Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy montował ktoś sky window?

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się czy miałoby to jakiś sens bardzo mi się podoba taka opcja ??

Napisano

> Zastanawiam się czy miałoby to jakiś sens bardzo mi się podoba taka opcja ??

Jeśli Ci chodzi o montaż tego elementu, który pojawia się od czasu do czasu na allegro, to... Czemu nie wink.gif

Pod warunkiem, że pokonasz trudności:

- we wzmocnieniu dachu

- uszczelnieniu dachu

- podłączeniu centralki sky-window do bodykomputera

- dokupieniu sterowania nad lusterkiem

- dokupieniu podsufitki przystosowanej do montażu szyberdachu

- paru innych napotkanych po drodze jak chociażby sprawdzenie czy twój bodykomputer jest w stanie obsługiwać komputer sky-windowa.

Samo wycięcie dziury w dachu jest najmniejszym problemem. zlosnik.gif

Napisano

> Jeśli Ci chodzi o montaż tego elementu, który pojawia się od czasu do

> czasu na allegro, to... Czemu nie

> Pod warunkiem, że pokonasz trudności:

> - we wzmocnieniu dachu

> - uszczelnieniu dachu

> - podłączeniu centralki sky-window do bodykomputera

> - dokupieniu sterowania nad lusterkiem

> - dokupieniu podsufitki przystosowanej do montażu szyberdachu

> - paru innych napotkanych po drodze jak chociażby sprawdzenie czy

> twój bodykomputer jest w stanie obsługiwać komputer sky-windowa.

> Samo wycięcie dziury w dachu jest najmniejszym problemem.

co wy wszyscy z tym body komputerem jakby to jakieś ................................

wstaw dach chyba że z innego stilo ,ciety po słupkach i pózniej tak wstawiony czytaj wspawany.

Napisano

> co wy wszyscy z tym body komputerem jakby to jakieś

> ................................

No tak, Kolega wie o co biega, ale ASO z regóły nie wie zlosnik.gif

> wstaw dach chyba że z innego stilo ,ciety po słupkach i pózniej

> tak wstawiony czytaj wspawany.

Ciekawy pomysł, własciwie to najlepsze wyjscie ok.gifhehe.gif

Napisano

> Zastanawiam się czy miałoby to jakiś sens bardzo mi się podoba taka

> opcja ??

Jedyne co stoi na przeszkodzie to dośc "grube" prace blacharskie - trzeba wymienić cały dach, nie wyciąć dziurę w tym co jest, tylko odciąć cały i zamontowac taki dedykowany do Sky Window.

Jeśli to Cię nie odstrasza, to reszta jest względnie prosta. grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Cięcie dachu hmmm raczej nie - Zdecydowanie odstrasza!!

Dzięki za opinie Pozdrawiam

Napisano

> Cięcie dachu hmmm raczej nie - Zdecydowanie odstrasza!!

W takim razie może warto pomyśleć o czymś takim na przykład: Webasto Hollandia 500

scr010bv.jpg

scr022yf.jpg

scr030qf.jpg

Jeśli Twoje Stilo to 3D albo 5D, to wystarczy tylko wyciąć dziurę w dachu i podpiąć elektrykę:

150_Fiat_Stilo.jpg

wink.gif

Do Multiwagona niestety ten dach jest niedostepny...

Napisano

> Do Multiwagona niestety ten dach jest niedostepny...

a dlaczego niby niedostępny a już mi sie spodobał

Napisano

> a dlaczego niby niedostępny a już mi sie spodobał

Nie wiem niewiem.gif

Tu jest konfigurator: KLIK, więc możesz sam sprawdzić. zlosnik.gif

Może profil dachu nie pasuje, może to ta lampka na środku albo jeszcze coś innego hmm.gif - tutaj masz formularz kontaktowy, zapytaj, masz wprawę rotfl.gif

• 5 lat później...
Napisano

Ale odgrzebałem strucla zlosnik2.gif

Nie znalazłem jeszcze odpowiedzi, jakie problemy można przy montażu takiego dachu napotkać. Oczywiście opcja wspawania nie jest zadowalająca. Interesują mnie głównie różnice w konstrukcji samochodu przystosowanego do montażu skywindow. Domyślam się, że trzeba sobie poradzić ze wzmocnieniem dachu między słupkami B, ale ważniejsze dla mnie jest to, czy sama krawędź poszycia jest jakoś przygotowana (podwinięta/przetłoczona) do uszczelki?

