Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Policyjna Insignia i rejestracja prędkości podczas postoju.

Featured Replies

Napisano

No właśnie. Wczoraj ustrzelili mi kumpla. On jechał, oni stali na poboczu. Podali dokładną prędkość i wymierzyli karę. ;]

Ponieważ kolega się spieszył, a mandat nie był wysoki, nie zapytał o to jak został wykonany pomiar.

Czyli Insignie mają radary, czy tylko wideorejestratory wymagające ruchu obu pojazdów? Dokładnie to auto.

http://antyradary.phi.pl/mapa_fotoradarow/video/skarzysko_kamienna.htm

Napisano

A nie namierzyli go na zwykłą suszarkę? Już kilka razy widziałem jak chłopaki stali na poboczu i suszyli albo przez przednią szybę albo przez boczne okno.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Napisano

No właśnie. Wczoraj ustrzelili mi kumpla. On jechał, oni stali na poboczu. Podali dokładną prędkość i wymierzyli karę. ;]

Ponieważ kolega się spieszył, a mandat nie był wysoki, nie zapytał o to jak został wykonany pomiar.

Czyli Insignie mają radary, czy tylko wideorejestratory wymagające ruchu obu pojazdów? Dokładnie to auto.

w/g mojej wiedzy robia z każdej pozycji Jadąc z tyłu, stojąc mierzą najazd i odjazd oraz najazd z przeciwka w ruchu

Napisano
  • Autor

w/g mojej wiedzy robia z każdej pozycji Jadąc z tyłu, stojąc mierzą najazd i odjazd oraz najazd z przeciwka w ruchu

Tak teraz googlam i wygląda na to, że część Insigni ma zarówno wideorejestratory jak i radary. Pozostaje kwestia rzetelności materiałów w prasie, ale takie informacje się pojawiają.

Napisano

. Pozostaje kwestia rzetelności materiałów w prasie, ale takie informacje się pojawiają.

Grunt to dezorientacja. Nie rozumiem dlaczego policja nie wyda oficjalnego komunikatu jak to działa tylko wolą kłótnie w radiowozie i sprawy w sądzie

Napisano

Tak teraz googlam i wygląda na to, że część Insigni ma zarówno wideorejestratory jak i radary. Pozostaje kwestia rzetelności materiałów w prasie, ale takie informacje się pojawiają.

na 3 zdjęciu to po prawej na podszybiu to radar

Napisano

On jechał, oni stali na poboczu.

Kustom Signals (Made in USA) w PL uzywaja?

Generalnie walisz wszystko, radar - tyl, przod, i  na przeciw. Nie ma znaczenia czy stoisz czy jedziesz ...

Use_this_one_650_555_c1.jpg

Ty jestes zielonym autem, reszta - dasz rade zmierzyc ...

r1355159_19009607.jpg

Napisano

Zapewne siedzi to samo co w Alfach 159 .. a te moga strzelac nawet w jezdzie tych ktorzy jada z przeciwnego kierunku.

Napisano

Jak masz wątpliwości - to można zawsze do sądu z prawnikiem.

Przekraczasz prędkość - złapali cię - płacisz mandat a nie płaczesz i kombinujesz. To nie przedszkole.

Napisano

Ostatnio moja kolezanka sobie jechała, z przeciwka jechała Insignia i też dostała mandat ;] 

Napisano

A nie namierzyli go na zwykłą suszarkę? Już kilka razy widziałem jak chłopaki stali na poboczu i suszyli albo przez przednią szybę albo przez boczne okno.

A czy taka metoda pomiaru jest poprawna czy jak to zwykle "bandyci w mundurach" wiedzą wszystko najlepiej?

Napisano

A czy taka metoda pomiaru jest poprawna czy jak to zwykle "bandyci w mundurach" wiedzą wszystko najlepiej?

A czy to ważne? Przecież już się pojawił głos w dyskusji, wg którego jak przyjdą po Ciebie gliniarze w sprawie o gwałt, to bierz to na klatę i nie kombinuj; przecież "narzędzie zbrodni" masz, co nie? :phi::hehe:;)

Napisano

Jak masz wątpliwości - to można zawsze do sądu z prawnikiem.

Przekraczasz prędkość - złapali cię - płacisz mandat a nie płaczesz i kombinujesz. To nie przedszkole.

