Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G - podłokietnik

Featured Replies

Napisano

Miałem identyczny. Mało stabilny, i ten czarny materiał po roku uzytkowania przetarł się. Lepszy taki od byle uniwersalnego za 50 złotych. Przeszkadza przy zaciąganiu hamulca ręcznego i przy zapinaniu pasów. 

Napisano

Jak wyżej- mało stabilny, bo przykręcany do tunelu środkowego od góry. Żałowałem, że kupiłem, a poszedł do nowego właściciela z autem.

Napisano

To jaki polecacie?

Kiedyś czytałem o dokładce podkłokietnika do fotela, taki podnoszony. Podobno nie do każdego fotela to pasuje, oryginalny Opla.

Jednak ja nie zgłębiałem tematu, W Zafirze mam coś takiego, w AG fotele sa podobne tylko dol inny. Poszukaj, poczytaj w internecie. Takie dokladane do tunelu środkowego to jedno wielkie g....no   ;]

IMG_3375.jpg

Napisano

Tego co wkeiles nie kupuj. Kolega ma w fiescie mk7, skrzypi i nie jest stabilny. Polecam to http://www.cikcar.pl/info.php?id=070409:13273&dzial=akcesoria_samochodowe&kategoria=podlokietniki_zwykle&pkt=opel&typ=astra_g&on=tak

Mam u siebie 4lata. Nic się nie wyciera czy trzeszczy. Zwykły ze schowkiem bez podnoszenia. Brat miał w astrze od tego samego producenta podnoszony to już trzeszczał.

Napisano
  • Autor

A jak się go montuje i czy przeszkadza przy ręcznym?

Napisano

Witam,

Czy może ktoś montował taki podłokietnik. Proszę o opinie.

Dzięki i pozdrawiam

http://allegro.pl/podlokietnik-opel-astra-ii-2-g-adaptery-gratis-i6587504786.html

Ja w Astrze II mam taki już 4 rok http://allegro.pl/podlokietnik-samochodowy-uniwersalny-audi-opel-vw-i5021096731.html- może wyglądem nie powala ale jest bardzo praktyczny, wygodny i szeroki (2 osoby z niego mogą korzystać). Do mocowania wykorzystałem 2 śruby oryginalne które mocują tunel środkowy (ten przy ręcznym) a 2 dodatkowe wkręty nawierciłem w osłonie plastikowej tunelu. Na takiej wysokości go przykręciłem ze z jednej strony wygodnie się opiera na nim rękę a z tyłu udało się wygospodarować trochę miejsca pod nim na montaż rozgałęziacza gniazda zapalniczek, przez co moja młodzież się ucieszyła bo mają gdzie podłączyć swoje smartfony i tablety :) Przy dobrym przykręceniu jest stabilny. Przyzwyczaić się trzeba jedynie do nowej obsługi ręcznego ale i tak jest ok. 

Edytowane przez ZICHI

Napisano

Ja w Astrze II mam taki już 4 rok http://allegro.pl/podlokietnik-samochodowy-uniwersalny-audi-opel-vw-i5021096731.html- może wyglądem nie powala ale jest bardzo praktyczny, wygodny i szeroki 

Potwierdzam  :oki: .

W moim  poprzecierało się obicie  na klapce  więc  wymieniłem na   skórę  dalej służy :)  

Napisano
  • Autor

Ja w Astrze II mam taki już 4 rok http://allegro.pl/podlokietnik-samochodowy-uniwersalny-audi-opel-vw-i5021096731.html- może wyglądem nie powala ale jest bardzo praktyczny, wygodny i szeroki (2 osoby z niego mogą korzystać). Do mocowania wykorzystałem 2 śruby oryginalne które mocują tunel środkowy (ten przy ręcznym) a 2 dodatkowe wkręty nawierciłem w osłonie plastikowej tunelu. Na takiej wysokości go przykręciłem ze z jednej strony wygodnie się opiera na nim rękę a z tyłu udało się wygospodarować trochę miejsca pod nim na montaż rozgałęziacza gniazda zapalniczek, przez co moja młodzież się ucieszyła bo mają gdzie podłączyć swoje smartfony i tablety :) Przy dobrym przykręceniu jest stabilny. Przyzwyczaić się trzeba jedynie do nowej obsługi ręcznego ale i tak jest ok. 

Czy przy montażu tego podłokietnika (wkręcaniu wkrętów do tunelu)muszą być zdemontowane siedzenia, bo  dzisiaj robiłem lustrację w swoim autku i dojście jest trochę utrudnione?

Napisano

no ja jak zakładałem taki do astry f (służy juz 5 rok) to też fotele przednie utrudniały, nie wiem jak w g ale w f dużo łatwiej i szybciej było wymontować tunel niż fotele, wiec pozaznaczałem sobie gdzie ma być i przykreciłem poza autem

Napisano

Czy przy montażu tego podłokietnika (wkręcaniu wkrętów do tunelu)muszą być zdemontowane siedzenia, bo  dzisiaj robiłem lustrację w swoim autku i dojście jest trochę utrudnione?

Fotele maksymalnie do przodu i przykrecisz bez problemu, taki tez mialem i wywaliłem. 

Napisano

Nie - wystarczy fotele przesunąć do przodu a później do tyłu i nic nie trzeba demontować

Napisano

no to ja chyba chciałem za blisko sobie zamontować bo nie mogłem przednich śrub przekręcić

Napisano

pokaż foto jak to wygląda w astrze g :)

Napisano

pokaż foto jak to wygląda w astrze g :)

Podobnie tak jak na zdjęciu :)

post-131917-0-91473000-1483463870_thumb.jpg

Edytowane przez ZICHI

Napisano

Podobnie tak jak na zdjęciu :)

Nie pasuje to w ogóle. Wole już taki z linku powyżej, podnoszony do góry, pomimo tego, że skrzypi    ;]

Ten wygląda jak pustak pomalowany na kolor czarny   :facepalm:

Napisano

Nie pasuje to w ogóle. Wole już taki z linku powyżej, podnoszony do góry, pomimo tego, że skrzypi    ;]

Ten wygląda jak pustak pomalowany na kolor czarny   :facepalm:

Wygląd to kwestia gustu :hehe: Jest praktyczny (z dużą ilością schowków i uchwytów) i wygodny :ok: Zawsze można wybrać ładny, niepraktyczny i niestabilny w zależności od potrzeb  :oki:  Jakie auto taki podłokietnik ;l Przecież nikt mi nie powie że kupował Astrę G z uwagi na jej ponadprzeciętną urodę  ;l  W wersji kombi to jest po prostu ekonomiczny wół roboczy  :oki: 

Napisano

Mi AG podoba się, nie mówię że jest hiper super mega piekne auto.....ale jak na konstrukcję z lat 90 nie wygląda źle.     :oki:

Znalazłem fotkę z tym podnoszonym podlokietnikiem, widać już początki przecierania się, przetarcie po obu stronach. 

post-196278-0-70214100-1483693158_thumb.jpg

Edytowane przez Galik

Napisano

Jak dla mnie oplowskie podłokietniki to porażka bo są bardzo nie wygodne i utrudniają zmianę biegów . O hamulcu ręcznym to możesz zapomnieć . Ja mam w AH oryginalny połokietnik i ani ja ani poprzedni właściciel go nie używał. Poza tym gdy jest złożony to łokieć uderza w niego podczas zmiany biegów.

Edytowane przez Ksenomorf

Napisano

post-138808-1484131715,9574.jpg

Masz tu zdjecie jak to wyglada od 2 lat u mnie [emoji3]

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Napisano

a te 2 lata to ile km i czy w mieście czy w trasie?

Napisano

a te 2 lata to ile km i czy w mieście czy w trasie?

Jakies 35kkm. Standardowo troche miasta i troche trasy. Podlokietnik uzywany na codzien i 0 zuzycia. Musialem tylko po pewnym czasie poprawic mocowanie do tunelu srodkowego. Ale podkladka samokontrująca zalatwila sprawe. Handlowcy u mnie w zakladzie maja te podlokietniki w astrach J montowane w salonach i jak pytalem to nawet wygodne a wiadomo ze duzo jezdza. Tylko zamiast ekoskory mam material. A zeby było smieszniej mialem zamiast tego ten podlokietnik co ktos linkowal przykrecany z boku do otworow fabrycznych i sprzedalem po pol roku. Fakt ze pojemniejszy ale zapiac pas przy tym niezbyt wygodnie. Ja jeszcze rade dawalem ale pasazerowie nieraz sie meczyli. Z tych 2 polecam zdecydowanie ten co mam teraz.No i ten material jakos bardziej mi we wnetrzu pasuje od tego skaju.

Edytowane przez Hansior

• 2 lata później...
Napisano

@Hansior @Hansior @Hansior 

Witam, udzielilbys mi informacji jaki podłokietnik masz zamocowany w Astrze g? Ja mam kombi z 2000 r i chce za wszelką cenę mieć podłokietnik tylko nie wiem czy ten na adapter z allegro za 130 zł będzie stabilny i ok? Jaki u Ciebie? Z góry dzięki pozdrawiam Piotr

Napisano
[mention=138808]Hansior[/mention] [mention=138808]Hansior[/mention] [mention=138808]Hansior[/mention] 
Witam, udzielilbys mi informacji jaki podłokietnik masz zamocowany w Astrze g? Ja mam kombi z 2000 r i chce za wszelką cenę mieć podłokietnik tylko nie wiem czy ten na adapter z allegro za 130 zł będzie stabilny i ok? Jaki u Ciebie? Z góry dzięki pozdrawiam Piotr
Astry nie mam juz ponad rok. Odjechala z podlokietnikiem do nowego wlasciciela. Ja mialem ten z alle co jest po 119zl i przez caly okres uzytkowania bylo ok. Tylko dobrze go przykrec bo musialem poprawiac 1 raz po pewnym czasie.

Wysłane z mojego LG-H440n przy użyciu Tapatalka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.