Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ceed I 1.6 CRDi, poliftowa - opinie.

Featured Replies

Napisano

Czy to zawieszenie jest naprawdę twarde i niekomfortowe? Jestem spokojnym kierowcą więc zachowanie w zakrętach mnie aż tak nie interesuje, bardziej mi chodzi czy mnie nie wytrzęsie i czy to nie będzie męczące jak mi przyjdzie przejechać kilkaset km po gorszej jakości drogach. Czytam że użytkownicy bardzo narzekają.

Ciężko to opisać ale na pewno nie jest twarde.

Generalnie moja pływa na zakrętach i kiepsko amortyzuje nierówności; najgorsze jest to, że nikt nie widzi nic pod spodem, wszystko suche, gumy na swoim miejscu, amorki w normie, geometria i zbieżność również a gumy 195/65/15.

Najważniejsze, że się nie psuje wiec portfela nienuszczupla

Napisano

@@teg

jeździłem 2.0 CRDi 140 KM

1/ spalanie w mieście (dużym) bez butowania 8 litrów to zaden problem, silnik elestyczny ale od momentu gdy turbina dmucha 

2/skrzynia 6-stka, był feler na samym początku ( przy ok. 7 tys. przebiegu ) biegi sobie zniknęły- serwis ogarnął temat- ponoć jaka wada łozysko oporowego.

3/ brzydkie prowadzenie auta, przez cięzki silnik samochód lubił sobie zakręt po swojemu brać, tylne zawieszenie dziwne zestrojone, jak do tej pory w żadnym aucie się z takim nie spotkałem. Niby ok. łagodnie wybiera, a za chwilę zachowuje się jak żuku :no:

Silniki nie są złe pod warunkiem, że regularnie olej sprawdzasz. Są egzemplarze które go popijają, brak kontrolki na tablicy i kilka zatartych silników.

Napisano

Czy to zawieszenie jest naprawdę twarde i niekomfortowe? Jestem spokojnym kierowcą więc zachowanie w zakrętach mnie aż tak nie interesuje, bardziej mi chodzi czy mnie nie wytrzęsie i czy to nie będzie męczące jak mi przyjdzie przejechać kilkaset km po gorszej jakości drogach. Czytam że użytkownicy bardzo narzekają. 

Akurat zawias ma bardzo dobry. Cala reszta to syf ale zawieszenie na kolach 16 calowych daje rade. Po 120-160kkm trzeba wywalic ze 3k w aSO na naprawe tylnego ale mozna taniej w niezaleznym. 

Napisano
  • Autor

Ok, ale piszesż że syf i syf, a co konkretnie jest takim syfem? :D Wymień proszę, negatywne opinie więcej mówią niż pozytywne  :ok:

Napisano
  • Autor

@@teg, jezdziles takim ceedem?

Jechałem kiedyś chwilę na protej równej drodze, 90km/h, więcej razy nie miałem okazji. 

Napisano

Nie lepiej sie przejechac samemu I ocenic?

Napisano

Jechałem kiedyś chwilę na protej równej drodze, 90km/h, więcej razy nie miałem okazji.

To dlaczego tak teoretyzujesz od x czasu, a nie ruszysz czterej liter w celu odbycia jazdy?

Napisano

Ok, ale piszesż że syf i syf, a co konkretnie jest takim syfem? :D Wymień proszę, negatywne opinie więcej mówią niż pozytywne :ok:

Znajdź mój wątek na hp po tym jak sprzedałem padło. Dokładnie opisałem co w tym koreańskim gniocie się popsuło.
Napisano
  • Autor

No właśnie nie mogę znaleźć, pamiętasz chociaż tytuł?

Napisano
  • Autor

No dobra, przeraziłeś mnie teraz. Chociaż to turbo x2 to chyba pecha miałeś. 

Napisano

No dobra, przeraziłeś mnie teraz. Chociaż to turbo x2 to chyba pecha miałeś.

Kup sobie octavię 1.6 MPI i będziesz miał spokojne życie ;]

Napisano

osiwieje przy wyprzedzaniu :hehe:

Napisano

Pal licho z wyprzedaniem, ktire wydaje mi sue, że będzie i tak mniejszym stresem w przypadku kolego niż posiadanie przez niego jakiegokolwiek dieska

Napisano
  • Autor

Myślisz że nie chciałem? :D Tylko że to pieroństwo ma 4500 obrótów na autostradzie. I jest głośne (silnik akurat nie). 

Edytowane przez teg

Napisano

Myślisz że nie chciałem? :D Tylko że to pieroństwo ma 4500 obrótów na autostradzie. I jest głośne (silnik akurat nie).

To kup golfa 6 bądź audi a3 sportback z silnikiem 1.6 I po sprawie

Napisano
  • Autor

Audi w tej cenie bedzie albo stare albo kombinowane albo zajeżdżone. Znalezienie w Polsce Audi w stanie bdb od pierwszego właściciela z pewną historią to prawie cud, drogie w zakupie nowego to i cena niekombinowanych uzywanych jest wysoka. 

Golf VI bardzo fajny. Ale to jest chyba ten sam silnik co w Skodzie? Jaka inna dluzsza skrzynia tam jest?