Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Po cebulę do Biedronki... Kodiaq RS 240 KM

Featured Replies

Napisano

Bo po pijaku złożone i kierownicę zamontowali przy siedzeniu pasażera [emoji6]

Bardziej serio - jeśli chcieli coś sprzedać u Was, musiało być na placu, klient ma inne wymagania, nie będzie czekał pół roku.
W EU już jest łatwiej, a w azjatyckiej części EU to już zupełnie - przecież taka PL to marginalny rynek dla VW, więc nawet jak stracą tych 100 klientów na Superba, to nawet tego nie zauważą.

W sumie prawda, niektórzy czekają - ale większość sprzedaży Tiguan traci bo lud chce 162TSI i dealer ma niski wybór na placu.[emoji90] Tracą sprzedaż.

Skoda ciut inaczej - ja myśle ze Kodiaq i nawet u mnie się będzie sprzedawał (jak na Skoda).
ale...
132TSI w wersji bazowej - i większość pismaków którzy jechali autem jest zgodna - to się nie odpycha- wiec jak na moje lokalne odczucia - silnik może być przeszkoda.

Dwa cena - Santa Fe kosztuje ok 120k PLN to skoda musi siedzieć poniżej tego ...

Problem jest już z Tiguan - w sugerowanej cenie detalicznej za 162TSI 150k PLN - to są pieniądze BMW - i wielu ludzi z tego co czytam idzie właśnie i kupuje X...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Napisano

A tu się zdziwisz, ale dla Skody rynek w PL to jeden z pięciu najważniejszych. Ważny do tego stopnia, że mamy najtańszy cennik na Skodę w Europie.

Ile tego w PL sprzedali w 2016? Skoda total?

Napisano

Na korzyść Skody może z kolei przemawiać chęć niewyróżniania się. 

Gee, to całkowicie odwrotnie niz u mnie.

'Ja mam EU Skoda' a ty sąsiedzie? [emoji51]

Jakieś pospolite Subaru Outback 3.6l H6 które jest tańsze $5-10l niż twoja Skoda Superb 2.0l [emoji26]

W Subaru jak to Jay mówi 'prestiza brakuje'[emoji18]

957b6c73bb172ea80a8b0cbc972d110c.jpg

Napisano
42 minuty temu, OZI napisał:

132TSI w wersji bazowej

Duży (jak na EU warunki) SUV i tylko 132 KM ? 

IMHO wersja tylko do katalogu, żeby było "już od XX $"

Napisano

Na korzyść Skody może z kolei przemawiać chęć niewyróżniania się. 

Otóż to choć nawet moja mama odróżnia koła i widzi o ten drogi bo niski i ma duże koła.

Mój szef jeździ służbowa 5 i nie wyobraża sobie żeby Skoda jeździć. W poprzedniej firmie na podobnym stanowisku szefowie jeździli passatami i właśnie superb.

Osobiście wziąłbym najmocniejszego passata ot taki kompromis kura za 200k Vs E biedna za 200k.
Napisano
  • Autor
15 minut temu, wujekcybul napisał:

Mój szef jeździ służbowa 5 i nie wyobraża sobie żeby Skoda jeździć.

Przekaż mu wyrazy współczucia małego siurka :oki:

Napisano
Duży (jak na EU warunki) SUV i tylko 132 KM ? 
IMHO wersja tylko do katalogu, żeby było "już od XX $"

132kW - chyba inne oznaczenia stosują .

132kw = 180KM na wasze Skoda.

Potem ma dojść jakiś Diesel (u mnie) chyba 140kW.

Napisano
1 godzinę temu, OZI napisał:

Ile tego w PL sprzedali w 2016? Skoda total?

Bardzo duzo. Do flot i firm idzie tego na peczki.  44439 w 2015 roku. Skoda byla na 1 miejscu, druga toyota o 10k aut mniej.

Napisano

Przekaż mu wyrazy współczucia małego siurka :oki:

Ale dlaczego siurka? [emoji848]

W BMW jest inny poziom obsługi klienta niż w Skoda, za to po prostu płacisz (przy zakupie auta np).

Wiec dlaczego?
To IMVHO tak jak mówić ze latając business class zamiast klasa bydlęca [emoji200][emoji201][emoji243][emoji233] ma się małego.

Nie, wygoda kosztuje. Tak jak Skoda vs BMW - obsługa kosztuje. Ciastka i full catering kosztuje..., rowery, Taxi za 'free' tez.

Oczekiwania inne...

ef5e9b2d9ee165627a05214a7b5c3f94.jpg

Napisano
  • Autor
Godzinę temu, OZI napisał:

Ale dlaczego siurka? emoji848.png

Tu nie o oczekiwania chodzi i obsługę, tylko o znaczek na masce.

Taki polski folklor. Lepiej jeździć bidą BMW niż wypasioną Skodą.

Z grubsza o to się rozchodzi.

