Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do ok. 50 kzł, wygodne wsiadanie, długa gwarancja.

Featured Replies

Napisano

NOWE.

Dla 60+

Czyli może wygodne wsiadanie, gadżety w środku itd. ;)

Dajcie jakieś propozycje, bo ja tylko w Skodzie oblatany :P

Edytowane przez mrBEAN

Napisano

Coś podwyższonego, jakiś B-max, C-max, Scenic, 3008, Meriva, Zafira i inne takie.

Napisano

No to się robi problem. Bo taki B-max czy Meriva, to od 55 z hakiem się zaczynają. Jak dodać do tego gadżety, to się nagle z 60-65 zrobi jak nic.

Więc może Dacia? Sandero Stepway albo Duster?

Napisano

Wątpię,czy nowe w tej cenie dostaniesz.A przynajmniej z "gadzetami".

Sam szukałem dla siebie co prawda klasę "C" typu scenic cmax i bez 70 - 80 tys nie ma po co wchodzic do salony po wersje dobrze wyposażoną w jeźdzącej benzynie.

Napisano
  • Autor

Wątpię,czy nowe w tej cenie dostaniesz.A przynajmniej z "gadzetami".

Sam szukałem dla siebie co prawda klasę "C" typu scenic cmax i bez 70 - 80 tys nie ma po co wchodzic do salony po wersje dobrze wyposażoną w jeźdzącej benzynie.

Przeglądam i nie brakuje w sumie: Peugeot 208, Citroeny itd.

Astrę IV nawet można w tej cenie kupić.

Napisano

C3 Picasso albo C4 Cactus to może nie być głupie rozwiązanie.

Jeśli ma być wygodne wsiadanie i co ważniejsze - wygodne wysiadanie (a to sprawia starszym ludziom więcej kłopotu, z tego co widzę), to tylko po takich, podniesionych wózkach należy patrzeć.

208 jest fajne, naprawdę fajne. Ale to jednak normalne autko klasy B, gdzie siedzi się dość blisko gleby.

A może jednak szukać używki, jakiejś rocznej, góra dwuletniej. Czasem się trafiają takie auta np. po wynajmie długoterminowym.

Napisano

No to się robi problem. Bo taki B-max czy Meriva, to od 55 z hakiem się zaczynają. Jak dodać do tego gadżety, to się nagle z 60-65 zrobi jak nic.

Więc może Dacia? Sandero Stepway albo Duster?

Meriva zaczyna się od 48 tys zł za wersję Essentia.

Napisano

Meriva zaczyna się od 48 tys zł za wersję Essentia.

Strona Opla podaje 55.800. Ale kłócił się nie będę, bo strony swoje, a rzeczywistość swoje.

Napisano

Oj to hultaj ix20. Kily nie polecam bo wiecej wylaczen jest. Wyzsze latwo sie wsiada. Moze jeszcze cos od Opla. Meriva nowa :ok: Jeszcze mozna sie rozejrzeć za nowym jazz. Ale to bedzie krucho potrzeba z 5k wiecej.

Napisano
Napisano

Peugeot 208? W wersji Allure, czyli wszystko, nawet może z 1.2 110KM by się cenowo zmieścił...

Napisano

Dajecie propozycje aut klasy B, w ktorych nisko sie siedzi, wiec wsiadanie nie jest wygodne, ogarnijcie sie :facepalm:

Napisano

Oj to hultaj ix20. Kily nie polecam bo wiecej wylaczen jest. Wyzsze latwo sie wsiada. Moze jeszcze cos od Opla. Meriva nowa :ok: Jeszcze mozna sie rozejrzeć za nowym jazz. Ale to bedzie krucho potrzeba z 5k wiecej.

No Kia jest w tyle w stosunku do Hyundaia, nowy i20 jest fajny przynajmniej z wyglądu, a Rio ciągle stare... 

Napisano

Do Corsy pewnie też

Do 3d spoko o tyle że dłuższe drzwi, w Adamie siedziałem dawno - nie zauważyłem problemów z wsiadaniem. Dlatego napisałem że zależnie od potrzeb - tak na prawdę trzeba się samemu przymierzyć. ;)

Napisano

Peugeot 208? W wersji Allure, czyli wszystko, nawet może z 1.2 110KM by się cenowo zmieścił...

Raczej nie ma szans za 50kPLN ;]

Napisano

Raczej nie ma szans za 50kPLN ;]

Dobra, pomyliły mi się wątki z tym z 70kPLN... ;]

Napisano

NOWE.

Dla 60+

Czyli może wygodne wsiadanie, gadżety w środku itd. ;)

Dajcie jakieś propozycje, bo ja tylko w Skodzie oblatany :P

Kia Venga, mamy taką zeszloroczna i złego słowa nie powiem :-)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Do 3d spoko o tyle że dłuższe drzwi, w Adamie siedziałem dawno - nie zauważyłem problemów z wsiadaniem. Dlatego napisałem że zależnie od potrzeb - tak na prawdę trzeba się samemu przymierzyć. ;)

Moze ja czegos nie rozumiem. Przez wygodne wsiadanie rozumiem, ze fotel jest wysoko, np w minivanie, a do corsy itp. wpadasz do środka. Np. dla mojej babci to juz jest prawie niemożliwe wyjście z takiego auta

Napisano

No litosci. 3D to sie wygodnie wsiada jak masz duzo miejsca. A pod markietem nie masz wiec o czym tu mowa.

Napisano

No litosci. 3D to sie wygodnie wsiada jak masz duzo miejsca. A pod markietem nie masz wiec o czym tu mowa.

Miałem Almerę 3d i poza jakimiś szczególnymi dosłownie kilkoma sytuacjami nie było z tym problem, a możliwość otwarcia szerzej drzwi powodowała dostęp jak do stodoły.

Napisano

Miałem Almerę 3d i poza jakimiś szczególnymi dosłownie kilkoma sytuacjami nie było z tym problem, a możliwość otwarcia szerzej drzwi powodowała dostęp jak do stodoły.

Pod marketem mozesz sobie zaparkowc kawalek dalej, gdzie jest luzno i nie ma problem.

Ja codzennie w biurze i w domu parkuje w garazu podziemnym i auto 3d jest niestety troche upierdliwe, bo zazwyczaj miejsca parkingowe sa dosc waskie.