Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Aaa to działaj ;]:oki:

O Omie V8 czytałem, w złym momencie wyszli z tym projektem niestety :(.

Poza tym już RHD zarejestrujesz w PL. Problem tylko z lampami. Ale przeszczep do Omegi było by fajnie 5.7 V8 240kW. :)

Napisano

Poza tym już RHD zarejestrujesz w PL. Problem tylko z lampami. Ale przeszczep do Omegi było by fajnie 5.7 V8 240kW. :)

Że Rhd zarejestrujesz to wiem, ale tylko z UK bo jest jeszcze ;] w UE, z innych krajów nidyrydy ;).

Napisano

Że Rhd zarejestrujesz to wiem, ale tylko z UK bo jest jeszcze ;] w UE, z innych krajów nidyrydy ;).

A z Malty? ;)

Napisano

Jak już sprowadzać to moim zdaniem najlepiej taki:

http://www.ebay.com/itm/Pontiac-GTO-RWD-/401165094896?forcerrptr=true&hash=item5d674d8ff0:g:cJUAAOSwdzVXot7D&item=401165094896

Niezniszczalny silnik, przyzwoite osiągi i moim zdaniem ponadczasowy wygląd. 

Napisano

Jak już sprowadzać to moim zdaniem najlepiej taki:

http://www.ebay.com/itm/Pontiac-GTO-RWD-/401165094896?forcerrptr=true&hash=item5d674d8ff0:g:cJUAAOSwdzVXot7D&item=401165094896

Niezniszczalny silnik, przyzwoite osiągi i moim zdaniem ponadczasowy wygląd. 

Ale to chodzi o hybrydę V8 z Holdena z Omegą z europy.

Napisano

@@OZI - powiedz takie Holdeny Commodore z lat 97-04 z V8 da radę jeszcze kupić czy wszystko po złomach już? ;] Ciekawe ile sprowadzenie tego cuda do PL. ;]

Podstawowe auto klasy tuff, tuff (subwoofer + 5.6l V8 na pokladzie).

Charakterystyczne- Nie mam pojecia dlaczego- kazdemu, a to kazdemu brakuje klapy od wlewu paliwa [emoji33] - 'tuff tuff pewno urwal bo albo 'siri' powiedziala Ze mozna albo mu Sie Nie chce otwierac.

Pelno tego- tak rocznikowo od 2002 +

Paradokslalnie (Wiem V8 na EU) da to najtansze auto w utrzymaniu- masa taniej czesci na zlomach, tanie ubezpiezenie I praktycznie zerowa cena zakupu. Ale porownujac np z Astra z tego samego roku, czesci sa ok 2-3 x tansze. Np to ECU - Astra $2k, C're kupisz Za $400...

Stad popularnosc w klasie tuff-tuff.

7dfa6f1e751b677de1ae300917941696.jpg

9a90dd4fe420d0f712ba84d075f5ab78.jpg

Typowy wlasciciel

4d3b1bb2645ee66a0a9772d9fce325e6.jpg

8cabe78fe07dae1dc96b3a539a088555.jpg

b95de2c4ed4e9a04bac4161c7b2cf3dd.jpg

34190135310b4aa0f99b5d8909b5e1f8.jpg

cb3c642b1b7419638d70feaf83fa3837.jpg

Typowe modyfikacje...

6ce952044aabf6139ec9e84c74f85d82.jpg

d5da4dad9f618cc9e6e7dfd31a51d83d.jpg

1e53d2ad22dc518b94d402f966d383ee.jpg

Typowa zabawa- cops, burn outs ...

No I jak wlczysz TV rano I mowia '4 poscigi w Sydney w nocy' (jak zawsze Commodore skonczyl u kogos w domu- kierowca w areszcie [emoji379]...

Napewno takie auto chcesz? [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Napisano

To ma napęd na przód ????

NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI EBEEE SSIEI ESEE SEEE

Napisano

To ma napęd na przód ????

co? - to wyzej co dymi?  :hmm:

Nie  - RWD, tylko tak dymi ;]:oki:

Buick z Opel Omega pomieszali ..... tylko w EU tym facet pod krawatem jezdzil a u mnie brudny Joe Blow do fabryki - klasa nizsza rodzinna ...

The VN series was released on 17 August 1988 and it was a re-engineered hybrid of the European Opel Omega and Opel Senator. This donor body was paired to a Buick V6 engine or the Holden V8 engine. The project cost some A$200 million.

Napisano

No tak, ale ten samochód jest specjalnie zrobiony tak żeby było niewygodnie. Podobnie jak M3 czy C63AMG (choć akurat w tym ostatnim jest wręcz pluszowo). Koledzy dziwili sie komfortowoscia modeli "nieusportowionych" typu 330 czy C400. C400 zony rozpędza sie do setki w 4.5 sekundy ale robi to cichutko, mięciutko i bez żadnego szarpania. I tego właśnie kupujący ten model oczekuje.

C400 ma 5,2 C43 4,9, C63 41 chyba, ze w USA inne silniki wkladaja.

Napisano

@@OZI - macie tam jakieś swoje Allegro, żeby popatrzeć ile to kosztuje? I ciekawe ile podróż tego kontenerem do PL. ;]

Napisano

Podstawowe auto klasy tuff, tuff (subwoofer + 5.6l V8 na pokladzie).

Charakterystyczne- Nie mam pojecia dlaczego- kazdemu, a to kazdemu brakuje klapy od wlewu paliwa [emoji33] - 'tuff tuff pewno urwal bo albo 'siri' powiedziala Ze mozna albo mu Sie Nie chce otwierac.

Pelno tego- tak rocznikowo od 2002 +

Paradokslalnie (Wiem V8 na EU) da to najtansze auto w utrzymaniu- masa taniej czesci na zlomach, tanie ubezpiezenie I praktycznie zerowa cena zakupu. Ale porownujac np z Astra z tego samego roku, czesci sa ok 2-3 x tansze. Np to ECU - Astra $2k, C're kupisz Za $400...

Stad popularnosc w klasie tuff-tuff.

Typowy wlasciciel

Typowe modyfikacje...

Typowa zabawa- cops, burn outs ...

No I jak wlczysz TV rano I mowia '4 poscigi w Sydney w nocy' (jak zawsze Commodore skonczyl u kogos w domu- kierowca w areszcie [emoji379]...

Napewno takie auto chcesz? [emoji16]

Zaj.....ste auto !!!! Ale sie ubawilem czytajac tego posta. Zgodnie z przedmowca, zobacz ile to to kosztuje, pewnie sie orientujesz w kosztach transportu morskiego do Polski?

Napisano
Napisano

C400 ma 5,2 C43 4,9, C63 41 chyba, ze w USA inne silniki wkladaja.

Najnowsze C400 ma 3.0 l V6, podobnie C43AMG (w tym ostatnim jest inne oprogramowanie co daje trochę więcej mocy). C63 ma 4.0l V8 - tez dwie rożne moce w zależności od wersji (S ma wiecej)

Napisano

Zaj.....ste auto !!!! Ale sie ubawilem czytajac tego posta. Zgodnie z przedmowca, zobacz ile to to kosztuje, pewnie sie orientujesz w kosztach transportu morskiego do Polski?

Nie mam pojecia do PL - z LA kontener kosztuje $800, z Dover $1k, z NZ zaplacilem $3k :hehe:  ale roll on/roll off za swoje BWM E9.

Generalnie im wieksza konkurencja tym taniej, dystans nie ma totalnie znaczenia ... :hmm:

Zdziwiony bylbym jakby do UK kosztowalo wiecej niz w ta strone ... :hmm:

Napisano

Najnowsze C400 ma 3.0 l V6, podobnie C43AMG (w tym ostatnim jest inne oprogramowanie co daje trochę więcej mocy). C63 ma 4.0l V8 - tez dwie rożne moce w zależności od wersji (S ma wiecej)

W takim razie u nas w PL sprzedaja jeszcze stara wersje.

Napisano

Dzięki OZI, zbieram kasę:

[...]

Tak myślę, że to w granicach 20-30kpln można mieć fajnego w PL. ;]

Tym Sie pobaw www.carsales.com.au

Wybierz 8 cylindrow w opcjach I zobacz.