Do jeżdżenia wypasionym BMW nic nie mam :oki:

Napisano

Tu nie o oczekiwania chodzi i obsługę, tylko o znaczek na masce.
Taki polski folklor. Lepiej jeździć bidą BMW niż wypasioną Skodą.
Z grubsza o to się rozchodzi.

Do jeżdżenia wypasionym BMW nic nie mam :oki:

Ok, [emoji106]złe to zrozumiałem [emoji18]

To co my nazywamy 'Asian mentality' [emoji51]

Chodzilo mi oto ze poziom obsługi (teoretycznie przynajmniej 🤡) jest wyższy/lepszy w BMW niż Skoda.

Ale nic za darmo- Ergo porównując dwa (podobnie wyposażone auta Skoda vs BMW) - cena BMW będzie Skoda + $x , bo za 'free ciasteczka, rowery, obiad etc który dostajesz jak np czekasz na BMW Service ktoś musi jednak zapłacić. Przy okazji dorzucisz pare k zarobku więcej na sztukę - bo możesz klient i tak jest [emoji51] - i Business sie kreci [emoji106]

Napisano

U nas wygląda to tak że zostawiasz swój kluczyk, bierzesz demo i jedziesz załatwiać swoje sprawy a po auto wracasz jutro. Czasem okazuje się że jutro przeciąga się na kilka dni bo w 3 letnim samochodzie z przebiegiem 80kkm leje się ze skrzyni jak ze świni podczas świniobicia.

Napisano
21 godzin temu, krawiec napisał:

Kodiaq w topowej wersji z 2.0 TSI 180KM kosztuje poniżej 140. Qx70 zaczyna się od 250... Istotnie jest śmiesznie. Ot drobne... 110k różnicy.

Krawiec

Odkad pamietam infiniti w najdrozszej wersji wyposazenia premium s jest do kupienia z podstawowymi silnikami za okolice 230 bo co roku przy zmianie auta zawsze jakos mnie ciagnie w strone tego auta i sprawdzam jego ceny.

Napisano
11 godzin temu, OZI napisał:

Dwa cena - Santa Fe kosztuje ok 120k PLN to skoda musi siedzieć poniżej tego ...

No nie wiem, na rynku europejskim ten Kodiaq jest spozycjonowany według mnie zupełnie równolegle z Santa Fe.

Napisano

No nie wiem, na rynku europejskim ten Kodiaq jest spozycjonowany według mnie zupełnie równolegle z Santa Fe.

Tylko ze wydawalo mi sie Santa Fe jest wymiarowo wiekszy niz Skoda. Skoda jest jak Tiguan a wiec Tuscon.

skoda-kodiaq-2017.jpg

Vs

hyundai-santa-fe-2013.jpg

I jednak sie mylilem. Ergo mozliwe ze masz racje. Tylko ze jesli dobrze pamietam w PL Santa Fe jakies nienormalne $$$$ kosztuje [emoji33]

Sent from my Galaxy S8

Napisano
3 minuty temu, OZI napisał:

Tylko ze jesli dobrze pamietam w PL Santa Fe jakies nienormalne $$$$ kosztuje

No trochę ich boli głowa - http://www.hyundai.pl/fileadmin/user_upload/cenniki/Cennik_SantaFe_2017.pdf

Napisano

Co oni tam pala? [emoji33] Niech mi przysla bo to dobre drugs musza byc ...

201,800PLN za to co mi przed garazem stoi. Auto IMVHO bardzo a to bardzo przecietne. Roznica taka ze moje z fabrycznym upgrade zawieszenia na 'heavy duty' nie kosztowalo mnie nawet 110k PLN.

Roznica prawie x2 lub jak kto woli 90%

Sent from my Galaxy S8

Napisano
1 minutę temu, OZI napisał:

Mam dokładnie takie same odczucia, realna wartość to mniej więcej połowa proponowanej kwoty. Pytanie za ile realnie to można kupić.

Napisano

Co oni tam pala? [emoji33] Niech mi przysla bo to dobre drugs musza byc ...

201,800PLN za to co mi przed garazem stoi. Auto IMVHO bardzo a to bardzo przecietne. Roznica taka ze moje z fabrycznym upgrade zawieszenia na 'heavy duty' nie kosztowalo mnie nawet 110k PLN.

Sent from my Galaxy S8

I dlatego to się wogole nie sprzedaje. Nikt o zdrowych zmysłach tego nie kupi. Cenę winduje tez akcyza za silniki >2l.
Napisano

I dlatego to się wogole nie sprzedaje. Nikt o zdrowych zmysłach tego nie kupi. Cenę winduje tez akcyza za silniki >2l.

Tylko widzisz - rynek reguluje IMVHO

Oficjalna wycena jaka dostałem 3 dni jak limitowana edycje wrzucili, bez żadnej negocjacji - 10% na dzień dobry. Pewnie jakbym był zainteresowany kupnem to bym następne 5-6% zjechał.

