Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przełożenie klimy do autka bez klimy...

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się czy to dużo roboty?

Będę przekładał silnik z autka z klimą do takiego samego bez klimy. No i pomyślałem aby klimę też przy okazji zabrać. Oprócz instalacji co jeszcze do przekładki?

Parownik czy coś jeszcze? No i pewnie trzeba będzie całą konsolę wybebeszyć?

Napisano

Klima ręczna czy automatyczna?

Przy automatycznej dochodzą wszystkie czujniki i cięgna sterujące klapkami nawiewów.

W niektórych autach dmuchawa nawiewu jest inna w wersji z klimą i bez.

Napisano

Będę przekładał silnik z autka z klimą do takiego samego bez klimy. No i pomyślałem aby klimę też przy okazji zabrać. Oprócz instalacji co jeszcze do przekładki?

A jakie to auto?
Napisano

Brat kiedyś wymieniał w Toyocie auta, oddawał Corollę 3D, brał 5D bo mieli używkę na placu. W ramach wymiany przekładali klimę z 3 do 5, czekał jeden dzień na przekładkę.

Napisano
  • Autor

Zwykła, Ręczna klimą w Daihatsu. Żadnych czujników.

Napisano

Sprawdź dokładnie czy wystarczy sama zmiana paska, czy też dochodzi jakiś napinacz. W zależności od marki i modelu inna może być chłodnica wody, nagrzewnica, inaczej sterowany wentylator.

Napisano
  • Autor

Przekładam cały silnik już ze sprężarką i osprzętem.

Mocowania chłodnicy i sama chłodnica rzeczywiście mogą się różnić i to sobie sprawdzę.

Bardziej mnie zastanawia co pod konsolą i gdzie właściwie montowany jest parownik? No nic, pogrzebię w serwisówce.

Napisano

Inna będzie obudową nagrzewnice a w niej będzie parownik i tyle. Zdejmujesz kokpit wymieniają całość zakładasz i po problemie. Potrzebna będzie wiązka elektryczna do czujników na parowniku i skraplaczu czasem może być cos do ecu podlaczone.

Napisano

tylko może być tak, że np. w ścianie grodziowej silnika nie będzie otworów na rurki od klimy

P. S. a czemu przekladasz silnik, przecież te twoje egzotyki bezawaryjne są

Edytowane przez technix

Napisano

tylko może być tak, że np. w ścianie grodziowej silnika nie będzie otworów na rurki od klimy

Tak miałem w nubirze. Trzeba było dziurę zrobić.

Napisano

Przekładam cały silnik już ze sprężarką i osprzętem.

Mocowania chłodnicy i sama chłodnica rzeczywiście mogą się różnić i to sobie sprawdzę.

Bardziej mnie zastanawia co pod konsolą i gdzie właściwie montowany jest parownik? No nic, pogrzebię w serwisówce.

No wiesz np. w Astrze F cały pas przedni w wersji bez klimy był inny niż w wersji z klimą i trzeba było w razie co zmieniać.

Napisano
  • Autor

Mam wrak z dobrym silnikiem i zespołem napędowym i dwoma bokami. O wnętrzu nie wspomnę. Chcę z niego jeszcze trzy sztuki wyrzeźbić.

Przód odciąłem rok temu na odbudowę autka byłej. Tył był mocno walony. Wrak został gratis.

Kupuję w DE jedno autko z padniętym silnikiem, drugie bite w lewy bok, trzecie w prawy bok.

Co ma się wrak marnować? Zostanę Januszem autobiznesu.

;)

Napisano

Inna będzie obudową nagrzewnice a w niej będzie parownik i tyle. Zdejmujesz kokpit wymieniają całość zakładasz i po problemie. Potrzebna będzie wiązka elektryczna do czujników na parowniku i skraplaczu czasem może być cos do ecu podlaczone.

Inna, albo i nie inna, różnie z tym bywa. W Matizie wszystko pasowało plug&play, cała instalacja elektryczna też była. Poza tym, że trzeba było mieć koreańskie rączki, żeby dokręcić niektóre przewody...

Edytowane przez mdyrka

Napisano

No wiesz np. w Astrze F cały pas przedni w wersji bez klimy był inny niż w wersji z klimą i trzeba było w razie co zmieniać.

Hmm...? Poważnie? Czym się różnił?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.