Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stacje benzynowe na S8

Featured Replies

Napisano

Jadąc od Łodzi do  Wrocławia, czy jest jakaś markowa stacja przy drodze w okolicy Łódż-Sieradz, czy trzeba zjechać do Sieradza? Szukam i nic nie widze przy trasie?:facepalm:

Napisano
4 minuty temu, Rado_ napisał:

Jadąc od Łodzi do  Wrocławia, czy jest jakaś markowa stacja przy drodze w okolicy Łódż-Sieradz, czy trzeba zjechać do Sieradza? Szukam i nic nie widze przy trasie?:facepalm:

W Łasku masz BP, a w Zduńskiej Woli Orlen dość blisko wylotówki na S8.

Napisano
22 minuty temu, Rado_ napisał:

Czyli tylko opcja krajoznawcza:(

Za to powinno być taniej ;) 

Napisano

Jechałem ostatnio jesienią i z tego co pamiętam to nic koncernowego nie było - trzeba zjechać z trasy.

Zresztą nawet jakby była, to byłoby tak jak przy naszych autostradach i innych S, czasem opłaca się doliczyć kilka minut i zjechać z trasy żeby zatankować, niż tankować na trasie po czasem nawet 50 gr drożej za litr :facepalm:

Napisano
  • Autor
19 minut temu, checinski napisał:

masz orlen mop sięganów

o super, jakas świeżynka

Napisano
  • Autor
5 minut temu, Manx napisał:

Jechałem ostatnio jesienią i z tego co pamiętam to nic koncernowego nie było - trzeba zjechać z trasy.

Zresztą nawet jakby była, to byłoby tak jak przy naszych autostradach i innych S, czasem opłaca się doliczyć kilka minut i zjechać z trasy żeby zatankować, niż tankować na trasie po czasem nawet 50 gr drożej za litr :facepalm:

wiadomo, ale ten Sieganów, patrze i ceny jak wszędzie po drodze Łask, Sieradz itd.

Napisano
1 godzinę temu, Rado_ napisał:

Jest Orlen na bardzo fajnym MOPie: https://goo.gl/maps/xxXnaTUW1aD2. Plac zabaw dla dzieci, McDonald pierwsza klasa, bez sarkazmu.

Edytowane przez grogi

Napisano
52 minuty temu, Manx napisał:

tankować na trasie po czasem nawet 50 gr drożej za litr

Przy LPG zgoda ... ale przy benzynie czy ON to nie słyszałem o aż takich róznicach...

Napisano
8 godzin temu, delco napisał:

Przy LPG zgoda ... ale przy benzynie czy ON to nie słyszałem o aż takich róznicach...

około 30- 40 gr to norma, ale chyba w zeszłym roku na A1 na Shellu przecierałem oczy ze zdumienia, bo było circa 50 gr drożej niż w Warszawie płaciłem przed wyjazdem.

Napisano
2 godziny temu, Manx napisał:

około 30- 40 gr to norma, ale chyba w zeszłym roku na A1 na Shellu przecierałem oczy ze zdumienia, bo było circa 50 gr drożej niż w Warszawie płaciłem przed wyjazdem.

Przy cenach autostradowych to ceny w W-wie są niskie, zresztą ogólnie rzecz biorąc są przyzwoite. 

Napisano
12 godzin temu, Manx napisał:

To albo miałem szczęście oglądając ceny autostradowe albo w Lublinie paliwo jest drozsze.... bo w wakacje najwiekszą róznice pomiędzy stacją przy A4/S8 a najtańszą w Lublinie "oceniłem na 27 gr za ON... benzyny przyznaje nie sprawdzałem... natomiast LPG bywał szaleńczo drogi...

Napisano
2 minuty temu, delco napisał:

To albo miałem szczęście oglądając ceny autostradowe albo w Lublinie paliwo jest drozsze.... bo w wakacje najwiekszą róznice pomiędzy stacją przy A4/S8 a najtańszą w Lublinie "oceniłem na 27 gr za ON... benzyny przyznaje nie sprawdzałem... natomiast LPG bywał szaleńczo drogi...

W porownaiu z tanimi stacjami w Warszawie to +50gr spokojnie bywa ;]

Napisano
4 minuty temu, Maciej__ napisał:

W porownaiu z tanimi stacjami w Warszawie to +50gr spokojnie bywa ;]

Teraz czy w wakacje w ub roku?

Napisano

Cały czas na stacjach zlokalizowanych przy autostradach jest wyraźnie drożej, niż w miastach. Różnica sięga kilkudziesięciu groszy na litrze (w przypadku ON i benzyny). 

Napisano

Jak ostatnio tankowalem na A2 to lpg bylo o ok 60 gr droższe niż na drogim Statoil na Bródnie. ON byl drozszy o 55 gr. Dlatego staram się tankować np w Warszawie porem dobić w Poznaniu zjezdzajac 300 m od autostrady na Shella

Napisano

Tak informacyjnie.