Napisano

Nie warto się bawić... zakładać coś co ma b. wysoką awaryjność i brak części zamiennych oslabiony.gif odradzam - pomijam wszystkie rzeczy które pojawiły się powyżej np. zupełnie inna konstrukcja dachu alien.gif

Napisano

> Nie warto się bawić... zakładać coś co ma b. wysoką awaryjność i brak części zamiennych odradzam -

Zgadzam się smile.gif Sam mam całkowicie "rozwalonego" skywindowa. Nikt się nie chce podjąć naprawy. Najchętniej zaspawałbym tą "dziurę", aby na to nie patrzyć hehe wink.gif

Napisano

> Ale odgrzebałem strucla

> Nie znalazłem jeszcze odpowiedzi, jakie problemy można przy montażu takiego dachu napotkać.

> Oczywiście opcja wspawania nie jest zadowalająca. Interesują mnie głównie różnice w

> konstrukcji samochodu przystosowanego do montażu skywindow. Domyślam się, że trzeba sobie

> poradzić ze wzmocnieniem dachu między słupkami B, ale ważniejsze dla mnie jest to, czy sama

> krawędź poszycia jest jakoś przygotowana (podwinięta/przetłoczona) do uszczelki?

orientował się jak jest z odprowadzeniem wody ze sky-window? Jest coś takiego w stilo?

Np w seicento jest dodatkowa specjalna rynienka/rurka idąca chyba albo w prawym albo w obu słupkach A. Rynienka ta czasem lubi się zatykać i cala woda się dostaje na podsufitkę 270751858-jezyk.gif No i (ponoć) w seicento jest całkowicie inaczej wykonana konstrukcja dachu wraz ze wzmocnieniami w słupkach......

Napisano

Argumenty, które podaliście są bardzo istotne. Na pewno wezmę je pod uwagę. Zastanawia mnie nadal ta "inna konstrukcja dachu", bo zdjęć nigdzie nie znalazłem jak to wygląda, ale nie musi być jakieś straszne, skoro TU się udało, to nie może to być jakoś bardzo trudne.

Napisano

> Zgadzam się Sam mam całkowicie "rozwalonego" skywindowa. Nikt się nie chce podjąć naprawy.

> Najchętniej zaspawałbym tą "dziurę", aby na to nie patrzyć hehe

a ja się nie zgadzam. Kupiłem Stilo po części ze względu właśnie na ten dach. Jedno co wiem to trzeba go często i intensywnie smarować.

Napisano

> Argumenty, które podaliście są bardzo istotne. Na pewno wezmę je pod uwagę. Zastanawia mnie nadal

> ta "inna konstrukcja dachu", bo zdjęć nigdzie nie znalazłem jak to wygląda, ale nie musi być

> jakieś straszne, skoro TU się udało, to nie może to być jakoś bardzo trudne.

Z pięć,sześć lat wstecz temat był omawiany na forum łącznie z konstrukcją dachu.

Napisano

Witajcie! smile.gif

A może znacie jakiegoś magika, który podjąłby się naprawy skywindowa? Ja jestem z Oświęcimia, więc w rachubę wchodzi Śląsk i Małopolska...

Pozdro

Kubussss

Napisano

> Witajcie!

> A może znacie jakiegoś magika, który podjąłby się naprawy skywindowa? Ja jestem z Oświęcimia, więc

> w rachubę wchodzi Śląsk i Małopolska...

obiło mi się o uszy, że najlepiej ze szklanym dachem do Mercedesa uderzyć - wyprostujcie mnie jeśli się mylę, ale nawet gdzieś w gazecie napisali, że w niektórych modelach te dachy są bardzo podobne,

of course jeśli ci nie jest głupio z Fiatem do Mercedesa pojechać zlosnik.gif

Napisano

> Witajcie!

> A może znacie jakiegoś magika, który podjąłby się naprawy skywindowa? Ja jestem z Oświęcimia, więc

> w rachubę wchodzi Śląsk i Małopolska...

> Pozdro

> Kubussss

A co się dzieje z twoim dachem hmm.gif

Napisano

> obiło mi się o uszy, że najlepiej ze szklanym dachem do Mercedesa uderzyć - wyprostujcie mnie jeśli

> się mylę, ale nawet gdzieś w gazecie napisali, że w niektórych modelach te dachy są bardzo

> podobne,

> of course jeśli ci nie jest głupio z Fiatem do Mercedesa pojechać

Klass -A ma podobną konstrukcję - serwis działa na tej samej zasadzie co w Fiacie, części zamienne w takiej samej postaci dostępne (całe systemy) bark drobnych części.

Napisano

> orientował się jak jest z odprowadzeniem wody ze sky-window? Jest coś takiego w stilo?

Są odpływy i z przodu i z tyłu z obu stron, po obu stronach dachu jest takie korytko które zbiera wodę.

