Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Odprysk na szybie robić czy nie ?

Featured Replies

Napisano

Takie coś powstało :/ dopiero zauważyłem po tyg . Byłem u jednego szklarza i mówił że jest sznasa że może pęknąć szyba ale rzadko się to zdarza. I on by obserwował . Ale co to zmieni wolę żeby zająć się mniejszą niż większą sprawą. Jak wy radzicie ? 

hXJ9dyp.jpg

Napisano

robić póki się da

Napisano

Szyba jest już pęknięta. Sam odprysk można by było naprawić, ale to?  :hmm:

Napisano

Robić jak najszybciej. Najwyżej pęknie - wtedy wymienisz.

Jak nie zrobisz, to pęknie na 100%. Już pęka...

Napisano

w Jaan dają wieczystą gwarancje na klejenie odprysku. Jak mimo ich obróbki szyba w tym miejscu pęknie to masz wymianę całej szyby u nich za free. Kleją pęknięcia które da się zakryć monetą 5 zł.

Edytowane przez 1Marek1

Napisano

W mitsu taki odprysk mam od dobrych 3 lat. I nic sie nie powiększa. Tylko że nie w takim miejscu jak tu -> prawy dolny róg więc nie przeszkadza.

Napisano

U ojca w Toyocie były dwa takie odpryski, nie robił, bo fachowiec powiedział, że nie trzeba. Po dwóch latach teraz szyba jest do wymiany, bo poszło dalej i pękło na 10 cm i to prawie po środku szyby.

Napisano

pójdzie dalej...albo latem w upały jak szyba się nagrzeje...

Albo zimą jak ogrzewanie na szybę pójdzie...

Napisano

Odszukaj mój wątek-był niedawno.Pokazałem tam zdjęcia przed i po zrobieniu.Prawie wszyscy tu i w warsztatach kwalifikowali szybę do wymiany,podjął się jeden szpec.Na początek naprawilem ją i zobaczymy- na razie jest ok.U mnie uszkodzenie było sporo większe,twoje naprawią bez problemu i będzie ok,tylko nie zwlekaj.

Napisano

Nie robić. W służbowym aucie też miałem odprysk,gość pod W-wą wziął 100 pln za załatanie z gwarancją że jak pójdzie dalej odprysk to odliczy tą 100 jak będe u niego wstawiał nową. No i ku.. żwa pękła dalej . Teraz rysa ma około 10 cm i szyba do wymiany i tak zaoszczędziłem.

Napisano
  • Autor

dzięki za wszystkie głosy , zrobione zapłaciłem 50pln szyba nie pękła :-) 

Napisano

Mialem podibne pekniecie. Zrobilem. Minimalnie je widac ale juz z 5 lat jezdze i nic sie nie dzieje

Wysłane z deski do krojenia.