Dokładnie... ja czekam na mandat bo zdjęcie już dostałem .... oby ostatnie w tym roku hahaha

Napisano

Dokładnie... ja czekam na mandat bo zdjęcie już dostałem .... oby ostatnie w tym roku hahaha

Że zapytam, jak długo czekałeś ?? bo też jestem w kolejce od 4 maja   :hmm:

Napisano

oho, dobrze wiedziec :) bede mial sie na bacznosci :) troche mylaca jest ta "bieda wersja", bez ledow do jazdy dziennej :D

Napisano

Że zapytam, jak długo czekałeś ?? bo też jestem w kolejce od 4 maja   :hmm:

Ja kiedyś czekałem od 5 listopada do jakoś do marca/kwietnia następnego roku :phi:

Napisano

Punkty naliczane są od którego momentu ?? od daty zrobienia fotki, czy od daty wystawienia mandatu ??

Napisano

Od daty wykroczenia.

Dzięki  :oki:
Napisano

Tak - faktycznie dkładnie napisałem tak jak mówisz :facepalm:

Nie ma co strzelać focha, bo wszyscy w koło chcieli i chcą żyć w państwie prawa. A skoro tak, to na takie błędy formalne i uchybienia proceduralne nie ma miejsca ! ! ! Ludzie przez takie "nieścisłości" unikają kary za morderstwo, a Ty chcesz, by bez mrugnięcia okiem płacili wątpliwy mandat, najlepiej jeszcze za sąsiada... :phi::hehe::lol:

Napisano

wczoraj na autostradzie widziałem akcję z policyjną insignią - fajne mają światła błyskowe :ok: wyprzedzili pacjenta, napis "policja jedź za mną" i jechali przed gościem do najbliższego zjazdu. Równe 140 km/h. W końcu straciłem cierpliwość i pojechałem i inni za mną, bo wcześniej jechał kordon ze stałą prędkością  :hehe:

Napisano

Grunt to dezorientacja. Nie rozumiem dlaczego policja nie wyda oficjalnego komunikatu jak to działa tylko wolą kłótnie w radiowozie i sprawy w sądzie

Bo by musieli przyznać, że część kasy wpada nielegalnie tj zły pomiar (za daleko mierzone i przekłamania), błędy urządzeń, złe miejsca stania z zakłóceniami itd.

A tak co tysięczny idzie do sądu, reszta grzecznie płaci=lepszy interes niż edukowanie jaki mamy sprzęt, bo zaraz znaleźliby się znawcy co by udowodnili, że można tym mierzyć tylko  w laboratoryjnych warunkach a reszta pomiarów będzie błędna.

Napisano

wczoraj na autostradzie widziałem akcję z policyjną insignią - fajne mają światła błyskowe :ok: wyprzedzili pacjenta, napis "policja jedź za mną" i jechali przed gościem do najbliższego zjazdu. Równe 140 km/h. W końcu straciłem cierpliwość i pojechałem i inni za mną, bo wcześniej jechał kordon ze stałą prędkością  :hehe:

Mnie ustrzelili na motorku, wyjechałem w prawo na krajową, szybkie zmiany biegów i potem zwalnianie bo w lewo skręcałem i łił, łił insignia  :milicja:  dostali chłopaki nówkę sztukę i się lansują. Pogadaliśmy, sprawdzili uprawnienia i wio dalej. Objechał 2 wioski inną drogą, stoję na skrzyżowaniu, a to znowu oni  rotfl  sobie polowanko w sobotę zrobili. A jak im się nudzi, to ustawiają się na przystanku oddalonym ze 100m od skrzyżowania i patrzą kto z jadących na wprost nie zatrzymał się na Stopie i łapią te cielęta, bo rzadko kto tam się zatrzymuje tylko powoli dojeżdżają, rozejrzenie i jak ruch mały jadą dalej.

Napisano

Nie ma co strzelać focha, bo wszyscy w koło chcieli i chcą żyć w państwie prawa. A skoro tak, to na takie błędy formalne i uchybienia proceduralne nie ma miejsca ! ! ! Ludzie przez takie "nieścisłości" unikają kary za morderstwo, a Ty chcesz, by bez mrugnięcia okiem płacili wątpliwy mandat, najlepiej jeszcze za sąsiada... :phi::hehe::lol:

Ja chce jednak żyć w państwie odpowiedzialnych ludzi a nie idiotów jeżdzących po wioskach 100 na godzine a potem szukjących kruczków żeby nie zapłacić mandatu.

Nie mówię o wątpliwych madantach - gdzie faktycznie może ktoś jechał przepisowo a złapali prędkość z auta przed tobą i chcą ci wcisnąc mandat. W taki przypadku -> do sądu podawać i tyle.

Napisano

Ja chce jednak żyć w państwie odpowiedzialnych ludzi a nie idiotów jeżdzących po wioskach 100 na godzine a potem szukjących kruczków żeby nie zapłacić mandatu.

widzę, że masz ten problem co ja, też mnie wkurzają goście co się wleką na krajówkach. I weź takiego wyprzedzaj co chwilę  :facepalm: