Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przechowywanie wtryskiwaczy

Featured Replies

Napisano

Nabyłem wtryskiwacze, których montaż przewiduję nie wcześniej niż za jakieś pół roku. Towar deficytowy na rynku wtórnym stąd taka potrzeba. Jak to "przezimować"

Napisano

nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale ja włożyłem do słoika z benzyną

Napisano

Zamoczyć w ON

Napisano

Zamoczyć w ON

+1

Napisano

Zamoczyć w ON

Producent tez pewnie tak miedzy taśmą produkcyjną a dystrybutorem trzyma, a i hurtownie pewnie też :hehe:

Napisano

Jak kupiłem jeden nowy wtrysk DELPHI, to był zafoliowany, bez powietrza, a na czopik nałożona była plastikowa fajka z kilkoma kroplami jakiegoś płynu.

Napisano

Oddawałem kiedyś do sprawdzenia wtryskiwacze CR i gość sprawdzając je na maszynie nie robił tego olejem napędowym tylko jakimś specjalnym płynem. Po tym zabiegu powiedział, że z tym płynem wewnątrz mogą długo leżeć nieużywane. Myślę, że specjaliści od układów wtryskowym, których defacto mamy tu na AK powiedzą co to za płyn.

Napisano

imho olej napędowy to wcale najlepszy pomysł nie jest.

w elementach metalowych w nim zamoczonych po paru miesiacach potrafi pojawić się korozja.

A jak sie trafi paliwo ze spora zawartością siarki, to nawet jeszcze wcześniej

Napisano

Oddawałem kiedyś do sprawdzenia wtryskiwacze CR i gość sprawdzając je na maszynie nie robił tego olejem napędowym tylko jakimś specjalnym płynem. Po tym zabiegu powiedział, że z tym płynem wewnątrz mogą długo leżeć nieużywane. Myślę, że specjaliści od układów wtryskowym, których defacto mamy tu na AK powiedzą co to za płyn.

HAD400 albo jakis inny plyn kalibracyjny, niestety nie spotkalem opakowania mniejszego niz 20l, ON zabije te wtrsyki, benzyna tez, najlepsza opcja to przelanie na stole plynem kalibracyjnym i szczelne zatkanie.

Napisano

HAD400 albo jakis inny plyn kalibracyjny, niestety nie spotkalem opakowania mniejszego niz 20l, ON zabije te wtrsyki, benzyna tez, najlepsza opcja to przelanie na stole plynem kalibracyjnym i szczelne zatkanie.

Też tak myślę, że trzymanie w ON lub benz może popsuć części plastikowe, które nie mają normalnie styczności z paliwem, np. wtyczki.

Ja bym przelał w środku ON i zatkał.

Napisano

najlepsza opcja to przelanie na stole plynem kalibracyjnym i szczelne zatkanie.

chyba jedyna sensowna z gwarancją sukcesu przy montażu za pół roku  :oki:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.