Jadąc z Warszawy do Wrocławia ciągiem A2->A1->S8 można zjechać z A1 na Bliską w Natolinie (węzeł Brzeziny – na tablicy na A1 zjazd jest oznaczony m.in. na Bałuty). Ceny zdecydowanie niższe od tych na A2 a stacja jest bardzo blisko węzła.
https://goo.gl/maps/oWEETPmukc32

Napisano
Godzinę temu, Artur_W_wa napisał:

ON byl drozszy o 55 gr. Dlatego staram się tankować np w Warszawie porem dobić w Poznaniu zjezdzajac 300 m od autostrady na Shella

Dlatego chwale sobie diesla - w wakacje jak zatankowałem w Lublinie ON po 3,85 to na tankowanie zatrzymałem sie dopiero w monachium po 1,01 - z tym że Euro ;)

Napisano
  • Autor

Zatankowałem na tym MOPie. Różnica ponad 50 gr między tankowniem u mnie na wsi[emoji38]

Spuszczone z krzyża

Napisano
32 minuty temu, Rado_ napisał:

Zatankowałem na tym MOPie. Różnica ponad 50 gr między tankowniem u mnie na wsi

Przykre, czyli wychodzi że jednak warto zjechać;) bo u mnie przy pełnym baku to byłoby 30 zł....

Napisano
4 godziny temu, delco napisał:

Dlatego chwale sobie diesla - w wakacje jak zatankowałem w Lublinie ON po 3,85 to na tankowanie zatrzymałem sie dopiero w monachium po 1,01 - z tym że Euro ;)

Ano, jak mi sie kiedys "spieszylo" to zbiornik 60ltr ledwo starczyl z Gdanska do Warszawy ;l

Napisano
  • Autor
Przykre, czyli wychodzi że jednak warto zjechać;) bo u mnie przy pełnym baku to byłoby 30 zł....

Warto, ale po drodze widziałem ceny jedynie ok 30 gr mniejsze. U mnie jednak dużo taniej.

Spuszczone z krzyża

Napisano
Godzinę temu, Maciej__ napisał:

Ano, jak mi sie kiedys "spieszylo" to zbiornik 60ltr ledwo starczyl z Gdanska do Warszawy ;l

Hm mnie przy sredniej 146 km/h  (droga podzielona przez czas ) - (po niemieckiej autostradzie) wyszlo z tankowania 6,5 litra /100 km....

Napisano
Hm mnie przy sredniej 146 km/h  (droga podzielona przez czas ) - (po niemieckiej autostradzie) wyszlo z tankowania 6,5 litra /100 km....

Z ciekawości jakie auto i na jakim odcinku?
Jak mialem 1,9 dci to przy takich prędkościach spalał dobrze ponad 7...
Ewentualnie miałem sprzyjający wiatr bo to potrafi mieć spory wpływ na autostradzie.
Napisano
19 minut temu, Maciej__ napisał:

Z ciekawości jakie auto i na jakim odcinku?

volvo v 70 z dieslem 2,0,  trasa Fryburg-monachium - ok 400 km. - przyznaję że chwilami autostrada byla zupelnie pusta...

Napisano
8 godzin temu, Artur_W_wa napisał:

Jak ostatnio tankowalem na A2 to lpg bylo o ok 60 gr droższe niż na drogim Statoil na Bródnie. ON byl drozszy o 55 gr. Dlatego staram się tankować np w Warszawie porem dobić w Poznaniu zjezdzajac 300 m od autostrady na Shella

Musiałoby by mi starczyć LPG do Poznania :)  Ponad 300km, zbiornik w porywie 34l  :hehe:

Napisano
47 minut temu, delco napisał:

volvo v 70 z dieslem 2,0,  trasa Fryburg-monachium - ok 400 km. - przyznaję że chwilami autostrada byla zupelnie pusta...

To spalanie rewelacja :ok:

Ten 2.0 to silnik PSA czy wynalazek Volvo?

Napisano
2 godziny temu, Maciej__ napisał:

Można :)  

Napisano
29 minut temu, Maciej__ napisał:

Ten 2.0 to silnik PSA czy wynalazek Volvo?

Chyba volvo - w papierach pali jeszcze mniej;) - ale IMO spalanie takie jak w papierach jest nieosiągalne ;)

Napisano
4 godziny temu, Rado_ napisał:

Warto, ale po drodze widziałem ceny jedynie ok 30 gr mniejsze. U mnie jednak dużo taniej.

Spuszczone z krzyża

Dlatego tankując obok A2 z różnicy w cenie paliwa wynikała autostrada gratis w jedną stronę. Przy okazji postój i prostowanie nóg bez dzikich tłumów w 10 minut. :oki:

Napisano

podobnie na a4, ceny z kosmosu, ale w Zakopenem (na kazdej stacji) idnetycznie, 50 gr drozej niz w Wawie

Napisano
1 minutę temu, PawelWaw napisał:

podobnie na a4, ceny z kosmosu, ale w Zakopenem (na kazdej stacji) idnetycznie, 50 gr drozej niz w Wawie

Do znajomego do Gizycka jadac tez tankuje w Warszawie. :hehe:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.