Ten z EBay to tak co najmniej $2k Za Duzo IMVHO [emoji18] ale 'wiejskie auto' (country car) znaczy duze odleglosci i brak jazdy stop/start.

Popatrz na aukcje

Www.pickles.com.au

www.manheim.com.au

Jesli naprawde jestes napalony to aukcje sa 30-40% tansze bo Nie Ma gwarancji, auta sa sprzedawane 'as is' czyli jakie sa... [emoji848]

Napisano

Dzięki OZI, zbieram kasę:

http://www.ebay.com.au/itm/2002-VX-SS-V8-Holden-Commodore-/201624652827?hash=item2ef1c40c1b:g:z6IAAOSw7W5XOTa9

Tak myślę, że to w granicach 20-30kpln można mieć fajnego w PL. ;]

Za 30kpln + koszty przerobienia tego na omege mozesz miec a8 4.2 mlodsze o pare lat ;)

No chyba ze chcesz udowodnic swiatu ze sie da.

Napisano

Za 30kpln + koszty przerobienia tego na omege mozesz miec a8 4.2 mlodsze o pare lat ;)

No chyba ze chcesz udowodnic swiatu ze sie da.

To nawet nie chodzi o to że się da, wiesz że nie wszystko robi się tylko z powodów że coś ma mieć sens finansowy, czasem ma być to dla przyjemności i mimo że się nie opłaca, to się to robi. :ok:

Ale jak słyszę Ozi pisze że 2k$ mniej powinno być, a więc 5.5k$ AUD to już w granicach16kpln + wysyłka do kraju. :ok:

PS. Kiedyś z jednym z kolegów z Astry wpadliśmy na pomysł ściągnięcia wersji Astry F 2.0T 202KM sedana z RPA(fabryczna wersja!), wtedy temat upadł, a szkoda. ;]

Napisano

To nawet nie chodzi o to że się da, wiesz że nie wszystko robi się tylko z powodów że coś ma mieć sens finansowy, czasem ma być to dla przyjemności i mimo że się nie opłaca, to się to robi. :ok:

Ale jak słyszę Ozi pisze że 2k$ mniej powinno być, a więc 5.5k$ AUD to już w granicach16kpln + wysyłka do kraju. :ok:

PS. Kiedyś z jednym z kolegów z Astry wpadliśmy na pomysł ściągnięcia wersji Astry F 2.0T 202KM sedana z RPA(fabryczna wersja!), wtedy temat upadł, a szkoda. ;]

Bo niektore rzeczy sa bez sensu ;) jakby to byl stary merc to bym tk ściągnąl. Ale durnego holdena na dawce części... oj nie.

Za tą kasę moge miec porządne europejskie auto, też v8, w dobrym stanie

Napisano

Bo niektore rzeczy sa bez sensu ;) jakby to byl stary merc to bym tk ściągnąl. Ale durnego holdena na dawce części... oj nie.

Za tą kasę moge miec porządne europejskie auto, też v8, w dobrym stanie

No widzisz, a dla mnie to ani durny Holden, ani durna Omega - na tym polega piękno świata, że każdy jest inny.

Napisano
Napisano

Super ale sekundy sie nie zgadzaja. Ni jak C400 nie ma takich osiagow jak napisales.

Co innego mówi mercedes a co innego niezależne testy. 2015 C400 dobija do 62 MPH w 4.6 sekundy.

Napisano

Widziałem już a8 (aluminiowe)-składane z 2, cięte za fotelem kierowcy...

Trzeba tylko inny sprzęt do "spawania"

Wiec jesli ktoś liczy ze Alu to bezwypadkowe jest delikatnie mówiąc nierozsądne

Napisano

Serwis, awaryjność

zawieszenie drogie w utrzymaniu, rdza, rdza, pisałem już, że rdza? :phi:

Napisano

Mogłeś dzis do Łeby przyjechać byś znalazł coś dla siebie. Moto z V8 najlepszy. Parę fot

1.jpg?1471124922

2.jpg?1471124922

4.jpg?1471124922

5.jpg?1471124922

6.jpg?1471124922

7.jpg?1471124922

8.jpg?1471124922

9.jpg?1471124922

11.jpg?1471124922

12.jpg?1471124922

13.jpg?1471124922

14.jpg?1471124922