SGfBugj.jpg

Ze Skoda bedzie jeszcze 'gorzej' tan za pokazanie sie w salonie -15% sie zaczyna.

Ergo mogą sobie sugerowana cenę detaliczna dać nawet 300k PLN jak lud jest wstanie zapłacić 100k PLN i nic więcej a to co I'm zrobisz jak chcesz sprzedać towar? Nic... albo stoi [emoji33]

Napisano

Mam dokładnie takie same odczucia, realna wartość to mniej więcej połowa proponowanej kwoty. Pytanie za ile realnie to można kupić.

To zależy ile jest na placu IMVHO. Totalnie nie mam pojęcia jak popularne jest Santa Fe w PL.

Napisano

To zależy ile jest na placu IMVHO. Totalnie nie mam pojęcia jak popularne jest Santa Fe w PL.

Nie jest, większość tego co widać na drogach to perełki po Hansie

tapatalked

Napisano

Nie jest lidzie za 200k kupują X3, GLC/GLA pajero czy inne Rav4.

Dlatego kodiak może zamieszać duże auto a tanie. Za 100k masz to co droższy Hyundai.
Napisano

Nie jest lidzie za 200k kupują X3, GLC/GLA pajero czy inne Rav4.

Dlatego kodiak może zamieszać duże auto a tanie. Za 100k masz to co droższy Hyundai.

RAV4 w cenie x3? [emoji33]

Aż popatrzyłem najlepiej wyposażona RAV4 ze wszystkim nie mieści się w podstawowej 2.0l X3... 🤡🤡

Ba nawet dostajesz to pomarańczowe przebrzydle wnętrze za free jak chcesz [emoji51] to między tymi dwoma autami jest ok 40k PLN różnicy - RAV4 (Top, full) ok 120k PLN vs X3 - wersja bieda - 160k PLN....

6e485631c3d7e9694ff50f2d6f185850.jpg

967a6475a8ac0837b80a38716b368119.jpg

081b40415ad7192676ccd732a59d46f0.jpg

2bc6b9ba8a07842e12f17937a4556fe4.jpg

2d5ea69eea89878f0731761c69731915.jpg

Vs

002b64f942927e449b11a871b2ed7ff9.jpg

37c071135a54dca14691b39487b250ac.jpg

To pokazuje albo jak cholernie drogie są EU auta u mnie albo jak was rypią na cenach aut...

Napisano

RAV4 w cenie x3? [emoji33]

To pokazuje albo jak cholernie drogie są EU auta u mnie albo jak was rypią na cenach aut...

Ja pisałem tylko co ludzie kupują. Oczywiście rav4 jest tańsza od X3. Dlatego idziesz do salonu bierzesz Rav4 i nawet nie spojrzysz na Santa fe chociaż jedt większe.

Jak masz 200k to idziesz do innych marek a nie do Hyundai.
Napisano

Ja pisałem tylko co ludzie kupują. Oczywiście rav4 jest tańsza od X3. Dlatego idziesz do salonu bierzesz Rav4 i nawet nie spojrzysz na Santa fe chociaż jedt większe.

Jak masz 200k to idziesz do innych marek a nie do Hyundai.

Totalnie zgadzam się 200 k to Volvo XC90 kupujesz ....

2d812867b5aa5c62ca9e01d75714d2d3.jpg

Napisano
17 minut temu, OZI napisał:

Totalnie zgadzam się 200 k to Volvo XC90 kupujesz ....

a dokładnie od 229 do 590kPLN

Napisano

a dokładnie od 229 do 590kPLN

Tylko ze Volvo cennik nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Ok $75k cena u dealera - pierwsza - a wiec do negocjacji vs $93k sugerowana cena detaliczna

20% różnicy na dzień dobry (jeśli auto na placu)

To w parze ze Skoda ... [emoji239][emoji239][emoji239]

Nie wiem jak w PL ale u mnie przewiduje najazd fanów płacących sugerowana cenę detaliczna -3-5% na dzień dobry a potem wszystko wróci do normy, jak rynek zareaguje.

Tak jak z Superb - leżą, tak jak z Tiguan - przewidywali 30% sprzedaży jako najmocniejsza wersje a jest 58% na 162TSI czy jak to w EU nazywają 220TSI... Reazta leży na placu.

Kodiaq wydaje mi się interesującym autem ale nie wartym $$$ BMW. Ba nawet Jeep GC wydaje się lepszym rozwiązaniem w takiej cenie (135k PLN sugerowana cena)
Rynek zweryfikuje czy się mylę.... czy nie. Zobaczymy.

6b6267157d641e399c9bb9a7c3ec8830.jpgu

Napisano
Spokojnie sie da:hehe:
211

Fajne ma stołki. ;]
Napisano
Dnia 21.01.2017 o 23:32, OZI napisał:

w tym konretnym przypadku

moje, skromne zdanie

Toyota w PL ma ceny chore ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.