Napisano

Ostatnio zrzucałem dach..nie da się tak prosto zrobić przeszczepu..

Szczególnie trzymanie dachu szklanego i dopasowanie...było by ciężko.

Sterowanie to inny problem, ale powinno dać się obejść..

Ogólnie nie opłacalne:/

Napisano

> A co się dzieje z twoim dachem

Witaj! smile.gif

Jednym słowem nic nie działa hehehe wink.gif A tak na serio to dach się nie otwiera słychać tylko tyk, tyk, tyk, tak jakby coś przeskakiwało i nic. Po za tym roleta się nie zasuwa... całe to płótno mam pozwijane... Po prostu PORAŻKA! sciana.gif

Pozdrawiam

kubussss smile.gif

Napisano

> Witaj!

> Jednym słowem nic nie działa hehehe A tak na serio to dach się nie otwiera słychać tylko tyk, tyk,

Zablokowane otwieranie pierwszego daszka...spróbuj otworzyć awaryjnie korbką (znajdziesz ja pod lampką i sterowaniem dachem)

Jak nie idzie, trzeba rozebrać:)

Co do rolety, albo spadła z trzymania i rozwinęła się sprężyna lub pękla (w co wątpie)

Link do naprawy rolety

Link drugi, ten patent na pewno dziala

Powodzenia

> tyk, tak jakby coś przeskakiwało i nic. Po za tym roleta się nie zasuwa... całe to płótno mam

> pozwijane... Po prostu PORAŻKA!

> Pozdrawiam

> kubussss

Napisano

Jakoś nie mam odwagi, aby się za to zabrać. Nie wiem, czy posiadam odpowiednio wysoki zdolności techniczno-manulane frown.gif

Napisano

> Jakoś nie mam odwagi, aby się za to zabrać. Nie wiem, czy posiadam odpowiednio wysoki zdolności

> techniczno-manulane

Hmm, nie jest tak zle..

Wystarczy troche checi i bedzie git.

Jesli masz cale ciegna, to wszystko ok,

Gorzej jak sie nie zamyka, ale jak sie tylko nie otwiera to spoko..

Napisano

> Jakoś nie mam odwagi, aby się za to zabrać. Nie wiem, czy posiadam odpowiednio wysoki zdolności

> techniczno-manulane

Ale jeżeli masz "odpowiednio wysokie zdolności" finansowe to udaj się do warsztatu http://www.szyberdachy.waw.pl/ i tam zrobią Ci z tym dachem porządek (tak jak z moim).

Szukałem/przepytywałem różnych fachowców od szyberdachów, ale jedynie oni podjęli się naprawy mojego dachu i zrobili to perfekcyjnie (choć nie było to rzeczywiście tanie, ale było warto).

Napisano

Przyjedź kiedyś na spot krakowski - zdiagnozujemy wstępnie czy naprawiamy czy odcinamy silnik szyb i zostajemy tylko przy rolecie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Są odpływy i z przodu i z tyłu z obu stron, po obu stronach dachu jest takie korytko które zbiera

> wodę.

mam pytanie, gdzie są dokładnie te odpływy z przodu? Z tyłu i tak ich nie znajdę, bo przy otwartym dachu tam są ustawione szyby, które wszystko zasłaniają, ale z przodu powinno się dać. Problem w tym, że szukałem tych odpływów przy otwartym dachu w rogach i nie widzę. Naroża są dobrze widoczne i wyraźnie jest tam wszystko zabudowane, nie widzę żadnych dziur. Zresztą, czasem po deszczu słychać jak spływa woda i słyszę to tylko z tyłu. Czy na pewno z przodu też są te otwory?

Napisano

Witaj! smile.gif

Pewnie tak będę musiał zrobić smile.gif Jak będziecie organizować spot w Krakowie to postaram się pojawić. Pomyślimy co z tym dachem zrobić wink.gif

Miłego dnia! smile.gif

Napisano

Czy na pewno z przodu też są te

> otwory?

Tak ok.gif

Węże odpływowe idą słupkami do podszybia wink.gif

Napisano

> Czy na pewno z przodu też są te

> Tak

> Węże odpływowe idą słupkami do podszybia

dobra, ale gdzie te odpływy się zaczynają? Wczoraj znowu przyjrzałem się dokładnie przy otwartym dachu. Na pewno nie są w rogach, bo tam jest wszytko zabudowane. Są gdzieś na przedniej krawędzi dachu zasłonięte przez mocowanie pierwszej uchylnej szybki?

BTW: wiosenne smarowanie SkyWindow wykonane. Oczywiście tylko elementów dostępnych bez rozbierania niczego. Chodzi pięknie i gładko i mam nadzieję, że tak będzie jak najdłużej zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.