we fabryce żabojady ustawili źle wskazania przebiegu i mi się przedwcześnie zapaliła kontrolka. Juto jestem umówiony na obadanie problemu w ASO. Urzędowo przeglądu po 25kkm lub 12 m-cach. Co za ciule  :ogien:

a po drodze jeszcze półoś wymieniona by niedobra była  ;) ech... te nowe paście :ogien:  :ogien:  :ogien:  :ogien:  :facepalm:

jutro spytam czy odkupią ode mnie za czapkę śliwek i naprzeciwko kupię jakąś perłę po NIemcu i będę się woził jak król  ;]

Napisano

a4ec42d46857a7794dcef2d2eacb0171.jpg

Było 4,2 z trasy ale to już z kawałkiem miasta.

2,5 roku 15kkm na liczniku

Napisano

Chlodnica klimy sie rozsypywala,  lozyska w skrzyni,  tuleje w belce,  wymiana lampy,  wymiana logo,  po sprzedazy padlo wspomaganie. 

a fiaciorami to chyba różnie bywa, rodzice maja NB od nowości, teraz 80kkm i jak do tej pory to musieli wymienić aku. Poza tym zupełnie nie

Napisano

Zgadza się,  dlatego niesmak pozostał i Fiata juz nie chcę,  wlasciwie to nic nie mają,  co chcialnym mieć 

Napisano

Zgadza się,  dlatego niesmak pozostał i Fiata juz nie chcę,  wlasciwie to nic nie mają,  co chcialnym mieć 

mnie też się już zupełnie nie podobają, tzn nie jestem targetem :)

Napisano

To radio to z alliexpressu ? ;]

No dzie, zabojady tak sobie wymyslily ;)
Napisano

nie przesadzaj... to nie daciora :oki:

Napisano

nie przesadzaj... to nie daciora :oki:

Powiedzial gosc jezdzacy Renault ;]

W co drugim poscie "plujesz" na Dacie tak jakby jazda Renault to byla wyjatkowa nobilitacja ;]

A tak naprawde pewnie polowa gratow jest wspolnych ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

attachicon.gifKadjar.jpg

A tak z ciekawostek:

Karetce, straży pożarnej zawsze ustąpię, bo kiedyś mogą jechać po mnie. Policji, Straży Miejskiej nie będę ustępował, bo kiedyś mogą jechać po mnie

Zmień proszę to "po mnie" na "do mnie".

Napisano
  • Autor

Zmień proszę to "po mnie" na "do mnie".

;]  :oki: