Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana akumulatora

Featured Replies

Napisano

Chyba będę musiał wymienić akumulator, bo ten, który siedzi w L (r. pr. 2007) ma już ponad 9 lat i trochę słabnie :( . I w związku z tym pytanie - czy wymienia się bez żadnych konsekwencji, czy coś się nie daj Boże resetuje, zeruje, przestawia itp.?

kwa

Napisano

Chyba będę musiał wymienić akumulator, bo ten, który siedzi w L (r. pr. 2007) ma już ponad 9 lat i trochę słabnie :( . I w związku z tym pytanie - czy wymienia się bez żadnych konsekwencji, czy coś się nie daj Boże resetuje, zeruje, przestawia itp.?

kwa

Akumulator oryginalny wymieniłem 2 lata temu (lacetti z 2007 roku). Podczas wymiany ukręciłem szpilkę (razem ze śrubą)  od uchwytu akumulatora więc sugeruję Ci wcześniej je wyczyścić i popsikać czymś co ułatwi odkręcanie. Kupiłem uchwyt używany na allegro, a w międzyczasie jeździłem z "trytytkami"  :hehe:

Pamiętaj że akumulator do lacetti ma plus po niewłaściwej stronie (większość aut ma po prawej a tu jest po lewej albo odwrotnie ;)  ) i że wszystkie popularne zamienniki są wyższe od oryginału i ledwo się mieszczą w oryginalnym uchwycie. Generalnie zmierz oryginalny akumulator przed zamówieniem nowego ;)

Napisano

Ja wymieniałem na jesieni 2013 na taki sam jak był fabryczny. Nic się nie wykasowało mimo, że auto stało cały dzień bez akumulatora.

Napisano
  • Autor

Ja wymieniałem na jesieni 2013 na taki sam jak był fabryczny. Nic się nie wykasowało mimo, że auto stało cały dzień bez akumulatora.

A gdzie i czy łatwo jest dostać taki sam jak fabryczny?

kwa

Napisano

Można kupić w Lublinie. To chyba jedyne miejsce w Polsce, gdzie te akumulatory są dostępne. Akumulator firmy DELKOR , dokładnie taki sam jak fabryczny. Znajdziesz na Allegro. Mam go już ponad 3 lata i nie mam żadnych zastrzeżeń.

Edytowane przez Miromat

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za zainteresowanie i przydatne informacje.

Pozdrawiam.

kwa

Napisano

Można kupić w Lublinie. To chyba jedyne miejsce w Polsce, gdzie te akumulatory są dostępne. Akumulator firmy DELKOR , dokładnie taki sam jak fabryczny. Znajdziesz na Allegro. Mam go już ponad 3 lata i nie mam żadnych zastrzeżeń.

Dokładnie, tylko zakup Delkora w Lublinie. Akumulatory mistrzostwo świata! Brałem u nich już 3szt. z czego ostatnio do Peugeota aku pod nazwą Puma - ta sama technologia i wyprodukowane niby przez Delkor. 

Co ciekawe ceny w Lublinie mają bardzo dobre, taniej niż dziadowskie varty i bosche. 

Edytowane przez Kraviec

Napisano

A moj delkor z lublina rozladowal sie teraz przed mrozami. Aku kupione rok temu. Fakt auto malo jezdzone, ale od zawsze malo jezdzone i jakos na starym akumulatorze przez pierwsze lata tego problemu nie bylo.

Napisano

Z tego Lublina to delkor czy daewoo? Delkorów to ja nie widziałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.